Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Ocak 2020 Cuma

Sinema: Yaratık - The Host - Han Nehrinde Mutasyona Uğramış Dev Bir Yaratık... / Konusu, Özeti, Afişler

Yaratık - The Host

Oyuncular; Kang-Ho Song, Hie-bong Byeon, Park Hae-il
Yönetmen; Joon-ho Bong
Tür; Aksiyon, Fantastik, Gerilim

Konusu; Film, Amerikalı bazı bilim adamlarının toksin içerikli kimyasal atıkları Han nehrine dökmesi sonucu oluşan dev bir yaratığın, Seul halkına yaşattığı gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Seul'un Han nehri yakınlarında bir laboratuvarda çalışan bilim insanları bir çok toksin içerikli kimyasalları lavaboya dökecekler ve bu kimyasallar buradan Han nehrine gidecektir. Sonrasında mutasyona uğramış dev bir yaratık ortaya çıkacak ve Han nehri çevresindeki insanlara saldırmaya başlayacaktır. Bu sırada Han nehrinin kenarında bir büfe işleten aile yaratığın nehirden çıkıp insanlara saldırdığına tanık olacak, kendileri de yaratıktan kaçmaya çalışırlarken küçük kızları olan Hyun-seo'yu yaratık kuyruğuna alarak götürecektir.





Bu olay sırasında bir çok insan ölmüştür ve hükumet hemen önlemler almaya başlar. Han nehrinin çevresini karantina altına alırlar ve yaratık dışarıda iken onunla temasa geçebilecek insanlarda virüs olması tehlikesi yüzünden onları da ayrı bir karantina alanında toplarlar.

Yaratık tarafından kaçırılan küçük kız Hyun-seo'nun da ailesi bu karantina altına alınanlar arasındadır ve babası Gang-Du, dedesi Hie-Bong, teyzesi Nam-Joo, amcası Nam-il karantina altına alınmışlardır ve Hyun-seo'nun öldüğünü düşünmektedirler. Ancak Hyun-seo, kısa bir süre sonra kendisindeki telefon ile babasını arayacak ve ailece Hyun-seo'nun ölmediğini anlayacaklardır. Hükumet yetkililerine kızlarının ölmediğini ve telefonla aradığını söyleseler de onları ciddiye almayacaklar ve bunun üzerine ailece karantina alanından kaçarak kızlarını kurtarmaya gideceklerdir. 

Dışarıdan yardım alarak karantina alanından kaçan aile, Han nehrinin bulunduğu bölgedeki kanalizasyon alanlarına gidecekler, burada Hyun-seo'yu arayacaklar ancak bulamadıkları gibi yaratığın tekrar saldırısına uğrayacaklar ve bu sırada dede Hie-Bong'u yaratık öldürecektir. Babasının ölümü ile sarsılan Gang-Du'yu yetkililer yakalayacak ancak teyze Nam-Joo ve amca Nam-il kaçmayı başaracaklardır. Bu olay sonrasında amca Nam-il, tanıdığı bir dostundan Hyun-seo'nun telefon ile aradığı zaman bulunduğu yerin konum bilgisini öğrenecek ve Han nehrindeki Hyun-seo'nun bulunduğu köprünün adresine ulaşacaklardır.





Yaratık ise bir kanalizasyon çukurunda yaşamaktadır ve Hyun-seo, kendisini öldürmeden kanalizasyon çukurunun içindeki başka bir çukur alana saklanmıştır ve yaratık, Hyun-seo'yu bu yüzden öldürememiştir.

Hyun-seo, içeride mahsur kalmış bir şekilde beklerken yaratık dışarıdan avladıkları bütün insanları bu kanalizasyon çukuruna getirmektedir ve iki evsizi de yakalamış, içlerinden ölmemiş olan bir çocuğu da çukura getirmiştir. Yaratık çukurdan ayrıldıktan sonra Hyun-seo, bu çocuğu uyandıracak ve artık birlikte saklanmaya başlayacaklardır. 

Bu sırada Hyun-seo'nun teyzesi ve amcası kendisine yakın alanlarda O'nu aramaktadırlar ancak teyzesi de yaratığın saldırısına uğrayacak ve olduğu yerde baygın kalacaktır. Amcası ise yaratığı yakarak öldürmek için bombalar hazırlamaktadır ancak bu sırada kapalı kaldığı karantina alanından kaçan Hyun-seo'un babası Gang-Du, yeri belli olan kanalizasyon alanına gidecek ve kızının bulunduğu çukura ulaşacaktır. Ancak baba gelmeden önce yaratık Hyun-seo ile yanındaki çocuğa bulduğu bir fırsatta saldırmıştır ve onları sindirmek üzere ağzından içeri almıştır. Baba Gang-Du, bu sırada yaratığın ağzında kızının elini görecek ve onu takip ederek kızını içinden çıkarmaya çalışacaktır.


Diğer tarafta hükumet, Amerikanların geliştirdiği sarı bir gaz ile yaratığı öldürmeyi ve aslında olmayan virüsü yok etmeyi planlamaktadır.

Yaratığın nehirden çıktığı bir anda tam gaz verilirken baygın halde olan yaratığın içinden kızını ve yanındaki çocuğu çıkaran Gang-Du, kızının öldüğünü görecek ve bu moral bozukluğu ile hep birlikte yaratığı öldürmeyi başaracaklardır. Yaratığın içinden çıkardıkları diğer çocuk ise ölmemiştir ve kızı öldükten sonra Gang-Du'un Se-Joo isimli bu evsiz  çocuğu evlatlık olarak büyütmeye karar vermesi ile film son bulur.

Mutasyona uğramış dev bir yaratığın insanlara yaşattığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, yer yer komik ve dramatik sahnelerinde olduğu, Güney Kore yapımı aksiyon ve fantastik gerilim filmidir.