Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Aralık 2019 Pazartesi

Sinema: Oyun - Nerve - Bir Sosyal Medya Oyunu Çılgınlığı... / Konusu, Özeti, Afişler

Oyun - Nerve

Oyuncular; Emma Roberts, Dave Franco, Emily Meade
Yönetmen; Ariel Schulman, Henry Joost
Tür; Aksiyon, Gerilim

Konusu; Film, insanlara çılgınca şeyler yaptırarak onların para kazanmasını sağlayan Nerve isminde absürt bir oyuna katılan bazı gençlerin yaşadığı gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Vee ve Sydney, iki yakın arkadaştırlar ve Sydney, Nerve isimli bir internet oyununa üye olmuştur. Oyuna iki şekilde üye olunmaktadır. Bunlardan biri izleyici olarak diğeri oyuncu olarak. Sydney, bir oyuncudur ve izleyicilerden gelen istekleri yaparak hesabına para yatırılmaktadır ve uygulamanın içinde reyting elde etmektedir. Bu oyundan Vee'ye de bahseden Sydney, son olarak izleyicilerin O'ndan istemesi üzerine bir okul maçında eteğini kaldırıp çıplak poz verdiği için okuldan atılmıştır ve bu durum oyunun etkisinde olduğu için hiç umrunda bile değildir.






Aynı zamanda Sydney, baskı altında bir arkadaşlıkları olan Vee'ye bu oyuna katılmasını söyler, Vee kabul etmeyince O'nu cesur olmamakla suçlayacak ve o gün Sydney'in yaptıklarına sinirleri bozulan Vee'de eve gidince oyuna katılmaya karar verecektir.

Oyuna katıldığında ilk olarak tanımadığı biri ile öpüşmesi görevi verilecektir ve bir kafeye giren Vee, kafede oturan Ian isimli genç ile öpüşecektir ve Ian'ın da oyunun içinde olduğunu sonradan anlayacaktır. Bu olay sonrasında seyirciler artık Ian ile Vee'nin birlikte görevleri yapmasını isteyecekler ve sonrasında bir mağazaya girerek bazı elbiseleri denemelerini isteyeceklerdir. Elbiseleri denerlerken diğer oyuncular onların elbiselerini çalacak ve mağazadan çıkmak görevi verilmesi üzerine çıplak çıkmak zorunda kalacaklardır. 

Dışarı çıkınca elbiselerini bulacaklar ve yeni görev olarak motosikletle gözü kapalı bir şekilde 100 km hıza çıkmalarını isteyeceklerdir. Her oyun sonunda Ian ve Vee'nin hesabına para yatırılmaktadır ve bu durumdan oldukça memnundurlar. Bu yeni görevi Vee, istemese de Ian, zorlayacak ve Ian'ın gözleri kapalı iken Vee, arkadan direktif vererek Ian'ı yönlendirecek ve kaza yapmadan görevi tamamlayacaklardır.





Diğer tarafta ise Sydney, Vee'nin bu başarıları nedeni ile O'nu kıskanmaya başlamıştır ve kendisine verilen yüksek iki binanın arasına yerleştirilmiş merdivenin üzerinden geçme görevini tamamlayamayacaktır.

Bu sırada Sydney ile olan arkadaşlıklarını eleştiren Vee, bir anda Ian'dan Sydney'in olduğu partiye gitme teklifi alacaktır ve Vee ile birlikte partiye katılacaklardır. Bu sırada Vee'nin hacker bir arkadaşı Ian hakkında deep webten bilgi toplamıştır ve Ian'ın daha öncelerinde Nerve oyununda bir arkadaşının ölümüne neden olduğunu öğrenmiştir.

Partiye gelen Vee, Ian'ın O'nu partiye getirmesinin bir görev olduğunu bilmemektedir ve Tommy, Vee'ye bu gerçeği açıklayınca Ian ile aralarında duygusal bir yakınlaşma olduğunu düşünen Vee, çok üzülecek ve Nerve oyununu polise şikayet etmeye karar verecektir. Ancak oyunun kurallarına göre polise şikayet edenler cezalandırılacaktır ve Vee, polise bu durumu bildirmesine rağmen polis ilgilenmeyecek ve Vee'yi Ty ismindeki başka bir oyuncu bayıltarak bir konteynere kapatacaktır. Artık oyundan kurtulmak isteyen Vee'nin hayatı tehlikededir ve O'na Ian yardım edecek, Nerve oyunu ile ilgili bildiği bütün gerçekleri anlatacaktır. Daha önceki oyunlarda kendisine verilen bir görevde üç arkadaşı ile yüksek bir binaya çıkan Ian, arkadaşlarından birini bu görev yüzünden aşağı düşmesi ile kaybetmiştir ve bu olay sonrasında Nerve oyununu polise şikayet etmiş, ancak bir sonuç alamadığı gibi birde Nerve oyunu tarafından aile düzeni, hayatı allak bullak edilmiş, final oyununu bitirmesi ile ancak bunların son bulunacağı söylenmiştir.  Yani Ian, tutsak bir oyuncudur.






Bu yüzden oyunu oynamaya devam eden Ian, final oyununa Vee ile birlikte çıkacaklardır ama diğer tarafta Vee'nin Tommy ismindeki hacker arkadaşı ve dostları da Nerve oyununu hackleyerek tamamen çevirim dışı yapmaya çalışmaktadırlar.

Nerve oyununun sistemi kullanıcılarının sayısı ile ilgilidir ve hepsinin çevirim dışı olması gerekecektir. Bu sebeple Tommy ile görüşen Vee, bir oyun hazırlarlar ve final oyununda oyuncuların silah ile birbirlerini öldürmelerini istedikleri görevde sahte kan ve kuru sıkı silahlarla Ty'nin de bu oyuna dahil olmasını sağlayarak, izleyicilerinde bu cinayete ortak olduklarını söyleyip herkesi oyundan çıkarmayı başaracaklar ve sonunda Nerve'yi tamamen kapanacak şekilde servis dışı yapacaklardır. 

Sonunda Vee'de, gerçek adı Sam olan Ian'da, Ty'de kendilerine zarar gelmeden kurtulacaklardır ve film böylelikle son bulacaktır.

Çılgın ve saçmalık dolu bir sosyal medya oyununun etkisi altında kalan gençlerin yaşadığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, sosyal medyaya olan bağımlılığın negatif yönde insanları nasıl etkilediği konusu ile ilgili örnek olabilecek aksiyon ve gerilim filmidir.