Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Aralık 2020 Salı

Sinema: Kung Fu Panda 3 - Kim Olduğunu Bulan Sevimli Ejderha Savaşçısı Po'nun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kung Fu Panda 3

Oyuncular; Jack Black, Bryan Cranston, Dustin Hoffman
Yönetmen; Alessandro Carloni, Jennifer Yuh Nelson
Tür; Animasyon, Macera, Aksiyon, Komedi

Konusu; Serinin üçüncüsü olan filmde Po, şimdide usta bir ejderha savaşçısı olarak general Kai ile mücadele edecektir.

Özeti; Ruhlar aleminde olan usta Oogway, yüzyıllardır kendisine düşman olan Kai ile karşılaşır ve bütün ustaların Çi isimli enerjisini topladıktan sonra Dünya'ya gelmeyi başarır. Son olarak usta Oogway'ın Çi isimli enerjisini de alarak yaşayanlar arasına gelecektir. Huzur vadisinde ise korkusuz beşli ve ejderha savaşçı Po, eğlenceli zamanlar geçirmektedirler ve usta Shifu, artık usta olarak Po'yu ilan edecek ve korkusuz beşli yeni ustaları olarak Po'yu sayacaklardır. Çi ise bütün canlıların içindeki kendilerini ifade eden hayat enerjisidir ve ruhlar aleminden bütün ustaların Çi enerjisini alan general Kai, yeniden Dünya'ya gelecek ve kendi emrindeki diğer ustaların Çi'leri ile oluşturduğu zümrüt zombi savaşçıları ortaya çıkararak Oogway'in öğrencilerini bulmalarını isteyecektir. 




Bu sırada Po, huzur vadisine kendisini aramaya gelen babası ile tanışacak ve aralarında eğlenceli zamanlar geçirmeye başlayacaklardır. Babası ile yeni tanışmaya başlamışken huzur vadisine saldıran zümrüt zombileri fark edecekler ve korkusuzlarla birlikte Po, onlarla mücadele edecektir. 

Bu mücadele sırasında zümrüt zombiler yenik düşecek ve Kai, onların içinden Po ve arkadaşları ile konuşacaktır. Bunun üzerine Kai'in kim olduğunu araştıracaklar ve yüzyıllar öncesinde usta Oogway'in en yakın savaşçı arkadaşı olduğunu ve yenik düştükleri bir savaş sonrasında birlikte bir panda köyüne giderek Çi ustalığını öğrendiklerini ve bunun üzerine Kai'in onlara ihanet ettiğini öğreneceklerdir. 

Bu ihanet üzerine Oogway, Kai'i ruhlar alemine göndermiştir ve Kai, tekrar gelecek olursa O'nu ancak gerçek bir Çi ustası durdurabilecektir. Ve bu bilgiyi duyan Po'nun babası Li, bir panda olduğu için Po'nun Çi ustası olan pandaların gizli köyüne gitmesini ve onlardan Çi ustalığını öğrenmesini önerecek ve birlikte yola çıkacaklardır. Bu sırada usta Shifu, Turna ve Mantis'i Kai'nin yerini bulması için gönderecek ve Kai'yi bulan Mantis ve Turna, burada başka ustalarında O'na saldırdığını ve Çi enerjilerinin alındığını göreceklerdir. Ancak Kai, Turna ve Mantis'in de Çi enerjisini alacaktır. Aynı zamanda Çin'de ki bütün ustalar bu şekilde teker teker yok edilmeye başlanacaktır. Po ise gizli panda köyüne ulaşmıştır ve burada panda akrabaları ile eğlenceli zamanlar geçirmektedir. Bu yolculukta bay Ping'de onlara katılmıştır ve Po'nun babasını kıskanmaktadır. Diğer tarafta Kai, Turna ve Mantis ile Zümrüt sarayına gelecek ve Shifu ile öğrencilerine saldıracaktır. Bu saldırıda Shifu ve diğerlerinin de Çi enerjisini alacak ve kendisi için çalışan zümrüt zombiler yapacaktır. Bir tek kaplan kurtulmuştur ve O'da Po'yu bu konuda uyarmaya gidecektir. 





Po ise babası Li'den Çi ustalığını öğrenmeye çalışmaktadır ve kaplan geldikten sonra babası gerçekleri itiraf edecek ve Çi enerjisi konusunda hiç bir şey bilmediğini, bunu Po'nun hayatını kurtarmak için söylediğini itiraf edecektir. 

Ancak Kai, şimdide bu gizli panda köyüne gelmektedir ve bütün panda halkı saklanmaya başlamıştır. Po ise babasının söylediği yalan üzerine hayal kırıklığı yaşayacak ve Huzur Vadisi'ni başı boş bıraktığı için pişmanlıklar yaşayıp Kai ile savaşmak için beklemeye başlayacaktır. Bu bekleme sırasında panda köyünün halkına Kung Fu öğretmeye karar verecekler ve hep birlikte Po ve Kaplan'dan ders alarak Kung Fu öğreneceklerdir. Ve çok kısa süre içinde Kung Fu öğrenen pandalarla bir plan yaparak Kai'yi bekleyeceklerdir.

Kısa bir süre sonra gelen Kai, kendisindeki zümrüt ustaları ortaya çıkaracak ve köylülerle aralarında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak ve sonunda yenilgiye uğratıldıkları sırada Po, kendisindeki ejderha savaşçısı tekniği ile Kai ile birlikte ruhlar alemine gitmeyi başaracaktır ve köylülerin hayatını kurtaracaktır. Ancak ruhlar aleminde Kai tarafından Çi enerjisi alınacak ve bu sırada olanları fark eden pandalar, hep birlikte bilmedikleri halde Çi enerjilerini ortaya çıkararak Po'ya yardım edecekler ve işe yarayan teknikleri sayesinde ruhlar aleminde Çi enerjisinin üstün gücüne kavuşan Po, bir ejderha savaşçısı olarak Çi ustası haline dönüşecektir ve üstün Çi gücü ile ruhlar aleminde Kai'yi etkisiz hale getirecektir. 





Bu yenilgi sonrasında Kai'de tutsak kalmış olan bütün ustalar Dünya'ya geri dönecek ve sonrasında Po'da ruhlar aleminde son kez Oogwey ile görüşecek ve artık usta bir ejderha savaşçısı ve Çi ustası olduğunu öğrenecek, bunun üzerine bir seçim yapması gerekecek ve dostlarının arasında katılacak, Dünya'ya geri dönecektir. Bu mutlu olay üzerine Po, öğrendiği Çi ustalığı sanatını herkese öğretecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Artık Po, ejderha savaşçısı ünvanını çok daha ileri seviyelere getirmiştir ve general Kai ile mücadelesini zaferle sonuçlandırmıştır. Her zaman ki gibi eğlenceli görüntüleri ile serinin üçüncüsü olan film animasyon, macera, aksiyon ve komedi filmidir.