Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Kasım 2020 Pazar

Sinema: Kin - KIN - Başka Bir Boyutun Varlığı Olan Eli'in Kendini Tanıma Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kin - KIN

Oyuncular; Myles Truitt, Jack Reynor, Dennis Quaid
Yönetmen; Jonathan Baker, Josh Baker
Tür; Aksiyon, Dram, Bilim Kurgu

Konusu; Film, ileri teknoloji ürünü bir silah bulan Eli isimli bir çocuğun kendisi hakkındaki gerçekleri öğrenmesine kadar giden hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Eli, inşaatlardan bakır ve alüminyum toplayarak kendi parasını çıkaran ve okulunda sorunlar yaşayan bir çocuktur. Yine bir inşaat alanını bu sebeple aramaya gittiğinde silahlı bir çok kişinin cesedini görecek ve oradan panikle uzaklaşacaktır. Aynı zamanda annesi vefat etmiş olan Eli, üvey babası ile yalnız yaşamaktadır ve o günlerde abisi de cezaevinden çıkmıştır ve ailevi sorunlar yaşamaktadırlar. Abisi Jimmy, hapiste iken tehlikeli insanlarla tanışmıştır ve onlara borçlanmıştır ve şimdi kendilerine olan borçlarını isteyen bu insanlara Jimmy, istedikleri parayı vermez ise babasının ve kardeşinin hayatı tehlikeye girecektir. Bunun için babasından para isteyecek ve babasında para olmadığı için çalıştığı ofisten para çalmasını teklif edecek ancak babası Hal, bunu kabul etmeyecektir ve evden kovacaktır. Ve Eli, gördüklerinden sonra yine aynı inşaat alanına giderek cesetlerin yanında bulunan ileri teknoloji ürünü olan bir silahı alacaktır. 




Babaları Hal ise çocuklarını doğru yetiştirmek derdinde olan bir babadır ve Eli'nin inşaatlardan hurdalıklar çaldığını duyunca buna sinirlenecek ve artık buna son vermesini isteyecektir. Bunun üzerine Eli ile birlikte ofisine giden Hal, burada Jimmy ve borçlu olduğu Taylor ve arkadaşlarını görecektir. Onlarda Hal'ın ofisine kasasındaki paraları çalmak için gelmişlerdir ve bu manzarayı gören Hal, onlara engel olmaya çalışacak ve Taylor, kendisindeki silah ile Hal'ı vuracaktır. 

Ancak bu duruma izin vermek istemeyen Jimmy'de Taylor'ın kardeşini ve arkadaşını silah ile vurarak ofisten kaçacak ve dışarıda arabada bekleyen Eli'yi de alıp olay yerinden uzaklaşacaktır. Ve Eli'ye gerçekleri açıklamadan bir maceraya çıkma bahanesi ile evden eşyalarını almasını isteyecek ve araba ile yaşadıkları bölgeden uzaklaşacaklardır. Taylor ise yaşananların intikamını almak için peşlerine düşmüştür ve evlerine gelmiş ancak onları bulamamıştır. 

Aynı zamanda abisi ile kaçan El'in babasının öldüğünden haberi yoktur ve inşaat alanında bulduğu silahı da yanına almıştır. Ayrıca şimdi de silahın sahipleri, insan üstü özellikleri olan askerler silahı aramaktadırlar. Silah, çok özellikli ve büyük yıkımlar yapabilecek şekilde çalışan bir silahtır. Yol üzerinde bir otelde konaklayan kardeşler, sonrasında bir gece kulübünde eğlenmeye gidecekler ve burada sarhoş olan Jimmy, içeride tanıştığı Milly ile sahnede dans etmek isteyince kulübün sahipleri ile aralarında sorunlar çıkacak ve Jimmy dayak yerken kendisindeki silahı çıkaran Eli, içeridekileri tehdit edecek ve bir el ateş ettikten sonra kulübün duvarları parçalanacaktır ve tanıştıkları Milly isimli kadınla beraber kaçmaya başlayacaklardır. Ancak silahın kullanılması ile silahın sahibi olan varlıklar yerini öğrenmişlerdir. Diğer tarafta Jimmy, babasının ofisinden çaldığı bütün parayı kulüpte unutmuştur ve paraları geri almak için kulübün sahibinin kumarhanesine gidecekler ve yine silahın gücünü kullanarak paralarını alacaklardır. 






Sonrasında bir otelde konaklayacaklar ve ertesi gün hep birlikte bir kumarhaneye gidip eğlenmek istedikleri sırada televizyondaki haberlerden babasının öldüğünü duyan Eli, bunu Jimmy'in yaptığını düşünecek ve aralarında kavga çıkınca haberde haklarındaki arama bilgileri verilmesinden dolayı güvenlik görevlileri onları tanıyacak ve Jimmy'i suçlu olarak yakalayacaklardır. 

Milly ise bu olay sonrasında yanlarından ayrılacaktır. Bu olay üzerine Jimmy, nezarete alınacaktır ancak peşindeki Taylor, kardeşinin intikamını almak için bulunduğu polis merkezini adamları ile basacak, bir çok polisi öldürecek ve Jimmy'i nezaretten çıkaracaklardır. Jimmy'i öldürmek üzereler iken açılan saldırıyı gören Eli, ileri teknoloji silahı alacak ve Taylor'ın bütün adamlarını saniyeler içinde yok etmeyi başaracaktır. 

Ancak çıkan bu olaylar sonrasında polis merkezinin çevresini FBI ve bir çok polis sarmıştır ve Eli'de ki silahın peşinde olanlar, iki motosiklet ile olay yerine gelecekler ve polislerin açtığı ateşe aldırmadan ve bu ateşten hiç bir şekilde etkilenmeden Eli ve Jimmy'in yanına gidecekler ve gitmeden önce zamanı durduran aletle 2 dk. zaman durması yaşatacaklar ve herkes bulunduğu anda kalırken Eli, bundan etkilenmeyecektir. Sonrasında kafalarındaki maskeleri çıkaran bu insanüstü özellikleri olan varlıkların da insan olduğu ancak başka bir boyuttan geldikleri, Eli'in de onların bir üyesi olduğu ve bulundukları boyutta savaş olduğu için Eli'yi bu boyuta sakladıkları ve inşaat alanında bulduğu silahı, aslında O'nu öldürmeye gelen askerlerin cesetlerinin yanında bulduğu anlaşılacaktır. Eli'nin bağlı olduğu bu varlıklar, O'na henüz çocuk olduğunu ve büyüyünce görüşeceklerini söyleyecekler ve boyutlar arası bir kapı açarak, silahı da alarak yanından ayrılacaklardır. 




Bu sırada zaman durmuşken Taylor'un silahından çıkan merminin yönünü değiştirecekler ve Jimmy yerine mermi Taylor'a gelecek ve zaman yeniden devreye girince Taylor ölecek, Jimmy ve Eli'nin yanınada FBI gelecektir ve Jimmy, tutuklanacak Eli ise Milly ile buluşacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Başka bir boyutun varlığı olan Eli'nin kendisini dünyalı sanarak yaşadığı hayatta başına gelen aksiyon dolu olayların konu edildiği dram, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.