Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Ekim 2021 Pazartesi

Sinema: Nefesini Tut 2 - Don't Breathe 2 - Bir Kızın Yaşamı İçin Mücadele Eden Kör Adamın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Nefesini Tut 2 - Don't Breathe 2

Oyuncular; Brendan Sexton III, Madelyn Grace, Stephen Lang
Yönetmen; Rodo Sayagues
Tür; Suç, Gerilim, Aksiyon

Konusu: Serinin ikincisi olan filmde kör adam şimdide Phoenix isimli bir kızın yaşamı için mücadele etmektedir.

Özeti; Serinin birinci filmindeki kör adam şimdide Phoenix isimli bir kız çocuğuna bakmaktadır kendi evinde ve kız O'nu babası sanmaktadır. Uzun yıllar boyunca burada Phoenix ile birlikte yaşayan kör adam, daha önceki gibi yalnız hayatına bu sefer Phoenix'i de eklemiştir ve Phoenix, annesinin çıkan bir yangında öldüğünü düşünmektedir. Kör adam O'na kendisi ile ilgili gerçekleri böyle anlatmıştır ve Phoenix'i tehlikelere karşı eğitmektedir. Ancak o günlerde Phoenix, tek görüştüğü kişi olan ve mal alıp sattıkları Hernandez ile dışarı çıktıklarında, annesinin yanarak öldüğü eve gidecek ve burada annesini anmak isterken, O'nu aynı yanan evde bir yabancı görecektir ve Phoenix'i takip etmeye başlayacaktır. 




Bu yabancı yanında bir çok kişi ile Phoenix aramaktadır ve O'nu ararken kendilerine engel olacağını düşündükleri Hernandez'i öldürecekler ve sonrasında kör adam ile Phoenix'in birlikte yaşadığı eve gireceklerdir. Önce evin bekçiliğini yapan köpeklerini öldürecekler, sonrasında evin içerisine girerek Phoenix'i aramaya başlayacaklardır. 

Bu sırada evin dışında köpeklerini arayan kör adam, köpeğin cesedini bulunca bir sorun olduğunu anlayacak ve eve döndüğünde evdeki yabancıları fark edip aksiyon dolu bir mücadele içerisine gireceklerdir. Bu sırada güvenlik için önceden hazırlanan kapalı bir kutuya giren Phoenix, burada ölüm tehlikesi geçirecek, saldırganların bazıları hayatını kaybedecek ancak sonrasında anlaşılacak ki saldırganlardan birisi Phoenix'in gerçek babasıdır ve aslında kızını bulmaya gelmiştir. 

Bu olaylar sırasında Phoenix'e kendisinin gerçek babası olduğunu ispatlayacak ve kör adamın O'nu kaçırdığını söyleyecektir ve yaşanan aksiyon dolu olaylar sonrasında Phoenix'i almayı başaracaklar ve kör adamın evini yakarak olay yerinden ayrılacaklardır. Phoenix ise gözlerini açtığında kendisini babasının evinde bulacak ve burada babası O'na gerçekleri anlattıktan sonra yangın sırasında çıkan kimyasallar yüzünden ölmek üzere olan annesi ile tanışacaktır. Bu kişiler Phoenix'in gerçek ailesidir ancak Phoenix, tehlikeli bir oyunun içindedir. Ailesi O'nu ölmek üzere olan annesine gereken kalp nakli için aramaktadır ve Phoenix'i ilaçlarla uyutmayı başararak kalbini alıp annesine nakletmeye çalışacaklardır ve tam ameliyat masasında nakil gerçekleşmek üzere iken, yanan evinden ayrılan ve Phoenix'in babası Raylan'ın köpeği ile onların evini bulan kör adam, elektrikleri kesecektir ve ameliyat başlayamayacaktır. 





Raylan ve ölmek üzere olan eşi uyuşturucu ticareti yapmaktadırlar ve uyuşturucuları da Phoenix'in annesi ürettiği için O'nun yaşamasını sağlamaya çalışmaktadırlar. 

Ancak bulundukları yere gelen kör adam, içerideki herkesi üstün dövüş yetenekleri sayesinde teker teker öldürmeyi başaracak, bu sırada Phoenix'i de alıp kaçmaya çalışan anne ve babasına da engel olacak ve yaşanan aksiyon ve gerilim dolu olaylar sonrasında bir tek Phoenix hayatta kalacaktır ve kör adam da, anne ve babası da hayatını kaybedecektir. 

Tüm bu yaşananlar üzerine yalnız hayatına başlayan Phoenix'in bu görüntüleri sonrasında film son bulacaktır.

Serinin ikincisi olan filmde kör adamın bir kızın hayatı için verdiği mücadeleleri izleyeceğiniz gerilim, suç ve aksiyon filmidir.