Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Ekim 2020 Perşembe

Sinema: Kirpi Sonic - Sonic the Hedgehog - Süper Hızlı Özellikleri İle Eğlenceli Bir Kirpinin Maceraları... / Konusu, Özeti, Afişler

Kirpi Sonic - Sonic the Hedgehog

Oyuncular; Ben Schwartz, James Marsden, Jim Carrey
Yönetmen; Jeff Fowler
Tür; Komedi, Macera, Aksiyon

Konusu; Film, süper hız özellikleri ile kendisine ait özel bir gücü olan kirpi Sonic'in yaşadığı macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Kirpi Sonic, yaşadığı gezegende baykuş hocası olan Uzun Pençe ile birlikte iken kendisine güç meraklısı kötüler saldıracak ve Sonic'i korumak isteyen hocası, O'na koruyucu yüzükler vererek Dünya gezegenine gönderecektir. Bu yüzükler istenilen gezegene ve mekana varlıkları ışınlayabilen özelliklerdedir ve çocukluk hali ile Dünya gezegenine gelen Sonic, 10 sene sonra Montana'da kendisine mağaranın içinde bir yaşam kuracak ve çevredeki Green Hills isimli kasabada zaman geçirmeye başlayacaktır. Bu kasabada yaşayan insanların kirpi Sonic'ten haberleri yoktur ancak Sonic onların arasında kendince eğlenceli zamanlar geçirmektedir. Oldukça hızlı bir şekilde hareket edebilen Sonic'in uzaktan izlediği Tom ve eşi Maddie isimli bir aile vardır. Tom, kasabanın polisidir ve şimdilerde San Francisco'ya tayini çıkmıştır. Aynı zamanda trafik kontrolü yapan Tom, Sonic'in mavi dikenini bulmuştur ve eve getirmiştir. O günlerde yalnızlıktan sıkılan Sonic ise, kendince eğlendiği bir sırada bu yalnızlığın verdiği sıkıntı ile bir güç patlaması yaşayacak ve bu patlama civardaki bütün elektriği kesecek ve kasaba karanlığa bürünecektir. 





Hükumet görevlileri bu enerji patlamasının farkına varmışlardır ve olayın bir terörist saldırı olmasından şüphelendikleri için, bu olayı araştırmak üzere Dr. Robotnik'i göreve çağıracaklardır. Dr. Robotnik, alanında uzman olan ve dron teknolojisinde üstün ekipmanları bulunan, biraz çatlak ve huysuz, aynı zamanda ileri teknoloji ürünlerle dolu bir tırın sahibidir. İşlerini bu tırın içinde takip etmektedir ve olay yerine gelen Dr. Robotnik, Sonic'in ayak izlerine ulaşacak ve bu ayak izlerinden O'nun insan olmadığını anlayacaktır.

Bunun üzerine dronlarını Sonic'i araması için gönderecek ve peşine takılan dronların farkında varan Sonic, yaşadığı mağaradan özel eşyalarını ve yüzüklerini alarak kaçacaktır. Kendisine en güvenli yer olarak Tom'un garajını seçen Sonic, burada Tom ile karşılaşacak ve Sonic'i rakun sanarak uyuşturucu silah ile vuran Tom, sonrasında Sonic ile karşılaşacak ve O'nunla dost olacaklardır. Sonic ile karşılaştıkları sırada Sonic'in kaçmak için kullandığı yüzük, kapısını San Francisco'ya açmıştır ve bütün yüzük çantasını bu kapıdan San Francisco'ya düşürmüştür. 

Uyuşturucunun baygınlığı sonrasında kendisine gelen Sonic'in peşindeki Dr. Robotnik, Tom'un evine gelecek ve Sonic'in burada olduğunu anlayınca aralarında kıyasıya bir mücadele yaşanacak ve Tom ile Sonic evden kaçmayı başaracaklardır, ancak Dr. Robotnik Sonic'in dikenini alacaktır. Kaçtıkları sırada Sonic, kendisindeki yüzüklerin San Francisco'daki gökdelenin tepesine düştüğünü hatırlayacak ve yüzükleri almak için San Francisco'ya doğru yola çıkacaklardır. Yol üzerinde bir barda mola verecekler ve burada Sonic'in Dünya'dan ayrılmadan önce yapmak istedikleri şeyler üzerine eğlenceli zamanlar geçirecekler ve sonrasında çıkan kavgada Sonic, kendi gücünü kullanarak aksiyon dolu bir olaylar zincirine sebep olacaktır. Ardından geceyi bir otelde geçirip ertesi gün arabaları ile yollarına devam edecekler ancak Dr. Robotnik, onların izini bulacak ve peşlerine taktığı ileri teknoloji robotik araçlar ile Sonic'i yaralayacaktır. 





Bu yaralanma sonrasında yine kaçmayı başaran Tom ve Sonic, San Francisco'da bulunan eşi Maddie'nin yanına giderek O'nun yardımlarını alacak ve birlikte Sonic'i yüzüklerine ulaştırmaya çalışacaklardır. Ancak bu sırada Sonic'in dikenine ulaşan Dr. Robotnik, bu dikenden Sonic'in gücünü kopyalayacak ve bu gücü kendi robotik mekanizmalarına vererek Sonic'in peşine takılacaktır. 

Tom, Maddie ve Sonic ise bu sırada San Francisco'daki gökdeleni bulacaklar ve yüzüklere ulaşacaklar ancak peşlerindeki Dr. Robotnik, onları yakalamayı başaracak ve yüzükle başka bir gezegene gidemeyen Sonic, yüzükleri Tom ve Maddie'nin hayatını kurtarmak için kullanıp, sonrasında peşine Dr. Robotnik'i takarak Fransa, Çin, Mısır gibi ülkelere anlık seyahatler yaparak Dr. Robotnik'ten kurtulmaya çalışacak ve son olarak Green Hills'e gelecektir. 

Buraya geldiğinde peşindeki Dr. Robotnik'in araçları yüzünden yaralanan Sonic, bu baygın halinde Tom'un kendisini dost olarak gördüğünü anlayacak ve yuvası olarak gördüğü Dünya gezegenine olan bağı nedeni ile gücü çok daha fazla artmış bir şekilde kendine gelecek ve Dr. Robotnik'i yüzüğü ile mantarların olduğu gezegene gönderecektir. Bu olay sonrasında artık tehlike bitmiş olacak ve Tom'da San Francisco'ya gitmekten vazgeçecek ve Green Hills'de Sonic ve eşi ile birlikte bir hayatı yaşamaya başlayacaklardır. Diğer tarafta Dr. Robotnik ise mantarların gezegeninde kendinden geçmiş bir halde, daha da kaçırmış olduğu aklı ile elindeki Sonic'in dikenini kullanarak Dünya'ya geri dönmeye çalışacaktır. 







Son olarak Green Hills'de yüzük aracılığı ile bir kapı açılacak ve Sonic'in dişisi olarak bir kirpi gelecek ve Sonic'i  aramaya koyulacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Jim Carrey'in baş rolünde oynadığı ve oldukça eğlenceli ve renkli görüntülerin olduğu film, yarı animasyon şeklinde macera, aksiyon ve komedi filmidir.