Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Ocak 2021 Perşembe

Sinema: Testere: Jigsaw Efsanesi - Saw Jigsaw - Saw 8 - Yeni Testere Logan'ın Acımasızlık Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Testere: Jigsaw Efsanesi - Saw Jigsaw - Saw 8

Oyuncular; Matt Passmore, Tobin Bell, Callum Keith Rennie
Yönetmen;  Michael Spierig, Peter Spierig
Tür; Suç, Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, yıllar önce John'un hazırladığı bir oyunun yeniden canlandırılması ile ortaya çıkan yeni testere Logan'ın acımasızlık dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Film, polislerin kovaladığı Edgar Munsen isimli bir şüphelinin polisler tarafından açılan ateşte ağır bir şekilde yaralanırken, bir alanda testere tarafından tutsak edilmiş beş kişinin acımasız oyunlarını başlatması ile başlamaktadır. Bu beş kişi yalanları ile kendilerine ve çevrelerine zarar verdikleri için testerenin tutsağı olmuşlardır ve kafalarına monte edilmiş metal kovadan yapılmış mekanizmalardan kurtulmaları için kanlarından adak şeklinde vermeleri gerekecektir yoksa önlerindeki döner testerede hayatlarını kaybedeceklerdir. Hepsi bunu yapıp kafalarındaki mekanizmayı çıkarıp bir sonraki odaya geçmeyi başarırken içlerinden biri geç uyandığı için testereler yüzünden hayatını kaybedecektir ve boynundan zincirlerle bağlı olan dört kişi diğer odaya çekileceklerdir. Ve ölen kişiyi bir köprüde insanların gözünün önünde asılı olarak bırakacaktır.




Ve bu olaylarla ilgilenen dedektif Halloran, cesedin incelenmesi sırasında boğazından bir flash bellek çıkaracaklardır ve testerenin cinayetlerinin devam ettiğini ve geriye dört kişinin daha kaldığını öğreneceklerdir. 

Dört kişi ise geldikleri odada yine boyunlarındaki zincirle çekilmeye başlayacaklar ve bu sırada odaya gelen testerenin oyuncak palyaçosunda itiraf etmeleri gerektiği yazınca, hepsi kendince yalanlarını itiraf etmeye başlayacaklar ancak içlerinden biri kayıt aletini alınca zincirin çekilen mekanizması bu sefer tavana doğru çekilen bir sisteme dönüşecektir. 

Ve kayıtta testere, içlerinden kapkaççı olanın bedenine bir zehir enjekte ettiğini ve önlerine gelen şırıngalardan birinde panzehir olduğunu ve panzehri bulduklarında zincirlerden kurtulacaklarını söyleyecektir. Ancak kapkaççı Carly, şırıngalardan birini seçmeyince boğazlarındaki zincir çekilmeye başlayacak ve asılarak ölecekleri sırada bütün şırıngaları Carly'a batıracaklar ve zincirlerden kurtulacaklardır. Diğer şırıngalarda zehir olduğu için Carly, hayatını kaybedecektir. Geriye kalan Ryan, Anna ve Mitch başka bir odaya geçeceklerdir. Ve Ryan, kapalı kaldıkları bu odada açmamaları gereken bir kapıyı zorlayınca ayağı kesilme tehlikesi içinde olan bir tuzağa takılacak ve bir kayıt bulduklarında tuzakların arasındaki kolu çektiğinde kurtulacağı açıklanacaktır. Diğer tarafta testere, Carly'in cesedini de insanların arasına bırakacak ve polislere geride üç kişi kaldığına dair not bırakacaktır. Bu sırada Ryan, ayağı tuzağa takılmış iken Anna ve Mitch, kapısı açılan ve bir silindir şeklindeki odaya girip içerideki kumandayı aldıklarında bu odada kapalı kalacaklar ve ekranı başlattıklarında testere onlara Ryan'ın kendi tuzağından kurtulmak için kolu çekmesi ile onlarında diri diri gömülmesinden kurtulabileceğini söyleyecektir. 




Ve bulundukları odaya tahıl dolmaya başlayacak ve Ryan'ın kolu çekmesini isteyeceklerdir. Çok zorlansa da sonunda kolu çekmeyi başaran Ryan, kendi bacağının parçalara ayrılmasına neden olacak ancak diğer tarafta Anne ve Mitch, ölümden son anda kurtulacaklardır. 

Polisler ise otopsi raporlarında ilk bulunan cesedin tırnaklarının arasında testere John'ın kan izlerine rastlayacaklar ve John, yıllar önce öldüğü için bunun mümkün olduğuna inanamayacaklardır. Aynı zamanda dedektif Halloran, testere ile ilgili bir sitenin müdavimi olduğu için doktor Eleanor Bonneville'den şüphelenmeye başlayacaktır. 

Ve Eleanor, doktor arkadaşı ve adli tıp uzmanı olan Logan Nelson'ı kendi hobi uğraşı olduğunu söylediği testerenin cinayetlerini işlediği suç aletleri koleksiyonunu yaptığı stüdyosuna götürecektir. Diğer tarafta Mitch, bir traktörün içinde bulduğu kayıt cihazını başlattığında ayağından bir ip O'nu tavana asılı şekilde konumlandıracak ve kasette, freni bozuk motosikleti satarak birinin ölümüne neden olduğu için kendisine hazırlanan oyundaki ölümcül mekanizmanın içindeki fren kolunu çekerek hayatını kurtarabileceği açıklanacaktır. Bu düzeneği çalıştıran motosikletin teker bölümüne metal bir çubuk yerleştiren Anna, oyunu bozduğunu düşünecek ancak kısa bir süre sonra mekanizma yeniden çalışmaya başlayacak ve dev bir kova şeklindeki başka bir mekanizmanın içinde asılı olan Mitch, parçalanarak hayatını kaybedecektir. Diğer tarafta hastanede komada olan Edgar Munsen, kaçırılacaktır ve ortaya çıkan deliller yüzünden yetkililer John'un mezarını açtıracaklardır ve içerisinden Edgar Munsen'ın cesedi çıkacaktır. 




