Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Mart 2020 Pazartesi

Sinema: Assassin's Creed - Tapınak Şövalyeleri ve Suikastçıların Asırlar Süren Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Assassin's Creed

Oyuncular; Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons
Yönetmen; Justin Kurzel
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Tapınak şövalyeleri tarikatı asırlar boyunca efsanevi cennetin elmasını aramıştır. Onun sadece insanoğlunun ilk itaatsizliğinin tohumlarını değil, özgür iradenin de anahtarını taşıdığını düşünüyorlardı. Eğer kutsal emaneti bulup onun sırlarını çözebilirlerse özgür düşünceyi kontrol edebilecek güce sahip olacaklardı. Onların karşısında ise sadece suikastçılar denen bir kardeşlik duruyordu.

Özeti; İspanya'nın 1492'sinde Aguilar topluluğunun düzenlediği bir ritüel ile başlayan film, aradan yıllar geçtikten sonra 1986 yılında Cal Lynch'in henüz çocukken bir Aguilar olan babasının annesini öldürdüğü anın görüntüleri ile devam etmektedir. Cal'da bir Aguilar'dır ama henüz bundan haberi yoktur. Aradan geçen 30 yıl sonunda Cal, bir cinayet işlemiş ölüm cezasına çarptırılmıştır. 






İdamın gerçekleşeceği zaman Cal'ı Sofia, ölümden kurtaracaktır ve resmi makamlarca Cal, artık bir ölü sayılacaktır. Cal'ı kendi rehabilitasyon merkezlerine getiren Sofia, burada Cal'ın kendilerine yardım etmesini isteyecektir. 

İstediği konu ise Animus isimli bir makineye bağlanarak, kendi atalarının geçmiş yaşamlarında bulunup insanların neden şiddet dolu olduklarını öğrenmek için bir yol haritası olacağına inandıkları elmaya ulaşmasıdır.

Bu elma ile insanlarda şiddeti yok edebilecek genetik şifreleri bulabileceklerine inanmaktadır ve Cal'da son olarak elmanın Aguilar'da görülmesi
üzerine bir Aguilar olarak, elmayı bulacak olan Aguilar kanından gelen son kişidir. Genetik kodları Aguilar soyu için çok uygundur ve Animus isimli makineye bağlanarak bir bire simülasyon ortamında yaşayarak elmayı aramaya başlayacaktır. İlk denemelerinde Cal'ı zorla Animus'a bağlamak zorunda kalacaklardır ve bu gidişlerinde Cal, aksiyon dolu bir çok olay yaşayacak ve geldiğinde geçmiş yaşama ait halüsinasyonlar Cal'a görünmeye başlayacaktır. En iyi verimi ancak Cal'ın özgür iradesi ile Animus'a bağlanması ile elde edilebileceğini düşünen Sofia, Cal'ı ikna etmeye çalışmış olsa da başaramamıştır. 







Bunun üzerine Sofia'nın babası Rikkin, Cal'ın annesini öldüren babası Joseph'in de rehabilitasyon merkezinde olduğunu söyleyecek ve Animus'a kendi isteği ile girmesi için O'na sebep yaratacaktır. 

Babasına oldukça kinlenmiş olan Cal, rehabilitasyon merkezinde babası ile konuşmasına rağmen O'nu öldürmeyecek ve burada babasından bazı gerçekleri de öğrenecektir.

Aslında bu rehabilitasyon merkezi Tapınak Şövalyelerine aittir ve içeride Cal gibi bir çok Suikastçı kardeşi grubunun soyundan gelen insanlar bulunmaktadır. Şövalyeler, elmaya ulaşmak için suikastçıların soyundan olan herkesi bulmuşlardır ve onları Animus'a sokarak geçmiş yaşamlara göndermişlerdir ve zamanla bu insanlar makinenin etkisi ile tükenmişlerdir. Çoğu karşı çıkmış olmasına rağmen şövalyeler tarafından rehabilitasyon merkezinde tutsaktırlar. Cal'da onlardan biridir ve bulmalarını istedikleri elmanın asıl işlevi, özgür iradenin genetik şifrelerini taşımasıdır ve suikastçıları yok etmek, insanlarda özgür iradeyi yok etmesidir. Rikkin'in kızı Sofia'da bu gerçekten habersizdir ve Cal'ın kendi özgür iradesi ile makineye bağlanması sonucunda elmanın nerede olduğunu öğrenecek, aksiyon dolu bir çok olay yaşandıktan sonra elmanın tarihin Kristof Kolomb'una emanet edildiğini göreceklerdir. 







Kristof ise elmayı bir katedrale saklamıştır ve bu bilgiyi edinen Rikkin, yanına Sofia'yı da
alarak katedralin bulunduğu yere gidecekler ancak bu sırada Cal, suikastçıların gerçek ruhları ile iletişime geçmiştir ve annesi ile de görüşmüştür.

Kendisinin bir suikastçı olduğunu ve amacı uğruna çalışması gerektiğini anlayan Cal, rehabilitasyon merkezinin içerisinde isyan çıkarmış olan ve bu isyan sırasındaki çatışmalardan sağ kalan suikastçılarla elmayı yeniden ele geçirmeye karar vereceklerdir. 

Elmayı alan Rikkin ise şövalyeler heyeti ile bir toplantı yapmak üzeredir ve kızının da bulunduğu bu toplantıda gerçekleri öğrenen Sofia'nın şaşkınlığından sonra toplantı alanına gelen Cal ve ekibi, Rikkin'i öldürerek elmayı alıp gizemli bir şekilde ortalıklardan kaybolacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Assassin's Creed isimli oyunun senaryolaştırıldığı ve bir çok serisi bulunan film, aksiyon ve heyecan dolu görüntüleri ile gerilim, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.