Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Aralık 2019 Çarşamba

Sinema: Ölüm Ormanı - Backcountry - Bir Ayı Saldırısı Karşısında Verilen Zorlu Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölüm Ormanı - Backcountry

Oyuncular; Missy Peregrym, Jeff Roop, Eric Balfour 
Yönetmen; Adam MacDonald
Tür; Dram, Gerilim

Konusu; Film, evlenmek üzere olan bir çiftin Kanada'nın ıssız ormanlarında bir geziye çıkmaları sonrasında kendilerine saldıran ayı karşısında verdikleri yaşam mücadelelerini konu almaktadır.

Özeti; Jenn ve Alex çifti, ormanda kamp ve gezi yapmak için plan yaparlar ve daha çok Alex'in isteği üzerine Kanada'nın ıssız ormanlarına doğru yola koyulurlar. Gitmek istedikleri bölgeye ulaşmak için bir kano kiralamaları gerekecektir ve arabalarını gölün kenarında bırakacaklardır. Kano ile ormana giriş yapan çift, sonraki gece aynı bölgede gezi yapan Brad isimli bir rehber ile tanışacaklar ve Brad yüzünden aralarında kısa süreli bir gerginlik yaşanacaktır. Alex'in çocukluğunda geldiği ve yine görmek istediği, aynı zamanda sevgilisi Jenn'e de göstermek istediği bir göl manzarası vardır ve bu gölün olduğu Blackfloot Trail bölgesine ulaşmak için ertesi gün yola koyulurlar.







Alex, patikalar içinde geçirdikleri bu yolculukta ayıların ayak izlerini görecek ancak Jenn'e bundan bahsetmeyecektir. Ulaşmak istedikleri bölge ormanın derinliklerindedir ve artık Jenn, yorulmaya da başlamıştır.

Uzun süren bir gezi sonrasında Alex'in bahsettiği bölgeye gelecekler ancak orada artık göl yoktur, her yer ormanlıktır ve yanlarına haritada almadıkları için artık kaybolmuşlardır. Alex, Jenn'in bu gezi sırasında telefon ile uğraşmaması için telefonunu gizlice arabaya bırakmıştır ve bunu öğrenen Jenn, çok sinirlenmiş Alex'e hakaretler etmeye başlamıştır.

Çaresiz, susuz, yemeksiz kalan çift bulundukları yerde bir gece kamp yapacaklar ve ertesi gün yola çıkacaklardır. Ormanın derinliklerine doğru yola çıktıktan sonra yine gece olacak ve çadırları ile kamp yapacaklardır. Bu sırada Alex, Jenn'e O'nu gölün olduğu bölgeye özellikle götürmek istemesinin nedeninin O'na evlenme teklifi etmek olduğunu söyleyecektir ve aldığı yüzüğü gösterecektir. Jenn, bunun üzerine ettiği hakaretler için özür dileyecek ve çadırlarına geçerek uyuyacaklardır. Sabah uyandıklarında ise çadırın dışında büyük bir ayının olduğunu fark edecekler ve sessizce çadırda beklemeye başlayacaklardır. Ayı, çadırın çevresini dolaşırken birden bire çadırın kumaşını yırtarak içeri girecek ve o sırada karşısında olan Alex'e saldırıp bacağını ağır bir şekilde yaralayacaktır.








Bu olay sırasında ayı kovması için üretilmiş bir spreyi olan Jenn, ayıya bu spreyden sıkınca ayı kaçacak, bu sırada Jenn, Alex'e yardım etmeye çalışırken ayı yeniden gelerek bu sefer Alex'i çadırın içinden çekecek ve paramparça ederek öldürecek ve sonrada yemeğe başlayacaktır.

Bu panik ile ne yapacağını bilemeyen Jenn, Alex'in aldığı yüzüğü alarak kaçacaktır. Kaçarken ormanın derinliklerinde ayağı takılıp yuvarlanacak ve kafasını bir kayaya çarpıp bayılacaktır. Kısa bir süre sonra kendine gelecek ve kaçmaya devam edecektir. Sonrasında bir ağacın üzerine çıkarak geceyi geçirecek, ertesi gün aşağı inip yola devam ettiğinde aynın kendisini kovaladığını fark edecek ve ayıdan kaçarken aşağı doğru inmek için çalıştığı uçurumdan düşüp bu seferde ayağını kıracaktır. 

Kendini tedavi ettikten ve yürümesine yardım etmesi için bir sopa bulduktan sonra yola devam edecek ancak bu yorgunluk, açlık, kan kaybı ve susuzluk yüzünden bir ağacın kenarına yığılacak ve kendine geldiğinde karşısında bir geyik görecektir. Zor bir şekilde yeniden ayaklanan Jenn, geyiği takip edince karşısında Alex ile birlikte geldikleri kanoyu ve gölü görecektir ve ardından kanoya binerek tesisin olduğu alana gelecektir. Tesisin bulunduğu alana geldikten sonra bayılan Jenn ile, ormanda kamp yaparken yanlarına gelen Brad ilgilenecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Kanada'nın ıssız ormanlarında yaşanan vahşi bir ayı saldırısına tanık olacağınız, oldukça zor bir yaşam mücadelesinin verildiği, rahatsız edici görüntülerin olduğu dram ve gerilim filmidir.