Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Ocak 2021 Pazartesi

Sinema: Testere 3D - Saw 3D - Saw: The Final Chapter - Testere 7 - Testere Cinayetlerine Devam Eden Hoffman'ın Son Oyunları... / Konusu, Özeti, Afişler

Testere 3D - Saw 3D - Saw: The Final Chapter

Oyuncular; Tobin Bell, Costas Mandylor, Betsy Russell
Yönetmen;  Kevin Greutert
Tür; Suç, Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Serinin altıncısına kaldığı yerden devam edilen filmde acımasız cinayetlerine devam eden Hoffman'ın tüm bunlar artık son oyunları olacaktır.

Özeti; Film, serinin ilk filminde bir odaya kapatılmış ve ayağını keserek dışarı çıkmayı başaran Dr. Lawrence Gordon'un, yaralı bir şekilde sürünerek dışarı çıktıktan sonra ayağını sıcak bir yerde dağlaması ile başlamaktadır. Sonrasında insanların yoğun olduğu bir mağazanın kırılmaz cam vitrininin içine Brad ve Ryan isimli iki arkadaş elleri bağlanmış bir şekilde karşılıklı ve ortalarında üç döner testere ve tavanda asılı olarak ikisinin de aşık olduğu kız arkadaşları Dina'yı göreceklerdir. İnsanlar camı kırmak isteseler de başaramayacaklar ve testerenin oyuncak palyaçosu ortaya çıkarak Brad ve Ryan'a, Dina'nın onların ikisi ile de oyun oynadığını ve kullandığını ve önlerindeki mekanizmayı iterek kimin ölmesi gerektiğine kendilerinin karar vereceğini söyleyecektir. 




Dina, bu mücadele sırasında ikisini de kullanmak isteyince Brad ve Ryan, karar verecekler ve Dina'nın ölmesini sağlayacaklardır. Bir önceki bölümde Jill'in kendisine tuzak kurduğu Hoffman, çenesinden yara alarak kurtulmuştur ve kendisini tedavi ederek işlerine devam edecektir. Bunun üzerine Jill, dedektif Gibson ile görüşmeye gidecek ve tam dokunulmazlık isteyerek Hoffman'ın yeni testere olduğunu itiraf edecektir. 

Bu sırada testerenin tuzağından kurtulduğunu iddia eden Bobby isimli bir yazar, televizyon programlarını dolaşarak konu ile ilgili yazdığı kitabı tanıtmaktadır. Ardından Evan isimli bir genç ve 3 arkadaşı insanlara korku saldıkları ve ırkçı oldukları için bir arabanın içinde, altında, arkasında ve önünde bağlanmış şekilde gözlerini açacaklar ve arabanın koltuklarına yapışmış olan Evan, 30 saniye içinde önündeki kolu çekmeyi başaramaz ise üçünün de ölümüne neden olacaktır. Ve bu süre zarfında yapışmış olduğu koltuktan ayrılmayı başaramayan Evan, bütün arkadaşları acılar içinde öldükten sonra kendisi de ölecektir. 

Diğer tarafta testerenin tuzaklarından sağ kurtulanlarla verilen bir seansa katılan Bobby, burada reklam amaçlı yaptığı gösteriyi deşifre eden Dr. Gordon ile karşılaşacaktır. Dr. Gordon'da kurtulanlar arasındadır ve bir ayağı yoktur. Bu seansın çıkışında Bobby, Joyce isimli eşi ile testere tarafından kaçırılacak ve daha önce hiç yaşamadığı ve yalan söyleyerek kitap yazdığı için testere tarafından bir oyuna sokulacaktır. Bir kafes içinde uyanacak ve zaman bitene kadar eşine ulaşmaz ise ölecektir. Jill ise artık FBI'in koruması altındadır ve Hoffman, deşifre olmuştur, FBI Hoffman'ın suçlu ve yeni testere olduğunu bilmektedir ve Hoffman, Gibson'a bir kayıt gönderecek ve Jill'i vermesi karşılığında bütün cinayetlerin biteceğini söyleyecektir. Bobby ise içinde bulunduğu kafesten kurtulmayı başarmıştır ve bir koridorda birlikte çalıştığı reklamcı Nina'nın bir düzeneğe bağlı olduğunu görecek ve midesindeki anahtarı ağzından çıkarılmış iple çekmeye ve Nina'nın çevresindeki kazıkların O'na saplanmasına engel olmaya çalışacaktır. 




Ancak süre bitene kadar yapamadığı için mekanizma Nina'yı öldürecektir. Sonrasında koridorda ilerleyen Bobby, şimdide avukatının bir kapana bağlandığını görecek ve testerenin hazırladığı oyunu bozmayı başaramaz ise kazıklar avukatı öldürecektir. 

