Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Ekim 2020 Cuma

Dizi Film: Arınma Gecesi 1. Sezon 5. 6. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 5. 6. Episodes - Birbirinden Farklı Hikayelerle Arınma Gecesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Arınma Gecesi 1. Sezon 5. 6. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 5. 6. Episodes

Oyuncular; Gabriel Chavarria, Hannah Emily Anderson, Jessica Garza
Yönetmen; James DeMonaco
Tür; Aksiyon, Gerilim, Suç, Korku
1. Sezon 5. 6. Bölüm

Konusu; Yılın bir gecesi düzenlenen Arınma Gecesin'de birbirinden farklı bir çok hikaye konu alınmaktadır.

Özeti;
Beşinci Bölüm; AYKB'nin partisinde bulunan Janne'e evin güvenli olmadığını ve biran önce çıkmalarını söyleyen Katalina, eşini de alarak mahzene gitmelerini tavsiye edecektir. Ancak Albert ve davetliler bir alanda toplanmışlardır ve hizmetlilerle getirilen kesici aletlerle arınma gecesi için 3 kurbanı aralarına alarak öldürmek için hazırlanacaklardır. Janne ise bu sırada yukarı kata çıkacak ve Lila'yı uyarmak isteyecektir, ancak Lila odasından çıkmayacak ve yukarı gelen Rick, neden partiye katılmadığını sorduğu sırada dışarıdan silah sesleri gelecek ve dışarıya baktıklarında silahlı bir çok arınma karşıtı olan insanların eve saldırdığını göreceklerdir. Ve biranda evin içine giren bu insanlar AYKB üyelerinin hepsini öldürmeye başlayacak ve Janne ile Rick'te mahzene kaçacaklardır. Ancak burada dışarı açılan kapının kapalı olduğunu görecekler ve onlara, dışarıdaki arınma karşıtları ile birlik olan hizmetçi Katalina yardım edecektir ve kapılarını açıp dışarı çıkaracaktır.





Penelope ise eski sevgilisi ve aynı zamanda bir uyuşturucu bağımlısı olan Henry tarafından satın alınmış ve arınma gecesinde öldürülmek için bir çadıra götürülmüştür. Henry, burada Penelope'yi bayıltmıştır ve sonrasında bir direğe bağlamıştır. Kendine gelen Penelope ile eski günleri konuşacaklar ve Henry'in asıl amacının O'ndan intikam almak istediği anlaşılacaktır. 

Henry'in bir gözü kördür ve bunun sebebi Penelope'nin kardeşi Miguel'dir.  Miguel ise arınma gecesi için insan toplayan Rex'i uygun bir anında etkisiz hale getirecek ve kamyonetinin arkasındaki insanları serbest bırakacaktır. Rex'i kamyonetin arkasına koyarak O'nun yaka kartını alacak ve et karnavalına kendisi toplayıcı sıfatı ile girecektir. 

Buraya girdikten sonra baygın halde olan Rex'i karnavalda satılması için yetkililere verecek, ilk başta Rex'i tanımayan yetkililer O'nu kafeslere koyacaklardır. Sonrasında karnavalın içinde özgürce dolaşma fırsatı bulan Miguel, eski asker arkadaşınıda arınırken bulacaktır. Ancak bu sırada kendisine gelen Rex, kafeslerin içinden tanıdığı kişilerle görüşünce Miguel'in farkına varacaklar ve O'nu aramaya başlayacaklardır. Miguel'i yakaladıkları sırada Penelope'nin bulunduğu çadırın önünde olan Miguel'in sesini duyan Henry, O'nu da satın alarak iki kardeş ile birlikte arınma planları yapacaktır.

Jane ise Azize Hatunlarla minübüste yol almaktadır ve onların korkunç hikayelerini dinlemektedir. Aynı zamanda David'e ulaşmaya çalışacak ve bu sırada kocası tarafından işkence yapılan bir kadının evine giderek O'na yardım edeceklerdir. Azize Hatunlar erkeklere ceza olarak alınlarına kızgın demirlerle izler bırakmaktadırlar ve bu durumu gören Jane, buna dayanamayacak ve evden aldığı araba anahtarı ile kaçacaktır ve araba ile David'in evine gidecektir. Ve her bölümün sonundaki gizemli arınmacı yine görünecek ve maskesi ile sokakta arınan kişilere doğru yürüken bölüm son bulacaktır.



