Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Eylül 2019 Salı

Sinema: İnanılmaz Örümcek Adam 2 - The Amazing Spider Man 2 - Örümcek Adam'ın Electro ve Harry Osborn İle Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

İnanılmaz Örümcek Adam 2 - The Amazing Spider Man 2

Oyuncular; Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx
Yönetmen; Marc Webb
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Örümcek Adam'ın şimdi de Electro isimli elektrik enerjisini kullanabilme özelliği olan bir karakter ve genetiği nedeni ile bir canavara dönüşen Harry Osborn ile başı derttedir ve film, Örümcek Adam'ın bu iki düşmanı ile yaşadığı aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Film, Peter Parker'ın babasının ve annesinin O'nu terk ettikten sonra bindikleri uçaktaki yaşanan kazada olan olayları göstererek başlamaktadır. Ve ilk bölümünde yaşanan olaylardan sonra Örümcek Adam artık bir halk kahramanı olmuştur, toplum içinde elinden geldiğince yardım etmektedir. 





Polislerle iş birliği içinde çalışan Örümcek Adam'ı herkes sevmekte ve O'nunla gurur duymaktadırlar.

Gwen ile görüşmeye de devam eden Peter, bu sıralarda Gwen'in babasının halüsinasyonlarını görecek ve babasına verdiği sözden dolayı Gwen ile aralarında sorunlar yaşamaya başlayacaklardır.

Bu sırada Oscorp şirketlerinin sahibi olan Norman Osborn, ölmek üzeredir ve ölürken oğlu Harry Osborn ile son kez görüşecek, O'na miras olarak çok özel malzemeler, bilgiler, şirket ve kendisi ile ilgili gerçekleri bırakacaktır. Osborn ailesi, belirli bir zaman sonra bedenlerinden ortaya çıkan bir canavar varlığın genlerini taşımaktadır ve bundan haberi olmayan Harry'e bunu söyleyecek, sonrasında ölecektir. Aynı zamanda şirketin gizli bölümlerinde bir çok özel güvenlik sistemleri ve savaş araçları vardır, zamanı gelince Harry'i bunları kullanmak durumunda kalacaktır. Aynı zamanda şirketin elektrik işleri ile ilgilenen Max Dillion isminde bir teknisyen, öncesinde sokakta Örümcek Adam ile kısa bir olay yaşayacak ve O'na hayranlık duymaya başlayacaktır.




Bu olay sonrasında şirkete giden Max, tam da doğum gününde O'na ek mesai verecekler ve tamir etmesi gereken yerdeki tesisat, şirketin en özel deneylerinin yapıldığı alandadır ve bu alanda havuzların içinde yüzen elektrikli balıklar vardır. 

Tesisat ile uğraşırken bu havuzların içine düşen Max, balıkların hepsinin kendisine saldırarak ısırması sonucunda mutasyona uğrayacak ve sonrasında insanlar O'nun yanarak öldüğünü sanacaklardır. 

Ancak kısa bir zaman sonra kendine gelen Max, tamamen başkalaşmış bir şekilde ve elektrik gücünü kullanabilen bir varlık olarak ortaya çıkmış olacaktır. Bu olaydan sonra şehrin içine karışan Max, şehrin meydanındaki ana elektrik hatlarından, şehrin enerjisini çekecek ve kendisinde depo edecektir. Bunu gören polisler ve olay yerine yakın olan Örümcek Adam, olaya müdahale edecekler, ilk başta iyi niyetli olan Max, yeni adı ile Electro, kendisine ateş edildikten sonra sinirlenip kendisindeki güç ile çevresindeki her şeyi dağıtacaktır. Örümcek Adam'ın ağ atma sistemi de bozulacak ve O'na itfaiye suyu tutarak etkisiz hale getireceklerdir. Bu olay sonrasında Oscorp şirketi incelemek için Electro'yu tesislerine alacaklar ve üzerinde deneyler yapmaya başlayacaklardır.




Diğer tarafta Harry Osborn, kendisindeki bu kötü gen hastalığına çare olması için Örümcek Adam'ın kanını aramaya başlamıştır ve bunun için Örümcek Adam'ın Peter olduğunu bilmeden, resimlerini çeken Peter olmasından dolayı O'ndan yardım istemiştir. 

Örümcek Adam'ın kendi şirketlerindeki üretilmiş örümceklerden biri tarafından ısırıldığını anlayan Harry, bu örümceklere ulaşamadığı için çarenin Örümcek Adam'ın kanında olduğunu düşünmeye başlamıştır. Ancak Örümcek Adam, Harry ile görüşmeye gelecek ve O'na kanını vermeyecek, bunun üzerine yardımcısından örümceklerin zehirlerinin şirketteki özel bir alanda hala saklandığını öğrenecek ve bu alanı bulduğu sırada, şirketin yöneticileri tarafından kurulan tuzak nedeni ile şirketten kovulacaktır. 

Bu kovulma sonrasında Electro'nun yanına giden Harry, O'ndan yardım isteyecek, bu isteği kabul eden Electro, tesisten kurtulup ve çok daha güçlenmiş, görünmez olabilme özelliği olacak şekilde Harry ile kendisini kovan yöneticiyi bulup, örümcek zehirlerine ulaşacaklardır. Bu zehrin kendisini tedavi edeceğine inanan Harry, iğne ile zehri alacak ve sonrasında içindeki canavar ortaya çıkacaktır.



Bu sırada Peter ise, babasının bir tren istasyonundaki gizli laboratuvarına ulaşacak, babasının kendisini neden terk etmek zorunda olduğunu anlayacak ve sonrasında kendisinden intikam almak isteyen Electro ve Harry ile mücadele etmek zorunda kalacaktır. 

Bütün şehrin enerjisini çeken Electro'u fark eden Örümcek Adam, O'nunla kıyasıya bir mücadele içine girecek, kendisinin enerjiyi depolama özelliğini kullanarak O'nu patlatıp yok edecek, bu işlemi ise yanında olan Gwen sayesinde yapan Örümcek Adam, sonrasında olay yerine gelen ve uçan aracı ile Harry'e Gwen'ı kaptıracaktır. Gwen'ı alan Harry, O'nun ölmesine neden olacak ve kendisi de enkaz altında kalıp bayılacaktır. Bu ölüm sonrasında Örümcek Adam artık kahramanlık yapmayı bırakacak, Harry ise hapse girecektir. Aylar sonra dışarıdan birileri ile işbirliği içine giren Harry, Oscorp şirketindeki özel savaş araçlarını kullanacak suçluları bulacak ve toplumun içine göndereceklerdir. Aylardır ortalıklarda görünmeyen Örümcek Adam ise Gwen'nin yasını tutmayı bırakacak ve Harry'nin adamı olan metal gergedan aracı ile insanlara saldıran son zorbanın da karşısına geçecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Beğeni ile izleyeceğiniz efektlere ve görüntülere sahip, çok yeni bir karakter olan Electro'nu izleyeceğiniz, Gwen'in ölümü gibi sahnelerde dramı yaşayacağınız, serinin ikincisi ve Marvel yapımı olan film, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.