Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Eylül 2020 Salı

Sinema: Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları - Madagascar 3: Europe's Most Wanted - Eğlence Dolu Bir Sirkte Çalışmaya Başlayan Alex ve Arkadaşlarının Maceraları... / Konusu, Özeti, Afişler

Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları - Madagascar 3: Europe's Most Wanted

Oyuncular; Ben Stiller, Jada Pinkett Smith, Chris Rock
Yönetmen; Eric Darnell, Tom McGrath, Conrad Vernon
Tür; Macera, Animasyon, Komedi

Konusu; Mahsur kaldıkları Afrika'dan Newyork'a gitmenin yollarını arayan Alex ve arkadaşları, kendilerini bir sirk treninde gösteri hayvanı olarak bulacaklardır ve macera dolu bir serüvene başlayacaklardır.

Özeti; Afrika'da arkadaşları ile mahsur kalan Alex, kendilerini burada bırakan penguenlere ulaşmaya çalışacaklardır. Onların Monte Carlo'da kumar oynamaya gittiklerini anlayan Alex ve arkadaşları, peşlerinden Monte Carlo'ya gidecekler ve yanlarında Kral Julian ve 2 Lemur ile birlikte Newyork'a gidebilmek için penguenlere ulaşmaya çalışacaklardır. Bir şekilde Monte Carlo'ya gitmenin yolunun bulan arkadaşlar, burada penguenleri maymunlarla işbirliği içinde kumar oynarken bulacaklardır. 








İnsan kılığına girerek kumarhanede oyun oynayan maymun ve penguenleri bulan Alex ve arkadaşları, onlarıda alarak hep birlikte aksiyon dolu bir kovalamaca ile kumarhaneden kaçmayı başaracaklar ancak bu sırada peşlerine hayvan kontrol merkezinden hayvanları öldürme meraklısı olan Chantel DuBois takılacaktır. 

Özellikle aslan kafatasını isteyen Chantel DuBois ve ekip arkadaşları, Alex ve arkadaşlarının peşine düşecektir ve aksiyon dolu bir mücadele sonunda Alex ve arkadaşları, penguenlerin özel tasarım arabaları ve uçakları ile kaçmayı başaracaklardır. Uçağa bindikten sonra sevinçle Newyork'a gideceklerini düşünen arkadaşlar, uçağın havada bozulması nedeni ile yere düşecekler ve düştükleri yerde bir sirk treni ile karşılaşacaklardır. 

Ancak bu sırada Chantel DuBois yine onları bulmuştur ve biran önce Zaragoza sirk hayvanlarının arasına katılmaları gerekmektedir. Zor bir şekilde sirk hayvanlarını ikna etmeyi başaracaklar ve kalkan trene binerek peşlerindeki Chantel DuBois'ten kurtulmayı başaracaklardır. Kaplan Vitaly, deniz aslanı Stefana ve jaguar Gia'nın öncülüğünde çalıştırılan sirke katılmayı başaracaklardır. Ancak bunu penguenlerin sirki sahibinden satın almasıyla yapacaklardır. Kendilerindeki elmas ve altınlarla sirk sahibinden sirki satın alacaklar ve Newyork'a bu sirk treni ile gitmeyi planlayacaklardır. Bu sırada kral Julian, aşkı olan ayı Sonya ile tanışacak ve uzun bir süre O'na olan aşkını dile getirerek zaman geçirecektir. Tren şimdi Roma'ya gitmektedir, sıradaki gösteri için hazırlanan hayvanlar oldukça başarısız bir gösteri yapacaklar ve seyircilere paralarını geri vermek zorunda kalacaklardır. 







Oysaki bu sirk hayvanları geçmişte oldukça başarılı işler yapan bir sirkin hayvanlarıdır ve yeniden kendilerine gelmeleri, yeniden eski başarılı günlerine dönmeleri gerekmektedir. Bu konuda Alex ve arkadaşları onlara yardımcı olacak ve hep birlikte çalışarak çok güzel bir gösteri hazırlamaya karar vereceklerdir. Günler süren çalışma sonrasında sıradaki Londra gösterisine katılacaklar ve burada hep beraber harika bir gösteri sunacaklardır.

Bu gösterinin başarısından dolayı Newyork'ta gösteri yapabilmek için kontrat imzalayacaklar ve bu sırada peşlerine takılan Chantel DuBois ve adamları yüzünden aksiyon dolu bir kovalamaca içine düşeceklerdir. Ekip olarak birlikte mücadele ederek Chantel DuBois'den kurtulmayı başaracaklar ancak sirk hayvanları Alex ve arkadaşlarının Newyork'a hayvanat bahçesine dönmek istediğini öğrenince aralarında kırgınlık oluşacak ve Newyork'a geldiklerinde Alex ve arkadaşları uzun zamandır hayalini kurdukları hayvanat bahçelerine kavuşacaklardır. 

Ancak bu sırada yine Chantel DuBois onları bulacak ve Alex'i öldürmek isterken, sirk hayvanlarının yardımları ile Alex ölümden kurtulacaktır ve hep birlikte verdikleri mücadele sonunda Chantel DuBois'ten kurtulmayı başaracaklardır ve Alex ve arkadaşları da, kendileri için en uygun yaşam yerinin sirk hayvanlarının yanı olduğunu anlayarak onlarla birlikte gösteriler yapmak üzere trenle macera dolu bir seyahate çıkacaklardır. Bu sırada Chantel DuBois ve adamlarını da Madagaskar gemisindeki kargo kutularına yerleştirecekler ve sirk hayvanlarının eğlenceli tren yolculuğunun görüntüleri ile film son bulacaktır.

Birbirinden eğlenceli ve komik Madagaskar hayvanlarının görüntülerine tanık olacağınız, aksiyon ve komedinin hiç durmadığı, serinin 3. sü olan komedi, animasyon ve macera filmidir.