Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Ocak 2020 Pazar

Sinema: Pek Yakında - '' Şahikalar: Kötülüğün Sonu''... / Konusu, Özeti, Afişler

Pek Yakında

Oyuncular; Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Ozan Güven, Özkan Uğur, Tülin Özen, Çağlar Çorumlu, Cengiz Bozkurt
Yönetmen; Cem Yılmaz
Tür; Dramatik Komedi

Konusu; Film, korsan film işi yapan ve bu yüzden eşinden ayrılmak zorunda kalmış bir adamın, eşinin kalbini yeniden kazanmak için '' Şahikalar - Kötülüğün Sonu '' isimli bir sinema projesini hayata geçirmeye karar vermesi ile gelişen dramatik komedi tadındaki olayları konu almaktadır.

Özeti; Zafer, uzun zamandır çalıştığı korsan film sektöründen artık ayrılmak istemektedir ve bunun için iş yerinde bir jübile düzenleyecek ancak patronu son bir iş olarak Avatar - 2 filminin de korsan işini yapmasını isteyecektir. Bu işi son işi olarak görmek kaydı ile kabul eden Zafer, o gün alt katı korsan filmler üreten üst katı lokanta olan bu iş yerinden çıktığında lokanta bölümünde bir ailenin masasında yemek yerken baskın yapan polislerden masasındaki aile sayesinde kurtulacaktır ve diğer çalışanların hepsi korsan işinden dolayı göz altına alınacaklardır.






Bunun üzerine eski bir arkadaşı olan ve eski Türk filmleri ile ilgili eşyaların koleksiyonunu yapan Ejder'in yanına gidecek ve orada bunalıma girmiş olan yönetmen Ahben ve asistanı Zeki ile tanışacaktır.

Ahben, çok uzun zamandır senaryosunu yazdığı '' Şahikalar - Kötülüğün Sonu '' isimli filmini çekememiş ve yıllarıdır bu filmi çekme ümidi ile yaşamış bir senarist ve yönetmendir. Yıllar öncesinden Enis Fosforoğlu'na da bir rol verdiği bu filmde seneler geçtikçe içerisindeki kadın aktrisleri değiştirmek zorunda kalmıştır. Bu sırada orada bulunan Zafer'de filmin senaryosunu okuyacak ve korsan işinden sıyrılmak istemesini de fırsat bilerek, hemde bu vesile ile eşi ile barışacağını düşünerek filmin çekilmesine karar verecektir.

Bu iş için son işi olarak aldığı Avatar 2 filminin bir korsan kopyasını satarak belli bir oranda para elde edecek ve çekmek istedikleri filmde kullanacaklardır. Bu film için Ejder'in sinema sektöründe çalışan kızı onlara yardımcı olacak ve Enis Fosforoğlu'nu aradıklarında yıllardır kendilerini bu film yüzünden aradıkları için olumsuz bir tepki ile karşılaşacaklardır. Aynı zamanda filmdeki kadın başrol karakteri için Zafer, korsan işi yaptığı ve sorumsuz bir baba olduğu için kendisinden ayrılmak isteyen eşinin oynaması için oyunlar düzenleyecek ve eşi Arzu, bu teklifi sevinçle kabul edecektir.





Başrol erkek oyuncusu olarak da yönetmen Ahben'in gayri ihtiyarı olarak söylemiş olmasından dolayı dönemin en ünlü erkek oyuncusu Boğaç Boray'ı oynatmak zorunda kalacaklardır.

Yıllar öncesinden Zafer ile aynı sette polis rolü almış olan Boğaç'ın fiyatı şimdilerde çok yüksek olduğu için piar çalışmaları yaparak O'nu gözden düşürecekler ve tamamen Boğaç'a kariyerinde bir çöküş yaşattıktan sonra kendileri ile çalışması için ikna edeceklerdir. Ancak Boğaç, sakatlanmıştır ve filmi bu şekilde çekmek zorunda kalacaklardır. 

Birbirinden komik olaylar ve görüntüler eşliğinde filmi çekmeye başlayan ve ellerindeki kısıtlı imkanlarla çekime devam eden ekipte Arzu, aynı zamanda Zafer'in filmin prodüktörü olduğundan habersizdir ve Zafer, Boğaç'ın sakat olmasından dolayı birde Kemal ismiyle O'nun dublorü olarak görev almıştır ve Arzu'nun ısrarları üzerine sette aşçılıkta yapmaya başlamıştır. Aynı zamanda Zafer'i Avatar filmi yüzünden tehdit eden mafya grupları ( Mafya gruplarının arasındaki bir lider kendisini Avatar filmindeki kutsal ağaç olarak tanımlamaktadır ), bunlar yetmezmiş gibi eski Türk sex filmlerinde oynayan Kara Maske lakaplı Suat'ın eşine asılmaya çalışması ve O'na da filmde bir rol vermek zorunda olmaları gibi birbirinden komik ve eğlenceli olayların ardı arkası kesilmeyecektir. Tüm bu olaylar sırasında hep eşine yaranmaya çalışan Zafer'in, Suat ile atışmaları sonrasında Suat'ın O'nu polise ihbar etmesi ile bütün sakladığı gerçekler ortaya çıkacaktır ve göz altına alınacaktır.



Zafer, göz altına alınırken filminde son sahneleri çekilmiştir ve kısa bir zaman sonra göz altından serbest kalan Zafer'in bütün yaptığı fedakarlıkları öğrenen eşi Arzu, O'nu affedecek ve Suat'a oynadıkları bir oyun ile dersini vereceklerdir. Sonrasında mafya gruplarına istedikleri Avatar - 2 filminin Dvd'sini verecekler ve film, '' Şahikalar - Kötülüğün Sonu '' filminin fragmanının gösterilmesinden sonra son bulacaktır.

Komik bir filmin içinde çok daha komik başka bir filmin çekildiği ve bir çok ünlü Türk sanatçısının yer aldığı filmde, eşine kendini affettirebilmek için kılıktan kılığa giren aşık bir babanın komik ve romantik hallerini izleyeceksiniz. Eski Türk filmlerini de hatırlatan kurgusu ve görüntüleri ile oldukça eğlenceli ve komik bir Türk dramatik komedi filmidir.