Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Ocak 2020 Pazar

Sinema: Wounds - Bir Ayin İle Gelen Bir Varlığın Musallat Olduğu İnsanların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Wounds

Oyuncular; Armie Hammer, Dakota Johnson, Zazie Beetz
Yönetmen; Babak Anvari
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Bir kasabada bazı gençler bir ayin düzenlerler ve bu ayin sonrasında başka alemlerden bir varlık gelir ve bu varlık gençlerin bedenlerine girerek onlara musallat olur. Film, bu varlığın kendine yeni bedenler, aracılar bulmaya çalışması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Will, yaşadığı kasabada bir barda çalışmaktadır ve sevgilisi Carrie ile yalnız yaşamaktadır. Yine barda çalıştığı bir gün kasabadan tanıdığı Alicia ve Jeffrey ile barda vakit geçirirken arkadaşı Eric, sarhoş ve sersem bir şekilde bara gelecek ve içerideki insanları rahatsız etmeye başlayacaktır. Bir haftadır aynı şekilde davranan Eric'in yanına kendi arkadaşları da gelecek ve kısa bir süre sonra aralarında bir kavga çıkınca birbirlerini yaralayacaklardır ve bardan ayrılacaklardır. Eric ve kavga ettiği arkadaşları bardan ayrıldıktan sonra Will, kavga çıktığı sırada bara gelmiş olan 4 gencin bulunduğu yerde bir telefon bulacaktır ve cebine koyacaktır.






Bar kapandıktan sonra evine giden Will, evde cebindeki telefonu fark edecek ve mesaj gelmesi üzerine bir kaç kez telefonun bulunduğuna dair cevap mesajları yazacak, ertesi gün polise götürmek için telefonla uğraşmayı bırakacaktır.

Ertesi gün olduğunda yeniden telefonla ilgilenmek zorunda kalan Will, telefonun içinde öldürülmüş insan resimleri, kesilmiş kafalar gibi bir çok resim görecek ve gördükleri karşısında çok şaşıracaktır. Bu görüntüleri sevgilisi Carrie'de izleyecek ve panik yapıp telefonu polislere götürmeye karar vereceklerdir.

Ancak Will, arabaya bindiğinde O'nu biri araba ile takip etmeye başlayacak ve Will, araba sürerken halüsinasyonlar görmeye başladığı için telefonu dışarı atacaktır. Arabaya binmeden önce evdeyken telefonu biri aramıştır ve cevap veren Will, rahatsız edici çok karışık sesler duymuştur ve bu sesler sonrasında halüsinasyonlar görmeye başlamıştır. Arabadan telefonu attıktan sonra O'nu takip eden kişi telefonu alacak ve Will, polislere kanıtı olmadan olayları anlatacaktır. Yeterli kanıt olmadığı için Will'i ciddiye almayan polislerin sonrasında Will, evine dönecek ve gece uyuduğunda rüyasında bara gelen ve telefonun sahibi olan Garrett ismindeki genci evinin salonunda görecek ve Garrett, yaşananları kısaca O'na anlatacaktır.








Gerratt ve arkadaşları bir ayin düzenlemişlerdir ve bu ayin sonucunda bir varlık aralarına gelmiştir. Kontrol edemedikleri bu varlık onlara musallat olmuştur ve insanların bedenlerini barınak, yani aracı olarak kullanmaktadır.

Şimdilerde o varlık, geçen gece barda kavga çıkaran Eric'in bedenindedir ve Eric, yüzünden yara almış bir şekilde evinde sürekli uyumaktadır. Ve varlık Will'i gördükten sonra O'nun iyi bir barınak, aracı olduğunu düşündüğü için Will'in peşindedir ve yaşadığı olaylar peşinde olan bu varlığın eseridir. Bardaki ve evdeki bütün görünen böcekler bu varlık ile ilişkilidir ve henüz Will, bunların ne anlama geldiğini bilmemektedir. Varlık Will'in bedenine yerleşmeden önce O'nu kendisine hazırlamaktadır ve Will'in yaşadığı olayların sebebi tam olarak budur.

Bu olaylar yaşanırken Will, sevgilisi Carrie'nin de varlık tarafından rahatsız edildiğine tanık olacak ve bir gece Carrie'yi baygın bir şekilde bulacak ve banyodaki küvetin içine götürdüğünde, küvetin içindeki su tamamen simsiyah olacaktır ve bu olay sonrasında Carrie, kendine gelecektir. Kendine neler olduğunu anlamayan Carrie ile varlığın etkisinde olan ve Carrie'den ayrılmak isteyen Will, sonrasında varlığın etkisi hala devam ettiği için çok daha sinirli ve öfkeli bir tavırla iş yerindeki arkadaşı Rosie ile de kavga edecek ve kendini Eric'in evinde bulacaktır. Eric'in evine gelince artık kendisine neler olduğunu anlamaya başlayan Will, arabadan attığı telefonun evde olduğunu görecek ve Eric'in içindeki varlığı telefondan gelen rahatsız edici sesi kullanarak bir ritüel şeklinde çıkarıp kendi bedenine alacaktır ve bu görüntüden sonra film son bulacaktır.

Sıra dışı ve etkileyici bir senaryosu olan filmde kendine aracı bulmak için insan bedenlerini kullanan bir varlığın yeni bedenine ulaşmak için yaşattığı gerilim dolu olayların konu edildiği, gerilim filmi sevenlerin beğenerek izleyeceği bir gizem, gerilim ve korku filmidir.