Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Aralık 2020 Perşembe

Sinema: Tuzak - Wrecked - Bir Ormanın İçinde Kaza Yapmış Bir Arabada Gözlerini Açan Bir Adamın Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Tuzak - Wrecked

Oyuncular; Adrien Brody, Caroline Dhavernas, Ryan Robbins
Yönetmen; Michael Greenspan
Tür; Dram, Gerilim

Konusu; Film, ormanda kaza yapmış bir arabanın içinde gözlerini açan bir adamın kendini tanımasından bu zor durumdan kurtulmasına kadar süregelen hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Bir adam gözlerini ormanın içinde kaza yapmış olan bir arabanın ön koltuğunda açar. Adam buraya sıkışmıştır ve arka koltukta bir kişinin cesedi vardır. Aynı zamanda arabanın dışında ormanın içinde de bir ceset vardır ve bulunduğu yerden çıkamamaktadır. Ayakları sıkışmıştır ve yardıma ihtiyacı vardır. Ancak bulunduğu yerden ayrılamayacak ve çaresizce arabanın içinde beklemeye başlayacaktır. Bu şekilde gece olacak ve yağmur yağacak, yağan yağmurun suyunu içecek ve yardım bekleyecektir. Yağmur suyundan ıslanınca üşüyecek ve arka koltuktaki cesetten montunu çıkaracak ve kendisi giyecektir. Küçük tuvaleti gelince bulunduğu yere yapmak zorunda kalacak ve sürekli kurtulmak için mücadele etmeye başlayacaktır. Ancak oturduğu ön koltukta ayakları arabanın motor kısmına doğru sıkışmıştır ve belinden yukarısını ancak hareket ettirebilmektedir ve zorladığında acı çekmektedir. 




Aynı zamanda bu kazanın nasıl olduğunu ve bu arabanın içinde ne işi olduğunu hatırlamamaktadır. Arka koltuktaki cesedin cüzdanını alan adam, O'nun kimliğine baktığında isminin George olduğunu öğrenecek ancak kim olduğunu hatırlayamayacaktır. Kendi adını bile hatırlayamaz durumdadır. Böylece geçen iki gün sonrasında arabanın içinde bir silah bulacak ve artık rüyalarında kendisini kurtaranların geldiğini görmeye başlayacaktır. 

Sonraki gece dışarıdaki cesedi yemeğe vahşi hayvanlar gelecek ve kendisindeki silah ile onları uzaklaştıracaktır. Artık uykusuzluk ve açlıktan halüsinasyonlarda görmeye başlayacak ve sinir krizi geçirip bulunduğu bölümdeki kapıyı kırmayı başaracak ve ayağını sıkıştığı yerden çıkaracaktır. 

Ancak ayağı çok fazla yara aldığı için yürüyemeyecek ve arabanın koltuğunun süngerini ve emniyet kemerini bacağına saracaktır ve bu sırada bir kredi kartı bulacak, kartın üzerinde Raymond ismi yazmaktadır ve kendi isminin Raymond olduğunu düşünecektir. Bu sırada arabanın radyosunda kendilerini tanımlayan bir suç ihbarı duyacaktır. Bir banka soygununda veznedarı ve güvenlik görevlilerini öldürenlerin gri Chevrolet marka araba ile kaçtıkları söylenmektedir ve onların arabası da gri chevrolettir. Bu haber üzerine arabanın bagajına bakacak ve bir çanta dolusu para görecektir. Bunun üzerine ayağa kalkamadan sürünerek arabanın yanından ayrılmaya çalışacak ve ortalama 50 metre gittikten sonra bir yabancı elinde tüfeği ile gelecek ve bagajdaki paraların bir kısmını alacak, yaralı bu adama da yardım etmeden kaçıp gidecektir. Sonrasında arabanın yanına geri dönen adam gece olunca ısınmak için paraları yakacak ve yavaş yavaş kendisini hatırlamaya başlayacaktır. Bankadaki soygun anını hatırlamaya başlayacaktır. Diğer taraftan bir panter gelerek arabanın içindeki cesedi alacak ve adam, vahşi hayvanlar yüzünden zor zamanlar geçirecektir. 




Bunun üzerine sürünerek olay yerinden ayrılacak ve yolda iyice hatırlamaya başlayacak ve adının Raymond olduğuna inanmaya başlayacaktır. Aynı zamanda O'na bir kurt köpeği eşlik etmeye başlamıştır ve birlikte yol almaktadırlar. Sürünerek devam ettiği yolda ormanın içinde bir çanta bulacak ve içinde ilaç ve yiyecek olacaktır, onları yedikten sonra bir mağaranın içinde cep telefonu bulacak ancak mağaranın içinde insan cesetleri ve kemikleri görecektir. Hemen mağaradan uzaklaşacak ve sürünerek yola devam edecektir. 

Yol üzerinde karşısına hızlı bir şekilde akıntısı olan nehir çıkacak ve orada belirli bir süre dinlendikten sonra nehirden karşıya geçmeye çalışırken akıntıya kapılacak ve uzunca bir yolu nehirdeki akıntı sayesinde aşacaktır. 

Mağarada çekmeyen cep telefonu ise ıslanmıştır ve artık hiç çalışmamaktadır. Aynı zamanda adam, sürekli peşinde bankada öldürdüğü veznedar kadının halüsinasyonlarını görmektedir, O'nu veznedar kadın sanmaktadır. Istırap içinde geçen bu yolculuk sonunda adam, bu kadar yol aldıktan sonra kendisini yine başladığı yerde bulacaktır ve arabayı görecektir. Bunun üzerine sinir krizi geçirip, sürekli gördüğü kadının halüsinasyonu ile kavga edecek ve O'nu öldürecektir. Biraz bekledikten sonra bu sefer başka yönden yola devam edecektir ve yağmur yağacak, zor anlar geçirecek ancak sürünerek yoluna devam edecektir. Yol boyunca kullandığı ve acılarını hafifleten ilacı da bitmiştir. Ancak bu sefer ilerlediği yolda ormanın içindeki yolu bulacaktır. Yolu bulduktan sonra kucağında para çantası olan bir ceset bulacak ve O'nun ceplerini karıştırdığında O'nun da isminin Raymond olduğunu fark edecek ve bu sırada her şeyi hatırlayacaktır. Aslında bu adam, suçsuzdur, banka soyguncuları bankayı soyduktan sonra dışarı çıkmışlardır ve dışarıda olan adamı da zorla arabalarına almışlardır ve birlikte kaçmışlardır. Sürekli halüsinasyonunu gördüğü kadın ise veznedar değil, sevgilisidir ve O'na eşlik eden köpekte bir halüsinasyondur. 



Bunları düşünürken ormanda cesetlerin peşinde olan panter gelecek ve ona cesedi vererek kurtulacaktır. Ve kuruyan telefon çalışınca bir yardım ekibini çağıracak ve araba ile gelip O'nu alacaklardır ve yolda olayların nasıl geliştiğini hatırlayacaktır. Suçlularla birlikte iken arabanın içinde ön koltukta emniyet kemerini takarak direksiyonu ormanlığa O kırmıştır ve bu şekilde kaza yaşanmıştır, ancak O suçlu değildir. Tüm gerçeklerin anlaşılması sonrasında film son bulacaktır.

Bir ormanın içinde kaza yapmış bir arabada gözlerini açan bir adamın yaşadığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız dram ve gerilim filmidir.