Ancak kendisine de batan kazıklar yüzünden kurtarmayı başaramayacak ve avukat hayatını kaybedecektir. Diğer tarafta Jill'i FBI, Hoffman'dan korumak için hücreye kapatmışlardır. Bobby ise avukatın ölümünden sonra koridorda yürümeye devam edecek ve arkadaşı Dave'in boğazından bir mekanizmaya bağlandığını, ayaklarının altında da boşluklar olduğunu görecektir. Kaseti dinlediğinde Dave'in önündeki tahtaların üzerinde yürümesini sağlamaya çalışacak olan Bobby, aynı zamanda O'nu kurtarmak için bir anahtara ulaşmaya çalışacaktır ve kısıtlı zaman bitince bir vinç Dave'i boyundan çekerek ölümüne neden olacaktır. 

Ancak anahtarı alsa da bunu Dave'e ulaştırmayacak ve Dave, asılarak hayatını kaybedecektir. Sonraki odaya geçen Bobby, burada eşine ulaşması için açılması gereken kapı için 4 dişine de yazılmış olan şifreyi öğrenmesi gerekecektir ve kendi eliyle dişlerini çekerek şifreleri öğrenmek zorunda kalacaktır. Ve eşinin hayatını kurtarmak için acılar içinde dört dişinide çekerek şifreyi öğrenen Bobby, bir sonraki odaya geçecektir ve Joyce'in bulunduğu odaya ulaşacaktır. Diğer tarafta polisler Bobby'in bulunduğu alana ulaşmışlardır ve Gibson'da videoların gönderildiği adresten ve ipuçlarını takip ederek Hoffman'ın saklandığı yeri aramaktadır. Ancak ulaştıkları yerde Hoffman'ın polis merkezine girmek ve Jill'e ulaşmak için ölen kurbanların ceset torbalarından birine girdiğini öğrenecek ve bu sırada arkalarından çıkan bir silah, ardı ardına ateş ederek Gibson'da dahil olmak üzere bütün polisleri öldürecektir. Bobby'in bulunduğu alana giren polisler ise zehirli gazların olduğu bir tuzağa takılacaklar ve hepsi hayatını kaybedecektir.







Bobby ise Joyce'nin bulunduğu yerde insanlara yalan söyleyerek testereden kurtulma hikayesinde yaşadığı olayın aynısını yaşamak üzere bir oyuna tabi tutulacak, kancaları göğüs kaslarından geçirmek zorunda kalıp Joyce'nin hayatını kurtarmaya çalışacaktır. 

Kancaları göğsüne yerleştiren Bobby, bağladığı zinciri yukarı çekerek zorlu bir mücadele içine girecek ancak prizleri birbirine geçirmeye çalışırken göğüs kasları yırtılacak ve yere düşecektir. Bunun üzerine zaman bitecek ve Joyce, kapalı metal bir kafese kapatılarak çevresinden alevler çıkmaya başlayacak ve yanarak ölmesi sağlanacaktır. 

Diğer tarafta Hoffman, ceset torbasının içinden çıkarak karakoldaki bütün polisleri öldürecek ve Jill'ê ulaşacaktır ancak Jill, bir kalemi Hoffman'ın boğazına saplayıp kaçmayı başaracak ancak yine de yakalanacaktır. Ve Joyce yanarak hayatını kaybederken, Hoffman'da Jill'i yakalayıp O'na Amanda'nın kafasına yerleştirilen tuzağı yerleştirecek ve saniyeler içinde Jill'in kafası parçalanacak ve hayatını kaybedecektir. Ve bütün delilleri yok ederek kendi izini kaybettirmeye çalışan Hoffman, yakarak ayrıldığı mekanının çıkışında Dr. Gordon'un kendisini bayıltması ve kaçırması ile karşı karşıya kalacaktır ve serinin birinci filminden bu yana Dr.Lawrence Gordon'un, kurtulduktan sonra aslında John ile iş birliği içinde olan başka biri olduğu anlaşılacaktır. John, Jill'e bir şey olursa hemen müdahale etmesi için Dr. Gordon'u görevlendirmiştir ve Hoffman, Jill'i öldürünce O'nu yakalamış ve kendisinin kapatıldığı odaya ayağı bağlı bir şekilde kapatmıştır. Böylelikle film son bulmuştur.

Serinin yedincisi olan filmde Hoffman cinayetlerine devam etmektedir ve sonunda kendisini de bir tuzağın içinde bulacaktır. Bütün bölümleri gibi kan ve vahşet görüntüleri ile dolu olan film suç, gizem, gerilim ve korku filmidir.