Bu olay üzerine Eleanor'un testere koleksiyonu yaptığı stüdyosunu bulan polisler bir baskın düzenleyecekler ve içeride bir çok işkence aletinin yanında birde Mitch'in parçalanmış cesedini ve üzerinde geriye iki kişi kaldığının notunu bulacaklardır. 

Bunun üzerine Halloran ile birlikte çalışan dedektif Keith Hunt, Logan Nelson'ı da göz altına almaya gittiğinde Logan, aslında suçlunun Halloran olduğunu ve suçu kendisinin üzerine yıkmak istediğini söyleyecektir. Edgar Munsen'in ölümüne neden olacak olan kurşun Halloran'ın silahından çıkmıştır ve Eleanor'un stüdyosunda bulunan ceset, Halloran sayesinde ortaya çıkarılmıştır. 

Sonrasında Eleanor, testerenin oyunları hazırladığı yeri bulduğunu söyleyecek ve Logan ile buluşarak testerenin şu an tutsak ettiği iki kişinin bulundukları yere gideceklerdir. Bu sırada Anna, bulundukları yerden kaçmaya çalışırken testere O'nu bayıltacak ve Ryan ile ikisi için yeni bir oyun düzenleyecektir ve bu sırada oyunları düzenleyenin John olduğu ortaya çıkacaktır. Anna, çocuğunu öldürmüş ve bunu kocasının üzerine atmış bir katildir. Ryan'da bir çok kişinin ölümüne neden olmuş bir suçlu. Eleanor ve Logan ise testerenin oyunları yaptığı çiftliği bulmuştur ve dedektif Halloran'da onları takip etmiştir ve dedektif Keith ise Halloran'ın evinin buzdolabında cesetlerden alınan yapboz parçalarını bulmuştur ve O'nun suçlu olduğunu düşünerek arama emri çıkarmıştır. Bu sırada John, Anna ve Ryan'ı bir odada ayaklarından zincirlerle bağlamış ve odanın ortasına bir silah bırakarak içinde tek mermi olan bu silahı kullanarak özgürlüklerine kavuşacaklarını söyleyip odadan ayrılmıştır ve her şeyi ters yaptıklarını söylemesine rağmen bunun ne demek olduğunu anlayamayan Anna, silahı alarak Ryan'ı öldürmek istediğinde silah arkasından ateşleyecek ve Anna'nın kafasına isabet ederek ölümüne neden olacaktır. 





Ve Ryan, ateşlenen merminin içinden kendi ayağındaki zincirin anahtarını bulacaktır. Bu sırada dedektif Halloran ise çiftliğin içinde Logan ve Eleanor ile bir mücadele içine girmiştir ve Eleanor kaçmayı başarmıştır. Eleanor'u ararken testere Halloran'ı iğne ile bayıltacak ve aynı şekilde bayılttığı Logan ile ikisine yeni bir oyun düzenleyecektir. 

Boyunlarında lazer kesicilerin olduğu bir mekanizma vardır ve onların kendileri ile ilgili bazı şeyleri itiraf etmelerini isteyecektir. Ve Halloran, önce Logan'ın başlamasına neden olacak ve Logan, John'ın röntgenlerini karıştırdığını itiraf edecek ve özür dilemesine rağmen yine de lazer kesiciler tarafından hayatını kaybedecektir. Bu röntgenlerin karışması nedeni ile John'un hastalığı uzamıştır. 

Sonrasında sıra Halloran'a gelecek ve itiraf etmesini istediğinde Halloran, bir çok yasa dışı işleri yaptığını, masum insanların ölümüne neden olduğunu itiraf edecek ve bu sahneden sonra tüm gerçekler ortaya çıkacaktır. Aslında yeni testere Logan Nelson'dır ve Halloran'ın bu itirafından sonra numara yaptığı ortaya çıkacak ve kanlar içinde bulunduğu yerden ayağa kalkarak seneler öncesinde testerenin kendisine bu beş kişiye oynanan oyunun aynısından oynadığını ve hayatta kaldığı için testerenin kendisine bir şans verdiğini ve bu yeni düzenlenen oyunu da kendisinin düzenlediğini açıklayacaktır. Sahnelerde görünen John'ın görüntüleri ise ölmeden önce düzenlediği oyundan kalan görüntülerdir. Logan, kasıtlı olarak insanların John'un yaşadığını anlamasını sağlamış ve son olarak suçu Halloran'ın üzerine de atmaya çalışmıştır. Ve tüm gerçekleri anlatan Logan, son olarak Halloran'ı da lazer kesicilerle öldürecek ve film böylelikle son bulacaktır.

John'un ölümünden sonra O'nun mirasını kendince korumaya çalışan yeni seri katil Logan'ın gizem dolu oyunlarına tanık olacağınız, diğer bölümleri gibi kan ve vahşet görüntüleriyle dolu ve serinin sekizincisi olan film suç, gizem, gerilim ve korku filmidir.