Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Eylül 2020 Çarşamba

Dizi Film: Black Mirror: Rachel, Jack ve Ashley Too - Ünlü Bir Pop Yıldızının Yapay Zeka Oyuncağı İle O'nu Ölümden Kurtaran Rachel ve Jack'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Black Mirror: Rachel, Jack ve Ashley Too

Oyuncular; Miley Cyrus, Angourie Rice, Madison Davenport 
Yönetmen; Anne Sewitsky
Tür; Dram, Gerilim, Bilim Kurgu
5. Sezon 3. Bölüm

Konusu; Ünlü bir pop yıldızı olan Ashley O'nun yapay zekası olan oyuncağı ile O'nu ölümden kurtaran hayranı Rachel ve kız kardeşi Jack'in aksiyon ve gerilim dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Rachel ve Jack, yeni taşındıkları mahallede okula başlamışlardır. Babaları fare kapanı işi ile uğraşmaktadır ve 15 yaşına yeni girmiş olan Rachel, ünlü pop yıldızı Ashley'in hayranıdır. Ashley ise menajeri olan teyzesi ile yeni bir projeyi hayata geçirmek üzeredir. Ashley Too isimli Ashley'in yapay zekası olan oyuncağı bir televizyon programında tanıtacaklar ve ardından satışa sunulacaktır. Birebir Ashley'in zihninin, karakter yapısının, kişiliğinin kopyalanmış olduğu bu oyuncak piyasaya çıktığı zaman Rachel, doğum günü hediyesi olarak babasının kendisine bu oyuncağı almasını isteyecektir.





Rachel'in ablası Jack, tamamen Rachel'dan farklı bir dünyası olan bir kızdır ve Ashley'in sanatını beğenmemektedir. Anneleri ölmüş olan kızlar babaları ile yalnız yaşamaktadırlar ve aralarında geçimsizlikler söz konusudur. Ashley'in oyuncağı alındıktan sonra Jack, bunu istemese de Rachel, oyuncak ile çok yakın arkadaş olacak ve kısa bir zaman sonra okulda düzenlenecek olan dans yarışmasına bu oyuncağın yönlendirmesi ve verdiği dersler ile hazırlanacaktır. Ashley ise oldukça mutsuz bir sanatçıdır. 

Teyzesi O'nu kontrolünde tutabilmek için doktoru ile işbirliği yapıp uyuşturucu haplar kullanmasını sağlamaktadır ve bu sayede teyzesi O'nu kontrol edebilmektedir, sanatını ve kendisini yönlendirebilmektedir. Ancak bu sıralarda teyzesinden gizli olarak hapları almayı bırakan Ashley, teyzesinin kendisi ile ilgili çevirdiği oyunları anlamaya başlayacak ve bu durumdan kurtulmanın yollarını arayacaktır.

Rachel ise bu sırada okulda hazırlanan yarışmaya katılacak ve dans gösterisi sırasında düşünce kendisini kötü hissedecek ve bu başarısızlığının sorumlusunu oyuncak Asley Too'ya veren Jack, oyuncağı saklayacaktır ve Rachel'a onu attığını söyleyecektir. Ashley'în ise teyzesi, Ashley'în soyunma odasına koyulan kameradan Ashley'in hapları almadığını ve onları biriktirdiğini, aynı zamanda kendisine özel bir günlük tuttuğunu fark edecek ve bunun üzerine Ashley'e bir tuzak kuracaktır. Teyzesi Catherine, Ashley O'nun yemeğine aşırı dozda uyuşturucu hapları toz haline getirip koyacak ve yemeği yerken teyzesine hakkındaki gerçekleri öğrendiğini söyleyen Ashley O, bu sırada bayılacak ve kimyasal bir komaya giren Ashley O'yu teyzesi, yediği karidesten zehirlendiğini söyleyerek toplumu yanlış bilgilerle aldatacaktır. Ashley O'nun bu durumdan faydalanarak beynindeki melodileri alıp, ölmeden önce bir albümlük şarkılar çıkarmayı düşünen teyzesi, Ashley O, komada iken planını hayata geçirmeye başlayacaktır. 





Basın tamamen Ashley O'nun zehirlendiği üzerine haberler yapacak ve bu haberi duyan Rachel'in üzülmesi üzerine Jack, Ashley Too oyuncağını O'na geri verecektir. Yeniden aktif olan oyuncak belirli bir süre sonra haberlerde Ashley O'nun komada olduğunu öğrenince bozulacak ve bu bozulmayı tamir etmeye çalışan Rachel ve Jack, Ashley Too oyuncağını bilgisayara bağlayacaklar ve yapay zekasını temsil eden zihnindeki sınırlandırıcıyı kaldırınca oyuncak tamamen Ashley O gibi davranmaya başlayacak ve birlikte plan yaparak Ashley O'yu komadaki bu halinden kurtarmaya karar vereceklerdir. Bu sırada Ashley O ile ilgili planlarını uygulamaya çalışan teyzesi, Ashley O'nun beynine bağladığı bir alet ile O'nun zihninden gereken şekilde melodileri alacak ve yeni projesini hayata geçirmek için tanıtım çalışmalarına başlayacaktır. 




Planına göre Ashley O'nun birebir gerçekliği yansıtan holografik bir görüntüsünü ortaya çıkaracaklar ve bundan sonra hayranlarına bu holografik görüntü ile konserler verecektir ve dünyanın her yerinden hiç eskimeden Ashley O, artık bu şekilde hayranları ile buluşturulacaktır ve ölümsüz olarak projenin ismide Ashley Sonsuz olarak belirtilecektir. Teyzesi bu planlarla meşgulken, Rachel, Jack ve Ashley Too oyuncağı bir kanıt bulup polise vermek için Ashley O'nun evine gidecekler ve teyzesi evden çıktıktan sonra babalarının fare kapanı ile ilgili olan arabalarını alarak evine gidecekler ve evdeki güvenlikleri, evdeki fareleri kontrole geldiklerini söyleyerek atlatıp Ashley O'nun odasına gireceklerdir. 



Burada Ashley Too oyuncağı Ashley O'yu komadan kurtarmak için fişini çekecek ancak Ashley O, ölmeyip gözlerini açacaktır. Bu sırada Ashley O'yu komaya sokan bu sistemin kumandasından uyarı alan doktor, Ashley O'nun odasına gelecek ve O'nu yeniden uyutmak istediğinde Rachel ve Jack, buna engel olacak ve çıkan kavgada doktor uyuşturucu iğnenin etkisi ile bayılacak ve Ashley O'yu da alarak teyzesinin planlarını bozmaya gideceklerdir. Teyzesi, Ashley Sonsuz'un tanıtım alanında iken bulunduğu yere araba ile giren ve salonda bir kargaşaya neden olan Jack, Rachel, Ashley O ve oyuncak Ashley Too, sonunda teyzesinin yaptıklarını ifşa edecekler ve sonrasında artık teyzesinden kurtulmayı başaran Ashley O, kendi istediği sanatı yaparak yeniden sahnelere dönecektir. Böylelikle film son bulur.

Menajeri olan teyzesinin etkisi altında istediği sanatı yapamayan bir pop yıldızının gerilim dolu hikayesine tanık olacağınız, birbirinden orijinal ve etkileyici konuları ile Black Mirror dizi serisinin 5. Sezon 3. Bölümü olan Netflix yapımı, gerilim, dram ve bilim kurgu filmidir.