Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Haziran 2021 Cuma

Sinema: Korku Seansı 3: Beni Buna Şeytan Zorladı - The Conjuring: The Devil Made Me Do It - Satanist Bir İblisle Mücadele Eden Ed ve Lorraine'nin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Korku Seansı 3: Beni Buna Şeytan Zorladı - The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Oyuncular;  Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ruairi O'Connor
Yönetmen; Michael Chaves
Tür; Gerilim, Gizem, Korku

Konusu: Film, Lorraine ve Ed çiftinin satanist bir iblise karşı verdikleri mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Film, Ed ve Lorraine çiftinin kendisine şeytani bir varlığın musallat olduğu David isimli bir çocuğun ailesi ile birlikte şeytan çıkarma ayinleri sırasında başlamaktadır. David, ayin sonrasında uykuya geçtiğinde odasında O'nu yalnız bulan şeytani varlık, O'nun içine girecek ve evin içindeki herkese zor zamanlar yaşatacaktır ve küçük bir çocuk olmasına rağmen David'i zapt edemeyeceklerdir. Ve David'in bu durumuna üzülen Arne, David'in içindeki şeytani varlığa seslenecek, David'i bırakıp kendisini almasını söyleyince şeytani varlık, Arne'nin içine girecektir ve kaos sona erecektir. Bu sırada Ed'de yaralanmış, Lorraine'de bu varlıktan oldukça kötü etkilenmiştir ve Ed, kalp krizi geçirdiği için hastaneye kaldırılmıştır. 




Ve iblis olan rahip kılığındaki varlık şimdide Arne'yi ele geçirmiştir ve günler sonra hastanede kendisine gelen Ed, Lorraine'ye bu gerçekten bahsedecektir. Arne ise bu obsedör iblis tarafından rahatsız edilmeye başlanmıştır. 

Ve aynı gün köpek oteli işleten Arne, sevgilisi ve otelin müdürünün bulunduğu evde iblisin rahatsız etmesi ve Arne'yi yanlış yönlendirmesi sonucu Arne, otelin müdürünü bıçaklayarak öldürecektir. Bu olayın bilgisini alan Lorraine ise polisi arayacak ve polis Arne'yi yolda başı boş ve elleri kanlı bir şekilde bulacaktır. 

Ve bu olay üzerine Arne'yi incelemeye başlayan çift, iblisi kovma çalışmalarına başlayacaklardır. Aynı zamanda Arne'nin şeytani güçler tarafından ele geçirilerek bu cinayeti işlediğini savunacaklar ve avukatı ile görüşüp mahkemede bunu ispatlamaya çalışacaklardır. Mahkeme idam kararına doğru ilerleyince, Arne'nin aslında masum olduğunu ispatlamak için olayların en başına giderek çözüm getirmeye çalışacaklardır ve David'in su yatağındayken iblis ile tanışması anlarını inceleyeceklerdir. Ve su yatağının bulunduğu eve gittiklerinde, yatağın bulunduğu odanın altındaki nemli bölümü fark edecekler ve bodrum kata giren Lorraine, içeride çok eski zamanlardan kalmış satanistler tarafından hazırlanmış bir cadı totemi bulacaktır. Ve bu totem hakkında bilgi vermesi için eski peder olan Kastner'a ulaşacaklar ve Kastner onlara, satanistlerle ilgili bilgiler verecek ve onların çok tehlikeli olduğundan bahsedecektir. Diğer tarafta hapishaneye giren Arne, burada da iblis tarafından rahatsız edilmeye devam edilecektir.




Bu sırada David'i etkileyen totemin aynısından başka bir evde daha bulan polisler, bu evde yaşayan kızın 22 yerinden bıçaklanarak öldüğünü söyleyecek ve bu konuyla ilgilenmeleri ve yardım etmeleri için Lorraine ve Ed ile görüşecektir. 

Ve cesedin bulunduğu ormana gittiklerinde Lorraine, duru görü yeteneği ile cinayetin nasıl işlendiğini ve kimin işlendiğini ayrıntısına kadar görecektir ve gereken bilgileri verecektir. Bu olayların ardından Lorraine, bunun bir lanet olduğunu anlayacak ve lanetlerin kaldırılabileceğini söyleyecektir. 

Sonrasında ormanda bulunan cesetle iletişim içine girerek bu laneti hazırlayan kadına ulaşan Lorraine, O'nun Arne'yi kullanarak kendisini öldürtmesine engel olacaktır. Ve Arne'ye yardım etmeye çalıştıklarında kendilerine saldıran iblislerle karşı karşıya kalan Ed ve Lorraine, evin içindeki kendi ofisinde bulunan bir vazonun içinde yine bu satanist totemden bulacaklardır ve laneti uygulayan satanist kadının bu şekilde etkili olduğunu fark edeceklerdir. Ve Lorraine'nin duru görü sırasında duyduğu tren sesi ve vazodaki çiçeğin geldiği adresten satanist kadının bulunduğu yeri saptayacaklar ancak öncesinde Lorraine, eski peder Kastner'ın yanına lanet ile ilgili bir yazıyı çevirmesi için gidecektir. Ve aslında satanist kadında peder Kastner'ın kızıdır ve pederin evinin altındaki tünellerde sunağı vardır ve onun yok edilmesi gerekmektedir. 







Bunu eve önce giden Lorraine öğrenecek ve Ed ise sonrasında gelecektir. Peder ise hep kızının düzeleceğinin umudu ile bu bilgiyi Lorraine ve Ed'den saklamıştır. Ve peder Lorraine'ye aşağı bodrum kata giden yolu gösterecek ve Lorraine, buradayken satanist kadın babası olan peder Kastner'ı öldürecektir. 

Sonrasında ise Lorraine'ye saldıracak ancak bu sırada Ed gelecek ve Lorraine'ye yardım etmek isteyecek ama Ed'i etkisi altına almış olan satanist kadın, Ed'e büyü yaparak Lorraine'ye saldırmasına sebep olacaktır. Aynı zamanda Arne'yi tamamen teslim almaya çalışan iblis, O'nun şeytan çıkarma ayini sırasında Arne'nin bedeninde ortaya çıkmaya çalışacaktır. Başında bir rahip vardır ve hapishanede bu ayin sırasında oldukça gergin anlar yaşanacaktır ve Arne'nin kendisini öldürmesini sağlamaya çalışacaktır. 

Diğer tarafta Lorraine'yi öldürmekle ilgili olan Ed, sonrasında aşklarının gücü ile kendisine gelecek ve satanist kadının sunağını parçalayacaktır. Sunak parçalandıktan sonra lanet bozulacak ve Arne'de bulunduğu yerden etki altında kalmaktan kurtulacaktır. Ve geriye kalan satanist kadın ise kendi iblisi tarafından öldürülecektir. Böylelikle her şey sona erecektir. Ve haplarını evde unuttuğu için kalp rahatsızlığı çeken Ed'in, Lorraine'in yanında yedek hap bulundurmasını öğrenmesi gibi duygu yüklü yaşanan sahnesi sonrasında Arne'de suçlarından aklanacak ve film sona erecektir.

Serinin üçüncüsü filminde satanist bir iblisle uğraşmak zorunda kalan Ed ve Lorraine çiftinin gerilim dolu hikayesini izleyeceğiniz gerilim, gizem ve korku filmidir.