Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Mart 2020 Salı

Sinema: Turbo - Hız Tutkunu Olan Sevimli Bir Salyangozun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Turbo

Oyuncular; Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Maya Rudolph
Yönetmen; David Soren
Tür; Macera, Komedi, Aile, Aksiyon, Animasyon

Konusu; Film, hız tutkunu olan ve geçirdiği dönüşüm sonrasında araba yarışlarına katılarak birinci gelen sevimli bir salyangozun hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Bir evin bahçesinde sürü halinde yaşayan salyangozlardan Teo, yaşadıkları garajda araba yarışlarını izleyen ve hız tutkunu olan bir salyangozdur. Her gün rutin bir şekilde yaptıkları işleri vardır. Domates bahçesinden domatesleri toplamak ve beslenmek bütün salyangozların
rutin işleridir. Aynı zamanda onlar için tehlikeli durumlar vardır. Bunlardan biri kargalar diğeri ise ev sahibinin küçük canlıları bisikleti ile ezen yaramaz oğludur. Bunların dışında çalışarak mutlu zaman geçirmektedirler. Ancak bir gün en gözde domatesleri bahçenin çimlik alanına düşecek ve bahçıvanın çim biçme makinesi ile bahçede olduğu bu anda Teo, hızlı olduğunu ve başarabileceğini düşünerek çim biçme makinesi gelmeden domatesi almayı deneyecek ancak bunu başaramayacaktır. 





Teo'yu ise ölmekten en yakın arkadaşı Chet kurtaracaktır. Sonrasında bu başarısızlık Teo'yu çok üzecek ve o akşam umarsızca yollarda gezintiye çıkarken arabaların işlek olduğu bir otobana gelecek ve burada bir kaza geçirince kendini çok yoğun olan otoban trafiğinde bulacaktır. 

Otobanda gerilim dolu anlar yaşayan Teo, bir spor arabanın motor bölümüne girmek zorunda kalacak ve spor araba motora güç takviyesi olarak azot oksit içeren bir yakıt enjekte edince, bu yakıt Teo'ya da bulaşacak ve metabolizmasını etkileyerek bir dönüşüm yaşamasına neden olacaktır. Bu olay sonrasında baygın olan Teo, kendine geldiğinde böceklerin kendisini yemek için götürdüğünü görecek ve onlardan kurtulup evine gelecektir. 

Ancak evine geldiğinde kendisinde ilginç değişikliklerin olduğunu fark edecek ve sonradan anlaşılacak ki Teo, spor arabanın motorunun içinde yaşadığı olay yüzünden süper hızlı hareket edebilen ve bir arabanın teknik özelliklerini kendi yapısında bulundurabilen bir salyangoza dönüşmüştür. Farı, sinyali, radyosu bile olan Teo, kargaların en yakın arkadaşı Chet'i kaçırması sonrasında hızlı bir şekilde onları takip edecek ve arkadaşını kargaların elinden kurtaracaktır. Sonrasında onları bir otoparkta Tito isimli bir büfeci bulacak ve arkadaşları ile birlikte salyangoz yarışları yaptıkları alana götürecektir. 






Burada Teo ve Chet gibi başka salyangozlar da vardır ve hepsi insanların düzenlediği salyangoz yarışlarına katılmaktadır. Havalı, Belalı, Alev, Sakin ve Beyaz Gölge ile yarışa katılan Teo, süper hızlı özelliği ile herkesin aklını başından alacak ve Tito, Teo'yu bir dost olarak görüp O'nunla çok iyi işler başaracaklarına inanacaktır.

Çalıştırdıkları büfeye Teo sayesinde müşteri çekmeyi düşünen Tito, kısa bir süre sonra Teo'nun amacının İndianapolis 500 araba yarışlarına katılmak olduğunu öğrenecek ve yarışlar için para aramaya başlayacaktır. En yakın iş arkadaşları Teo'nun süper hızlı gösterisine tanık olunca Tito'ya yardım edecekler ve salyangoz arkadaşları ile hep beraber İndianapolis'e gideceklerdir. 

Burada büyük tepki almasına ve araba yarışlarına bir salyangozun katılmasına izin vermemelerine rağmen, deneme turlarında Teo'nun videosunu çeken bir seyirci bunu internete yükleyince Teo, ünlenecek ve yarışı düzenleyenler insanların tepkisi üzerine Teo'yu, yeni adı ile Turbo'yu yarışa kabul edeceklerdir. Ancak Turbo'nun hayranlık duyduğu yarışçı bu sefer kendisine rakiptir ve ekranlarda izlediği kadarda iyi niyetli biri değildir. Yarışın başladığı gün bütün yarış arabalarının arasında yerini alan Turbo, süper hızlı özelliği ile bir çok arabaya fark atacak ama geçirdiği kazalar nedeni ile bazı anlarda yarışı bırakmak zorunda kalacaktır. 






Arkadaşlarının da desteği ile kalan son parkurda birinci sırada ilerleyen Turbo, yaşanan trafik kazası sonucunda yara alacak ve kabuğu kırılınca bitiş çizgisine metreler kala eski yavaş hallerine geri dönecektir. 

Aynı zamanda bütün arabalarda Turbo'nun arkasında kaza yapmışlardır ve dostu Chet'in de desteği ile yavaş bir şekilde bitiş çizgisini geçmeye çalışan Turbo, kendisine engel olmaya çalışan yarışçıya rağmen kabuğu ile yuvarlanarak bitiş çizgisini birinci olarak geçecektir ve yarışmanın birincisi Turbo olacaktır. 

Uzun zamandır televizyonlardan izlediği ve hayalini kurduğu yarışları kazanan Turbo, yeni hayatında artık arkadaşları ile çok daha mutlu bir şekilde yaşarken film son bulacaktır.

Birbirinden sevimli salyangozların yaşamlarını izleyeceğiniz, hız tutkunu olan ve süper güçler kazanan bir salyangozun araba yarışlarındaki başarısının konu edildiği macera, komedi, aile, aksiyon ve animasyon filmidir.