Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Ekim 2020 Cuma

Dizi Film: Arınma Gecesi 1. Sezon 1. 2. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 1. 2. Episodes - Birbirinden Farklı Hikayelerle Arınma Gecesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Arınma Gecesi 1. Sezon 1. 2. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 1. 2. Episodes

Oyuncular; Gabriel Chavarria, Hannah Emily Anderson, Jessica Garza
Yönetmen; James DeMonaco
Tür; Aksiyon, Gerilim, Suç, Korku
1. Sezon 1. 2. Bölüm

Konusu; Yılın bir gecesi düzenlenen Arınma Gecesinde birbirinden farklı bir çok hikaye konu alınmaktadır.

Özeti;
Birinci Bölüm; Arınma gecesinin başlamasına 97 saat kala başlayan dizinin ilk bölümünde Miguel Guerrero, kız kardeşi Penelope'yi aramaktadır. Kendisine bir mektup yazan Penelope, kardeşinin kendisini aramasına neden olmuştur ve Penelope, bir tarikata üye olmuştur ve bu tarikat, arınma gecelerinde arınmacıların onları öldürmesi için çaresiz çocukları toplamakta ve kendilerini feda etmelerine ön ayak olmaktadır. Bu durumu tanrısal bir elçilik gibi göstererek bir otobüs aracılığı ile arınma gecesinde gençleri arınmacılara teslim etmektedirler. Yıllar önce ailesi arınma gecesinde katledilen Penelope, bu sayede ailesine kavuşacağına inandırılmıştır ve bu durumu sonsuz sevgiye ulaşmanın yolu olarak görmeye başlamıştır. Bu sırada toplum arınma gecesine hazırlanmaktadır ve bütün silahlar ve erzaklar tükenmiştir. 






Jane Barbour isimli bir iş kadını ise bu geceyi iş yerinde iş arkadaşları ile çalışarak geçirecektir. 38. katta yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı bu iş yerinde toplantıya başlayan Jane, aynı zamanda hem patronu hemde iş ortağı olan David Ryker'ın öldürülmesi için bir kiralık katille anlaşmıştır ve arınma gecesi başlayacağı zaman O'na gereken ödemeyi yapacaktır.

Jenna ve Rick isimli bir evli çift ise, kendi şirketlerini büyütmek için bir yatırımcı ile iş yapmayı düşünmektedirler ancak bu yatırımcı AYKB isimli, Arınma Gecesi Kurucuları Birliği isimli bir organizasyonun lideridir. Arınma gecesinde yapılacak olan partiye iş konuşmak için katılmak zorunda kalan çift, özel araba ile evlerinden alınacaklar ve istemedikleri halde bu partiye katılmak zorunda kalacaklardır. 

Arınma gecelerini yasallaştıran siyasiler bu partiye katılan insanların bağışları ile yönetimi kazanmışlardır ve birinci elden Arınma Gecesi destekçileridirler. Miguel ise bu sırada kardeşine ulaşmak için Henry isimli bir adama ulaşmaya çalışacak, buradan bazı serserilerle bir araya gelecek ve orada arınma gecesi için tutsak edilmiş kızı kurtarınca, bu kız Miguel'e kardeşinin nerede olduğunu söyleyecektir. Jane ise arınma gecesinin başlama sirenlerinin ötmesi ile 38. kattan aşağı inecek ve kiralık katil ile buluşacak ve O'na ödemeyi yapacaktır ve bu sırada arınma gecesi başlar başlamaz bir kaç cinayete tanık olacaktır. Arınma gecesi başlamıştır ve AYKB kuruluşunun düzenlediği partinin olduğu ev tamamen izole olacak şekilde kapatılacaktır ve içerideki bütün davetlilere geçmişte çok büyük suçlar işlemiş olan katillerin, suçluların maskeleri verilecektir ve bu gece onları anarak arınma gecesini geçirecekleri söylenecektir. Sokaklarda ise insanlar canice birbirlerini öldürmeye başlamıştır ve Miguel, kardeşinin bağlı olduğu tarikatı bulmuştur. Sonrasında gece için bir otobüse bindirildiğini öğrenecek ve otobüs ise içerisindeki gençleri sahte ve gerçek olmayan vaatlerle kandırarak arınmacılara dağıtmaya başlamıştır ve ilk olarak Arthur isimli bir gencin arınmacılara verilmesi ve canice öldürülmesi ile birinci bölüm son bulacaktır.








İkinci Bölüm;
Miguel'in sokaklarda kardeşini araması ile başlayan bölümde canice işlenen cinayetler devam etmektedir. Yolda, caddelerde insanlar çığırından çıkmış bir şekilde cinayetler işlemektedirler ve aynı zamanda arınma gecesi karşıtlarıda ellerinden geldiğince insanlara yardım etmeye çalışmaktadırlar. Miguel, bu karşıtlarla bir araya gelecek ve onlardan civardaki bütün olayları bilen polis Pete'ye ulaşmasını, kardeşini ancak böyle bulabileceğini söyleyeceklerdir.

Diğer tarafta Jane, kiralık katile parayı vermiştir ve yeniden 38. kata çıkarak iş arkadaşlarına hiç bir şey belli etmeden toplantısını yapmaya ve üzerinde çalıştıkları anlaşmayı hazırlamaya çalışacaklardır. Jenna ve Rick ise uzun zaman öncesinde birlikte oldukları Lila isimli ve yatırımcı Albert'ın kızını görmüşlerdir ve geçmişte yaşanan bu cinsel tecrübeler onları rahatsız etmeye başlamıştır. Diğer tarafta otobüste arınmacılara dağıtılan gençlerin arasında sıra Melissa isimli bir kıza gelmiştir ancak kısa bir süre önce Arthur'un nasıl canice öldürüldüğünü gördüğü için kendisi bu ayine katılmayı istemeyecek ve reddedince, Penelope O'nun yerine geçmek isteyecek ancak kabul edilmeyecek ve O'nu zorla otobüsten indirerek arınmacılara teslim edeceklerdir. 

Miguel ise kardeşini aramak için caddelerde dolaştığı sırada önüne arınma gecesinde kendince bir yarışma düzenleyen Otis isimli bir caninin adamları çıkacaktır ve Miguel'i tutsak alarak O'nu zorla yarışmaya katılmasını sağlayacaklardır ve yarışmaya katılan Miguel, kendisini AYKB'de ki partide canlı olarak izleyenlerin karşısında peşindeki bütün arınmacıları öldürmeyi başaracak ve bu başarısı sonrasında antika değerinde bir aracı hediye olarak kazanacaktır ve kardeşini aramaya devam edecektir. Tüm bu hikayelerin dışında yeni bir arınmacının kendi dolmuşu ile bir eve girmeye çalışması görüntüleri ile ikinci bölüm son bulur.

Birbirinden farklı hikayelerle arınma gecelerinde yaşananların konu edildiği, yine canice işlenen cinayetlerin ve yasa dışı konuların işlendiği 1. sezon 1. ve 2. bölümü olan aksiyon, gerilim, suç ve korku filmidir.