Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Aralık 2019 Çarşamba

Sinema: Doktor Uyku - Doctor Sleep - Ruhlarla Beslenen Yaratıklara Karşı Verilen Bir Mücadele... / Konusu, Özeti, Afişler

Doktor Uyku - Doctor Sleep

Oyuncular; Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran
Yönetmen; Mike Flanagan
Tür; Fantastik, Gerilim

Konusu; Film, genel olarak psişik yetenekleri olan bazı insanların, onların ruhlarını besin olarak kullanmak isteyenlere karşı verdikleri mücadeleyi konu almaktadır. 

Özeti; Film, True Knot olarak adlandırılan bazı karanlık güçleri ve yetenekleri olan insan kılığındaki varlıkların küçük bir kızı kaçırarak ruhu ile beslenmesi görüntüleri ile başlamaktadır. Danny, psişik yetenekleri olan ve bu tarz yetenekli çocukların parıldayanlar olarak adlandırdıkları bir çocuktur. Sorunlu bir çocukluğu olan Danny, küçüklüğünden bu yana hayaletleri görmektedir ve onlarla mücadele etmektedir. Cinnet filmindeki Danny, bu filmdeki Danny'dir ve Cinnet'in devamı niteliğinde sayılabilecek bir kurguya sahiptir. Geçmişte babası ile yaşadığı sorunlardan sonra psişik yetenekleri artan Danny, gördüğü hayaletlerle mücadele etmeyi de öğrenmiş ve onların hepsini zihninde kasalara kapatmıştır.






Bu olayı ise çocukluğundan bu yana O'na rehberlik yapan Dick ( Cinnet filmindeki babası tarafından öldürülen psişik aşçı ) isimli başka bir psişikten öğrenmiştir. Aradan yıllar geçecek, Danny büyüyecek ve alkol bağımlısı olarak gezgin bir hayat sürmeye başlayacaktır.

Gezgin olarak dolaştığı günlerde bir kasabaya denk gelecek ve burada Billy ile tanışacak, Billy'in sayesinde kasabaya yerleşecektir. Yine Billy'in yönlendirmesi ile alkolü bırakacak, bir ev kiralayacak ve işe başlayacaktır. Alkol bağımlılığını bırakmak için toplu seanslara katılan Danny, bu sıralarda kendisi gibi psişik yetenekleri olan Abra ile telekinetik ve telepatik yollarla iletişim içerisine girmeye başlayacak ve kendisi gibi parlayanlar ile ilgili acı gerçeklerin farkına varacaktır.

True Knot isimli bazı karanlık varlık grupları, dünyadaki parlayan insanları kaçırıp onların parlayan ruhları ile beslenmektedirler ve bunlar genellikle çocuklar olmaktadır. Yüz yıllardır dünyada yaşayan bu varlık grupları sürekli bu şekilde beslenmektedirler ve ruhların parıltılarını özel hazırladıkları kavanozlarda saklamaktadırlar. Yine bir çocuğu kaçırdıkları sırada psişik yetenekleri oldukça güçlü olan Abra'nın dikkatini çekecekler ve Abra, beyzbolcu bu çocuğu ritüel eşliğinde öldürüp ruhu ile beslenirlerken onları görecek ve Danny ile iletişim içine girerek bu varlıklar ile savaşmaya başlayacaklardır.





Danny, ilk başta onlardan uzak durmaları gerektiğini düşünse de, çocukluğundan bu yana O'na rehberlik yapmış olan psişik dostu Dick, O'na yine görünecek ve Abra ile ortaklaşa çalışarak bu varlıkları yok etmelerini söyleyecektir.

Bunun üzerine Danny'de karar verecek ve zaten Abra'nın peşinde olan True Knot varlıkları ile mücadele edeceklerdir. Son olarak True Knot grubu aralarına hipnoz konusunda usta olan Andi'yi de almışlardır ve yetersiz beslenmelerinden dolayı grubun en büyüğü olan büyük baba Flick'i kaybetmişlerdir. Grubun lideri bir çok üstün yeteneği olan Rose'dur ve Rose, insanların zihinlerine girerek onları istediği gibi yönlendirebilmektedir. Artık grubun tek amacı vardır oda Abra'nın ruhu ile beslenmektir. Ancak Danny, yaşadığı olayları dostu Billy'de anlatacak ve Abra, Danny ve Billy, üçü birlikte True Knot grubuna karşı tuzaklar hazırlayıp planlar yapacaklardır. 

Rose, Abra'nın evine gelerek zihnine girip bilgi almaya çalıştığı ilk denemesinde Abra'nın tuzağına düşecek ve ağır bir şekilde yaralanacaktır. Bunun üzerine diğer grup üyelerini Abra'nın peşinde gönderecek ve Crow isimli grup üyesinin dışında geri kalanların hepsi Abra, Danny ve Billy'in tuzağına düşecekler ve ıstırap içinde öleceklerdir. Bu sırada hipnoz ustası olan Andi'nin tuzağına düşen Billy'de ölmüştür ve Ture Knot grubundan geriye sadece Crow ile Rose kalmıştır.




Ancak Crow, bu sırada Abra'nın evine gidecek ve trans halinde olan Abra'ya ilaç vererek kaçıracak, ilacın etkisinde kalan Abra, O'na engel olmayacak ancak Danny'ın yardımları ile Crow'u da öldürüp Rose ile mücadele etmeye başlayacaklardır.

Rose ise, Crow'un ölmesinden sonra çok sinirlenecek ve kavanozlarda sakladıkları bütün ruh parıltıları besinlerini kullanıp Abra ile Danny'ın peşine takılacaktır. Ancak Danny, Rose'un peşlerinden geleceğini bildiği için Abra ile çocukken babası ile yaşadığı ( Cinnet Filmindeki ) otele gidecektir ve amacıda buradaki hayaletleri Rose'un üzerine göndermek olacaktır. Bu tuzağa da düşen Rose, Abra ile oteldeyken telepatik yollarla zihinlerinin içinde bir çok aksiyon dolu olaylar yaşayacaklar ve sonunda Danny, otelin içindeyken kendi zihninde kasalarda kapattığı hayaletleri dışarı çıkaracaktır ve hayaletlerin hepsi Rose'u besin olarak kullanıp yok edeceklerdir. 

Bu sırada kasaların içinden Danny'ın babasının da hayaleti çıkmıştır ve Danny'a hükmeder bir şekilde Abra'ya saldıracaktır. Ancak sonrasında kontrolü Danny ele alıp bütün oteli yakacak ve korkunç olayların yaşandığı bu lanetli otelde yok olacaktır. Bu yok oluş sonrasında bir araya gelen Danny ve Abra, yaşadıkları hakkında konuşacaklar ve film, Abra'nın da peşine takılmış olan hayaletlerin görüntüleri ile son bulacaktır.

Cinnet filminin devamı niteliğinde sayılabilecek ve ilk filmle ilgili bir çok görüntünün bulunduğu, Danny'in daha etkin psişik güçler kazanması ile gelişen olayların sahnelendiği, oldukça sürükleyici, izlemekten zevk alacağınız, Stephen King'in aynı isimli kitabından uyarlama fantastik gerilim filmidir.