Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Haziran 2021 Perşembe

Sinema: Mavi Mucize - Blue Miracle - Yetim Çocuklara Babalık Yapan Omar'ın Doğruluk ve Başarı Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Mavi Mucize - Blue Miracle

Oyuncular;  Dennis Quaid, Dana Wheeler-Nicholson, Raymond Cruz
Yönetmen; Julio Quintana
Tür; Dram, Macera, Biyografi

Konusu: Gerçek bir hikayenin konu edildiği filmde yetim çocukları hayatta tutmaya çalışan Omar'ın doğruluk ve başarı dolu hikayesi konu alınmaktadır.

Özeti; Meksika'nın düşük gelirli insanların yaşadığı mahallelerde yaşayan Omar, eşi ile birlikte sokak çocuklarına bakmaktadırlar. Ve o günlerde bir güvenlik görevlisi tarafından bir balıkçının saatini çalarken yakalanan yetim bir çocuk olan Moco, Omar'ın O'nunla ilgilenmesi için getirilecektir ve balıkçıyı bulan Omar, O'na saatini geri verecek ve Moco'nun O'ndan özür dileyerek hatalarını anlamasını sağlamaya çalışacaktır. Ancak balıkçının bunu kabul etmemesi gibi Moco'da olay sırasında bulduğu fırsatta kaçacaktır. Bunun üzerine evine dönen Omar, aynı gece fırtına çıkmasının sabahında evin tamamen sular altında kaldığına tanık olacaktır. Maddi ve manevi açıdan zor zamanlar geçirmeye başlayan Omar, o sırada bir balıkçılık turnuvasının olduğunu öğrenecektir ve oldukça büyük para ödülü olan bu turnuvaya katılmaya karar veren balıkçı Wade, yarışmaya katılması için yarışmayı düzenleyen Wayne Bisbee'ın kendisine şart olarak yarışmaya Omar ve yetim çocuklarla katılabileceğini söylemesi üzerine bunu kabul eden Wade, onlarla birlikte yarışmaya katılacaktır. 




Omar'da banka borcu olması nedeniyle bu yarışmaya katılmayı kabul edecektir. Ve yetimlerin arasından en büyük olanlardan 3 çocuğu ve son anda turnuva alanında denk geldiği için Moco'yu da yarışmaya dahil eden Omar, Wade ile bir takım oluşturarak yarışmaya Cabo San Lucas bölgesinde Wade'in teknesinde katılacaklardır. 

Ve yarışma 3 gün sürecektir. Wade'in teknesi oldukça eskidir ve yarış başladıktan sonra onlarca yeni tekne arasında yol alırken arıza verecektir ve denizin ortasında kalacaktır. Sonrasında çalıştırmayı başarıp okyanusa açılacaklar ve balık tutmaya başlayacaklardır. Tutmaları gereken bir mavi balığıdır ve daha önce 2 yarışı üst üste kazanan Wade, bu konuda kendisine çok güvenmektedir ancak yarışmanın ilk günü onlar kazanamayacak ve elleri boş bir şekilde geri döneceklerdir. 

Wade ve çocukların derdi yarışmayı kazanmak olsa da Omar'in asıl derdi çocukların rahatı, mutluluğu ve huzurudur. Parayı kazanma ihtiyacının yanında hep bununla ilgilenmektedir. Omar'a bütün çocuklar baba diye hitap etmektedir ve O'nu çok sevmektedirler, Omar'da çocuklara çok bağlıdır ve onların yeniden sokaklara dönmemesi için elinden geleni yapmaktadır. Omar'da yetim olduğu ve geçmişi sokaklardan geldiği için çocukların durumunu çok iyi anlamaktadır ve onlara elinden geldiğince yardım etmektedir. Aynı zamanda geri dönmek istemediği bir geçmişi olan Omar'ı yarışın birinci gününün bitişinde Hector isimli eski arkadaşı ziyaret edecek ve O'na yeniden para kazanması için eski işlerine geri dönmesini teklif edecektir ancak Omar bunu kabul etmeyecektir. İkinci günde ise yeniden yarışmaya devam eden ekip, yeniden bir araya gelecek ve sabah erkenden denize açılacaklardır. 





Bu sefer ise balık oltalarına takılacak ancak bu sırada birbirleri ile kavga eden ekipteki iki çocuk denize düşünce onları kurtarmak zorunda kalan Wade, balığı tekneye çıkaramayacaktır ve bu duruma çok sinirlenecektir. Çocuklar yüzünden yarışmayı kazanmalarına sebep olacak olan balığı kaçırmışlardır. Ve bugünde balık tutamadan bitmiştir. 

Omar evinde döndüğünde ise bankadaki borcu yüzünden yetkililerin eve geldiğini öğrenecek ve bu durum oldukça moralini bozacaktır. Bu olayın üzerine Wade ile görüşmeye giden ve yarışma için destek vermeye çalışan Omar, aynı gece Wade'in kendisine hile yapmayı teklif ettiğini öğrenecektir. 

Tutulmuş olan bir balığı gizlice tekneye yerleştirip kendileri tutmuş gibi bir hava yaratmayı teklif etmektedir. Ve aynı zamanda daha önce iki kere yarışmayı kazanmış olan Wade, yarışmaların ikincisinde hile yaparak kazandığını da itiraf edecektir ancak Omar, bunun tek çare olmadığını söyleyecek ve bunu kabul etmeyecektir. Ancak ne var ki ertesi gün, yani yarışmanın üçüncü gününde tekneye bindiğinde yakalanmış bir balığı teknede gören Omar, bu oyuna dahil olmak zorunda kalacaktır ve çocuklara fark ettirmeden Omar ile birlikte balığı tutmuş havası vermeye çalışacaklardır. Bu sırada Omar, yaşananları kendisine yediremeyecek ve balığı gizlice okyanusa bırakacaktır ve bu hileye dahil olmayacaktır. Ve bu olay ardından kısa bir süre geçtikten sonra üzülen ekip, oltalarına büyük bir mavi balığın takılması ile sevince kapılacaklar ve bu balığı çekmesi gerekende Omar olacaktır. Büyük uğraşlar sonunda kendilerini birinci yapmalarına neden olacak balığı tutacaklardır ve ekip bu olayla çok sevinecektir. 






Ve bu balığın tutulması ile yarışmayı birinci olarak bitireceklerdir ve büyük ödül olan parayı da kazanacaklardır. Omar, hileden ve aldatmadan yana olmamasının ödülünü almıştır. Ekibin ödülü alması ve sevinç gösterileri ile filmde son bulacaktır.

Gerçek bir hikayeden esinlenerek düzenlenmiş filmde yetim çocukları hayatta tutmak için yaşam mücadelesi veren Omar'ın doğruluk ve başarılı dolu hikayesini izleyeceğiniz dram, macera ve biyografi filmidir.