Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Haziran 2021 Çarşamba

Sinema: Yukarıdaki Tehlike 1 - Skyline - Mavi Işıklarla Gökyüzünden Gelen Uzaylıların İstila Ettiği Dünya'da Yaşanan Aksiyon ve Gerilim Dolu Olaylar...../ Konusu, Özeti, Afişler

Yukarıdaki Tehlike 1 - Skyline

Oyuncular; Eric Balfour, Donald Faison, Scottie Thompson
Yönetmen;  Colin Strause
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu: Filmde aniden ortaya çıkan mavi ışıkları olan uzaylı yaratıkların saldırısı altında kalan Dünya'da yaşanan aksiyon ve gerilim dolu olaylar konu alınmaktadır.

Özeti; Film, gökyüzünden inen mavi ışıklar sonrasında Jarrod, Elaine ve arkadaşlarının bu mavi ışığın etkisinde kalarak ışığa doğru gitmeleri görüntüleri ile başlamaktadır ve sonrasında 15 saat geriye dönerek olayların nasıl başladığı sahnelenmektedir. Jarrod ve Elaine, o gün arkadaşları Terry'in doğum günü için Los Angeles'da ki çatı katındaki evine gelmişlerdir ve diğer davetlilerle birlikte Terry'in doğum gününü kutlayacaklardır. Parti sırasında Elaine hamile olduğunu öğrenecek ve sonrasında kalabalık dağılınca çatı katında Terry, kız arkadaşı Candice, Jarrod ve Elaine, Ray ve Denise yalnız kalacaklardır. Ve bu altı arkadaş parti sonrasında uyuya kaldıklarında şehre inen mavi ışıkların çıkardığı sarsıntı ile uyanacaklar ve perdeleri açınca kimileri ışıktan etkilenmeye başlayacaktır. İlk başta Ray ışığa bakacak ve ışığın O'nu etkilemesi sonrasında ışığa doğru yürüyüp yok olacaktır. 




Sonrasında Jarrod'da aynı ışığın etkisinde kalacak ve ışığa doğru yürürken O'nu arkadaşları kurtaracak ve kendine getireceklerdir. Ardından Terry ve Jarrod, olanları anlamak için dışarı çıkacaklardır ve geri kalanlarda evde haberleri izleyip, polise ulaşmaya çalışacaklar ancak hiç bir şekilde bilgi edinmeyeceklerdir. Kimse neler olduğunu anlayamamıştır. 

Terry ve Jarrod ise çatıya çıktıklarında şehre inen mavi ışıkların içinden çıkan uzaylı gemilerini ve bu gemilerin şehrin içinden insanları havalandırıp çekerek uzay gemilerine aldıklarını göreceklerdir ve panikle yeniden eve gitmeye çalışacaklar ve çatı katının kapısını açmakta zorlanırken onlara Elaine yardım edecek, O'da bu sırada mavi ışıktan etkilenecek ancak Jarrod O'nu kurtaracak ve hep birlikte eve gireceklerdir. 

Mavi ışığa belirli bir süre bakıldığı zaman insanları etkisi altına alarak uzay gemisine götürmektedirler ve bunları anlayan arkadaşlar, evin içinde kendilerini korumaya başlayacaklardır. Ancak mavi ışıkları olan bu uzaylı varlıklar artık teker teker evlere girmeye başlamışlardır ve bunu anlayan arkadaşlar evden çıkmanın bir yolunu aramaya başlayacaklardır. Terry'in komşusu olan Walt'u eve giren uzaylılar götürmüşlerdir ve bunu gören arkadaşlar, artık panik yapmaya başlamışlardır. Ardı ardına evlerine yapılan saldırılar sonrasında arkadaşlar hep birlikte marinedeki tekneye ulaşmaya çalışacaklardır. Uzaylıların denizde olmadıklarını anlamışlardır. Ancak garaja indiklerinde arabalarına binen arkadaşlar, dışarı çıktıklarında uzaylıların saldırısı altında kalacaklar ve yeniden garaja girmek zorunda kalacaklardır. Bu sırada Terry ve Denise, uzaylılar tarafından alınacaktır. 




Geriye kalanlar ise bina görevlisi Oliver'ın da yardımları ile yeniden binaya girecekler ve kendilerini korumaya çalışacaklardır. Artık her yer mavi ışık saçan uzaylı varlıklar ve uzaylı gemileri ile dolmuştur, insanlar yaşam mücadelesi vermektedirler. Dev uzaylı gemileri ile insanları avlamaktadırlar ve geriye kalan 4 kişi, yeniden binadaki dairelerine gireceklerdir ve süreci burada geçirmeye karar vereceklerdir. Ve 2. gününde gelmesiyle Jarrod'un bedeninde değişiklikler olmaya başlayacaktır. 

Işıktan çok etkilenen Jarrod, bedeninde farklılıklar gözlemlemektedir ve bunu arkadaşlarından saklamaktadır. Bu sırada askeriyenin uzaylılara saldırılarına tanık olacaklar ve bu saldırı sırasında bir ana gemiyi yere düşürmeyi başaracaklardır. Ancak kısa bir süre sonra yere düşen ana gemi, parçalarını toparlayarak yeniden eski haline dönmeye başlayacaktır. Bu sırada Jarrod, iyice dönüşmeye başlayacak ve Oliver ile yaşadıkları gerginlik sonrasında Elaine'i de alarak çevredeki marineye gitmeye çalışacaklardır. Oradaki bir tekneye binerek buradan kurtulmaya çalışacaklardır. Candice ve Oliver ise binada kalacaklardır. 

Ve Candice yanında Oliver yokken eve gelen uzaylıların biri tarafından mavi ışığın etkisinde bırakılarak alınacak, çatıya çıkan Jarrod ve Elaine ise askerlerden yardım isteyecekler ancak uzaylıların saldırısı karşısında bir şey yapamadan çatıda mahsur kalacaklardır. Şehir tamamen istila atlındadır ve her yer savaş alanına dönmüştür. Oliver ise yalnız kaldığı daireye gelen uzaylı yaratıkları yok etmek için doğalgazı açacak ve uzaylı yaratık eve geldiğinde kendisi de intihar ederek doğalgazı patlatacaktır. Jarrod ve Elaine ise çatıda uzaylı varlıkların saldırısına uğrayacak ve son anda ölümden kurtulacaklardır.




Ancak Jarrod çok ağır yaralar almıştır ve artık kaçacak hali kalmamıştır, O'nu bu halde yalnız bırakmayan Elaine'yi çatı katında gören dev uzaylı ana gemisini 3. günün sonlarında ikisini de birlikte içerisine çekecektir. Ve geminin içinde kendine gelen Elaine, burada insanların beyinlerinin çıkarıldığına ve bu beyinlerle insanların uzaylı varlık yapıldığına tanık olacaktır ve kendisi de hamile olduğu için ayrı bir alana alınacaktır. Jarrod ise bu dönüşüm sırasında sorun çıkaracaktır ancak diğerleri gibi uzaylı varlık olacaktır. Ve Elaine'in bebeğini çıkarmaya çalışan uzaylıları gören Jarrod, bu yeni uzaylı haliyle kendisini hatırlayacak ve Elaine'ye yardım ederek O'nu ve bebeğini kurtaracaktır. Ve bu sahne sonrasında serinin birinci filmi son bulacaktır.

Aksiyon dolu bir uzaylı istilasını konu almış filmin 2. ve 3. serileri de bulunmaktadır. İstila filmlerini beğenenlerin ilgiyle izleyebileceği aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.