Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Ocak 2020 Cumartesi

Sinema: Şirinler - The Smurf - New York Şehrindeki Şirinlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Şirinler - The Smurf

Oyuncular; Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Sofia Vergara
Yönetmen; Raja Gosnell
Tür; Aile, Macera, Fantastik, Animasyon

Konusu; Film, kötü büyücü Gargamel'den kaçan şirinlerin, Mavi Ay kutlamaları sırasında açılmış olan sihirli bir geçit yüzünden New York Central Park'ta kendilerini bulmaları ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Şirinlerin büyülü ormandaki görünmez köylerinde Mavi Ay kutlamaları yapılmaktadır ve bu sırada Sakar, Şirin Baba için kök toplamaya çıktığı sırada köyün sınırları içinden çıkacak ve Gargamel'in kendisini görmesine neden olacaktır. Kedisi Azman ile birlikte Sakar'ı takip eden Gargamel, görünmez Şirin köyüne ulaşacak ve sihirli alandan geçince bütün Şirinleri görecek ve onları yakalamaya çalışacaktır. Gargamel'i gören bütün Şirinler kaçmaya başlayacak ve Mavi Ay ortaya çıktığı zaman açılan bir geçidin bulunduğu yasaklı yola giren Sakar'ı, Şirin Baba ve dört tane daha Şirin kurtarmak için peşinden gidecekler ve başka bir boyuta açılmış olan kapıdan içeri çekileceklerdir.







Bu çekilme sırasında Gargamel'de yanlarına gelince kendilerini geçidin içerisine bırakacaklar ve 6 Şirin kendisini New York Central Park'ta bulacaktır.

Bulundukları yeri tanımaya çalışan ve yeniden köylerine dönmenin yolunu arayan Şirinlerden Sakar, bir kozmetik firmasında çalışan ve o sırada iş yerinin tanıtım partisini düzenleyen Patrick'in kutusunun içerisine düşecek ve Patrick, bu kutuyu alıp evine gidecektir. Sakar'ın kutuya girdiğini gören diğer Şirinler, peşlerinden gidecekler ve Partick'in evine gireceklerdir.

Patrick'in evinde hamile olan eşi Grace vardır ve belirli bir zaman sonra Sakar'ı kurtarmaya çalışan Şirinleri görecekler ve onlarla dost olacaklardır. Şirinler, kendi sorunlarını Patrick ve Grace'a anlatacak ve yeniden köylerine geri dönebilmeleri için Mavi Ay'ı çıkarmaları gerektiğini söyleyeceklerdir. Bunun için Şirin Baba'nın sihir hazırlaması ve bazı malzemeleri gereklidir. Aynı zamanda Şirinlerin geçitten gittiğini gören Gargamel'de aynı geçidi kullanmıştır ve O'da New York'dadır artık. Sokaklarda şirinleri arayan Gargamel, kendisindeki sihirli Şirin özü sayesinde Şirinlerin yerlerini bulacak, bu sırada kendilerine Mavi Ay'ı oluşturmak için malzemeler arayan Şirinlerle aralarında aksiyon dolu bir kovalamaca yaşanacaktır.







Şirinlerden küçük bir parça ile sihirli bir iksir hazırlayarak kendisine silah yapan Gargamel, bu kovalamaca sırasında Şirin Baba'yı yakalayacak ve O'nun şirin özünü çıkarmaya çalışacaktır.

Ancak Şirin Baba, Mavi Ay'ın yeniden çıkarılması ve bu sayede geçidin açılması için gereken formülleri gözlüklü Şirine vermiştir ve O, geçidi açmayı başararak büyülü ormanda kalan diğer bütün şirinleri de NewYork'a getirecek ve hep birlikte Gargamel ile mücadele edeceklerdir. 

Şirinlere Patrick ve Grace'de yardım edecek ve hep birlikte Gargamel'in bütün oyunlarını bozacaklardır.  Kendi asası ile etkisiz hale gelen Gargamel, New York'ta kalacak ancak bütün Şirinler açılan geçitten yeniden büyülü ormana geri döneceklerdir. Bu olay sonrasında Patrick ve Grace'in de bir erkek çocukları olur ve film böylelikle son bulur.

Birbirinden sevimli şirin karakterlerini izleyeceğiniz, Gargamel'in hain oyunları karşısında her şeye rağmen birlik olmayı başaran şirinlerin birlik ve beraberlik üzerine öğüt verici hikayelerine tanık olacağınız, yer yer komik sahnelerinde olduğu aile, macera ve fantastik animasyon filmidir.