Altıncı Bölüm;
Bir önceki bölümün son sahnesindeki gizemli arınmacı Joe'nin görüntüleri ile başlayan bölümde, O'nun çalıştığı fabrikayı ve sonrasında sokakta arınmacılardan kurtardığı bir adamı kendi minübüsüne aldığını gösterilecektir. Fabrikada sevilen bir şef olan Joe, bir süre sonra bir çok işçi ile birlikte habersizce ve tazminatları da ödenmeden işten kovulacaklardır ve bu durumun getirdiği bunalım ile kendiside arınmacı olacaktır. Ve  sırada telefonundaki bildirime göre Jane'i alması gerekmektedir ve O'na doğru yol alacaktır.

Jane ise David'in evine gelmiştir ve kapılarını açan David'e kendisini öldürmek için bir kadının geldiğini ve bunu kendisinin kiraladığını ama bundan pişman olduğunu söyleyecektir. Bunun üzerine David, evin bütün giriş çıkış kapılarını özel tasarlanmış güvenlik sistemi ile kapatacaktır ve Jane'e evin içindeki sanat tarihi ile ilgili eserlerini göstermek için tura çıkaracaktır. 

Asansörle aşağıdaki kata gidecekleri sırada Jane, aşağıdaki bir kadının yardım seslerini duyunca David'in de arınmacı olduğunu anlayacak ve kaçmaya başlayacaktır. Evden çıkmanın yollarını ararken banyoya gelecek ve kendi kiraladığı katilin cesedini bulacaktır. Bu sırada David gelecek ve Jane'i alıp kendi tanıdıkları ile bazı kadınları zorla bağlayarak taciz ettikleri ve bu yolla arındıkları bir gizli odaya götürecektir ve burada David'e ve olanlara sinirlenen Jane'i de zorla bağlı kadınların arasına katmaya çalışacaklardır.

Henry ise Penelope ve kardeşi Miguel'i direklere bağlı bir şekilde tutarak onlara işkence yapıp öldürmeyi planlamaktadır ve Miguel'in kendisine yaptıklarının intikamını almak istercesine gözünü çıkarmak isterken Miguel'in kafa ve tekme atması ile bayılacaktır ve direği kıran Miguel, bu tutsaklıktan kurtulup Henry'i öldürecek ve kardeşinide kurtarıp çadırdan çıkmayı başaracaktır. Çadırdan çıktıktan sonra karnavalın içinde kendilerini fark eden güvenlik görevlilerinden, karnavalın içinde kargaşa çıkarıp dışarı çıkarılan ceset torbalarına saklanarak kaçacaklardır.



Janne ve Rick ise kaçtıkları evden sonra dışarıda koşarak kendi evlerine gitmeye çalışacaklar ve peşlerindeki patenli ve ellerinde baltalar olan kızlardan son anda kurtularak evlerine gireceklerdir. Ancak Janne ve Rick, evde tartışmaya başlayacaklar ve Janne, Rick'in arınma yanlısı olan hareketlerinden rahatsız olacaktır. Hırsları ve para yüzünden AYKB üyesi olmayı kabul etmeye kadar giden davranışları yüzünden Janne ile arası açılacak, Janne bu sırada sürekli Lila'ya ulaşmaya çalışacak ve Lila'nin telefonunu biri açarak O'nun öldüğünü söyleyecektir. Bu duruma çok üzülen Janne, Rick ile birlikte iken kısa bir süre sonra kapılarının çaldığını duyacaklar ve kameradan baktıklarında Lila'nin kanlar içinde kendilerinden yardım istediğini göreceklerdir ve altıncı bölümde böylelikle son bulacaktır.

Birbirinden farklı hikayelerle arınma gecelerinde yaşananların konu edildiği, yine canice işlenen cinayetlerin ve yasa dışı konuların işlendiği 1. sezon 5. ve 6. bölümü olan aksiyon, gerilim, suç ve korku filmidir.