Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Aralık 2019 Salı

Sinema: Öldürme Zemini - Killing Ground, Kamp Yapan İki Aileye İki Psikopat Saldırınca... / Konusu, Özeti, Afişler

Öldürme Zemini - Killing Ground

Oyuncular; Harriet Dyer, Mitzi Ruhlmann, Tiarnie Coupland
Yönetmen; Damien Power
Tür; Gerilim, Korku

Konusu; Film, ormanlık ıssız bir alanda kamp yapmaya giden iki ayrı aileye saldıran iki psikopatın yaşattığı gerilim ve vahşet dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Em ve Margaret çifti yetişkin bir kızları ve kucaklarındaki bebekleri ile ıssız bir orman alanında kamp yapmaya gitmişlerdir. Burada nehir kıyısında çadır kuracaklardır ve huzurlu geçirdikleri bir kaç gün sonunda Em ile Margaret, bebeklerini de yanına alarak kızları Vicki'yi kamp alanında bırakıp yürüyüşe çıkacaklardır. Kısa bir süre sonra Vicki, çadırın yanında zaman geçirirken sesler duyacak ve korkup arabalarına binip kapısını kilitleyecektir. İçeride uyuya kaldıktan kısa bir süre sonra ise, birlikte yaşayan ve daha önce hapishaneye girmiş olan iki psikopat German ve Chook, avlanmak için ailenin kamp yaptığı yere gelecekler ve burada arabanın içindeki genç kız olan Vicki'yi göreceklerdir.




Chook, sessizce arabanın dışından Vicki'yi izlerken Vicki, uyanacak ve korkup Chook'un uzaklaşmasını isteyecek ancak Chook, aksine O'nu korkutarak eğlenmeye çalışacaktır. Bunun üzerine Vicki, ailesinin yardıma gelmesi için kornaya basacak ve uzaklardan korna sesini duyan anne ve babası bir sorun olduğunu anlayıp koşarak yardıma geleceklerdir.

Önce babası Em gelecek ve engel olmaya çalışırken iki kişi olan psikopatlar Em'i etkisiz hale getirecekler, sonrasında bebeğini çadıra saklayıp anne Margaret, yardım etmeye çalışacak ancak engel olamayacak ve psikopatlar üçünü de alarak ormanın derinliklerine götüreceklerdir. Burada Margaret ve Vicki'ye tecavüz edecekler ve sonrasında eğlenir şekilde hepsini öldüreceklerdir. 

Diğer taraftan ise çadırın içindeki bebek çadırdan çıkacak ve ormanın derinliklerine doğru tek başına yürüyecek ve bir yerde baygın düşüp kalacaktır. Bu sırada aynı kamp alanına gelen Sam ve Ian, öldürülen ailenin çadırının yanına çadırlarını kurmuşlardır ve onların yokluğuna anlam verememişlerdir. Kısa bir süre sonra kamp alanına geldikleri patika yolda baygın halde bebeği bulacaklar ve panik yapıp bir an önce polise haber vermeye çalışacaklardır. Ancak hem telefon çekmemektedir hemde arabalarının tekeri patlamıştır ve bu yüzden geri gidemeyecekler, bu sırada ise Chook, oraya araba ile gelecek ve bebeği tanıyıp, ailesinin şelaleye gittiğini söyleyecek ve onları bulmak için Ian ile birlikte şelaleye gitmelerini teklif edecektir.




Bunun üzerinde Chook'un elinde silah ile yanına da Ian'ı alarak ormanın derinliklerine doğru gidecekler, bu sırada Sam, arabalarında bebek ile bekleyecek ancak kısa bir süre sonra Sam'in yanına diğer psikopat German gelecektir ve Sam'a saldıracaktır. Sam, kendini savunurken German'ın kolunu bıçak ile kesecek ve bebeği alarak ormana doğru kaçacaktır.

Sonrasında German, arabanın bagajındaki köpeğini Sam'in peşine gönderecek ve kendisi de silahıyla Sam'i bulmaya çalışacaktır. Diğer tarafta Ian ise, Chook ile ormanın derinliklerine gelmiş, burada German ile Chook'un öldürdükleri ailenin cesetlerini görmüştür. Ancak anneleri Margaret, yaralı olduğu için sürünerek olay yerinden ayrılmış, bunu fark eden Chook, panik yapmıştır ve biraz ileride Margaret'î bulup silah ile öldürmüştür. O sırada Ian'a da ateş edecek ve gerçekleri anlayan Ian, kaçmaya başlayacak, ormanın içinde aksiyon dolu bir kovalamaca yaşanacak ve German'da Sam'ı ararken Chook, Ian sanarak German'a ateş edecektir ve German, ağır yaralı bir şekilde yere yığılacaktır. 

Bu sırada Sam'in kucağındaki bebek ağlamaya başlayınca Chook, Sam'in yerini bulacak ve Ian'ı ortaya çıkmak ile tehdit edecektir ve bebeğe zarar verecektir. Ancak Ian, tehditlere aldırış etmeden korkacak ve kaçarak kasabadan yardım getirmeye çalışacaktır. Chook ise, Sam'i ağaca bağlayıp tecavüz etmeye çalışacak ancak Ian'ın araba ile kaçma sesini duyunca Sam'i de alıp araba ile peşinden gitmek isteyecektir.


Ancak Sam, arabanın direksiyonuna müdahale edince kontrolü kaybeden Chook, ağaca çarpacaktır. Diğer tarafta Ian, kasabaya ulaşacak ve polisleri alarak yardım getirecek, yolda Chook'un arabasını gören polisler arabadan aşağı indiklerinde uzak bir alanda gizlenen Chook, iki polisi de öldürecektir.

Bunun üzerine Chook, Ian ile Sam'i bir arabaya bindirecek ve yolda giderken Sam'in sürmesini istemesi üzerine Sam, kasıtlı olarak kaza yapacak ve bu kazadan Sam, az yara alacak şekilde kurtulacak ama çok yaralı bir şekilde arabadan çıkan Chook'un kafasına taşla vurarak O'nu öldürecektir.

Bu olay sırasında ise ormandaki bebeği German ile Chook'un köpeği korumuştur ve bebeği ölümden kurtarmıştır. Sonrasında Ian ve Sam, hastaneye kaldırılacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Hapisten çıkmış ama suç işlemekten vazgeçmemiş iki psikopatın ormanda kamp yapan iki ailenin hayatını nasıl yok ettiğini izleyeceğiniz, yer yer rahatsız edici görüntülerin olduğu, gerilim ve korku filmidir.