Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Eylül 2021 Cuma

Sinema: Canavar Avcısı - Monster Hunter - Dev Canavarlara Karşı Yaşam Mücadelesi Veren Natalie ve Arkadaşlarının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Canavar Avcısı - Monster Hunter

Oyuncular; Milla Jovovich, Tony Jaa, Ron Perlman
Yönetmen; Paul W. S. Anderson
Tür; Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Dünya'dan başka bir boyuta geçen askeri bir birliğin bu boyutta karşılaştıkları dev canavarlara karşı verdikleri yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; Natalie, kendi emrindeki 4 asker ile kendilerinden önce olay yerine gelen ve kaybolan askerleri aramaktadırlar ve bu sırada çıkan dev ve siyah bulutları olan bir fırtınaya yakalanırlar ve çevrede dizili eski yazıtları olan taşlara rastlarlar. Bu taşlar, çıkan dev fırtına ile iletişime geçerek başka bir boyutun kapısını açmaktadırlar ve Natalie ile asker arkadaşları da tam bu sırada açılan kapıdan geçmek durumunda kalırlar. Kapıdan geçen askerler, kendilerini birden kurak bir çölde bulurlar. Buraya nasıl geldiklerini anlayamayan askerler, etrafı dolaştıklarında kendi asker arkadaşlarının parçalanmış araçlarını bulurlar. Biraz daha ilerledikten sonra kumun içinden kendilerine doğru gelen dev bir yaratığı fark ederler. Bu yaratık, kumun içinde yaşayan ve oldukça büyük bir canavardır ve onlara saldırmaya başlamıştır. 




Gördüklerinin şaşkınlığı ile ne yapacağını şaşıran askerler kaçmaya çalışsalar da, bu sırada kendilerini uzaktan izleyen ve onları uyarmaya çalışan Avcı isimli adamın işaretini görseler de, yine de bazı askerler bu canavar tarafından öldürülecektir. Canavar çok büyüktür ve oldukça vahşidir. 

Geride kalanlar ileride bulunan kayalık alana geldiklerinde mağara alanına girecekler ve burada da yine kendilerine dev örümceğimsi canavarlar saldırmaya başlayacaktır ve Natalie'i sokan bu örümcekler, O'nun bayılmasına neden olacaktır ve O'nu öldü sanan diğer askerler olay yerinden uzaklaşacaklardır. 

Ancak kısa bir süre sonra hepsi de sürülerce olan bu dev örümceklerin saldırısına uğrayacaklardır ve hayatlarını kaybedeceklerdir. Natalie ise bulunduğu yerde belirli bir süre sonra kendisine gelecek, olanları anlamaya çalışırken kendisine yine saldıran dev bir örümcek, O'nu kozasının içerisine koyacak ve buradan çıkmayı başaran Natalie, oldukça ağır yaralanmış ve bedeninde canavar yumurtaları olan asker arkadaşını görecektir. Ancak bu yumurtalar içerisinden çıkan örümcekler yüzünden kendisinin öleceğini anlayan asker, Natalie'nin kaçmasını sağlayacak ve Natalie, örümceklerden son anda kurtulup dışarıdaki güneşli alana çıkacaktır ve örümceklerin güneşe çıkamayacağını anlayacaktır. Bu sırada kendisini Avcı isimli bölgenin yerlisi olan bir adam izlemektedir ve yorgun düşen ve su arayan Natalie, bir yıkık gemi harabesinin içerisine girecek ve burada Avcı ile karşılaşacak, ancak birbirlerini düşman sandıkları için uzun soluklu bir kavgaya tutuşacaklardır. 




Bu kavga sonunda Avcı, Natalie'yi yaşadığı mağara alana götürüp tutsak alacaktır. Ancak bu tutsaklıktan kurtulmayı başaran Natalie, yine Avcı ile kavga etmeye başlayacak, Avcı'nın örümceklere yem olacağı sırada O'nu kurtaran Natalie ile sonrasında dost olacaklardır.

Artık bulunduğu yerde neler olduğunu anlamaya başlayan Natalie, kendisini buraya getiren şeyin çıkan fırtına olduğunu anlayacak ve Avcı ile birlikte plan yaparak fırtınanın olduğu bölgeye gitmeye çalışacaklardır. Ancak arada dev bir çöl vardır ve içerisindeki dev canavar onlara engel olmaktadır. 

Bunun için geceleri dışarı çıkan zehirli canavarlara bir tuzak hazırlayarak onlardan birinin zehirli iğnesini alacaklar ve bu iğne ile çöldeki dev canavarı bayıltacaklardır. Sonrasında planlarını uygulayan Natalie ve Avcı, dev canavara karşı aksiyon dolu bir mücadele içerisine girecekler ve bu mücadele sırasında Avcı baygın düşecek ancak Natalie canavarı öldürmeyi başaracaktır. Bu olay sonrasında yollarına devam edecekler ve karşılarına vaha benzeri yeşil bir alan çıkacak ve burada dinlenip ertesi gün yollarına devam edeceklerdir. Ancak bu sırada bulundukları yere saldıran ateş çıkaran bir canavarı fark edecekler ve aynı anda bölgenin yerli halkı olan ve başlarında bir Amiralleri bulunan insanlarla karşılaşacaklardır. Avcı onları tanımaktadır ve bu insanlar bu boyutta yaşayan ve uzun zamandır canavarlarla mücadele eden insanlardır. Bu insanlar aynı zamanda Dünya'dan açılan boyut kapısından rahatsızdırlar ve Natalie'e bu durumu anlatıp birlikte bu sorunu çözmeleri gerektiğini söyleyeceklerdir. 



Ancak bu boyut kapısını koruyan dev bir ateş çıkaran canavar vardır ve önce onu öldürmeleri gerekmektedir ve hep birlikte plan yapıp hazırlanarak fırtına bölgesinin içerisindeki kulede nöbet tutan bu canavara saldıracaklar ve Natalie, bu saldırı sırasında boyuttan geçmeyi başaracak ve kendisini Dünya'da bulacaktır. 

Ancak bir sorun vardır ki, dev ateş çıkaran canavarda Dünya'ya gelmiştir ve Natalie'i kurtarmaya çalışan ve arayan askerleri öldürmeye başlamıştır. 

Bu durumu fark eden Natalie, yeniden canavar ile mücadele etmeye başlayacak, onu öldürdüğünü sandığı sırada ölmeyen canavarı Natalie'ye yardım etmek için gelen Avcı ve Amiral öldürecektir ve sonrasında bu boyut kapısının kapatılması gerektiğine karar verip, son kalan canavarı da öldürmek için girişimde bulunacaklar ve film böylelikle son bulacaktır.

Duraksız aksiyon sahneleri ile dev canavarlara karşı mücadele veren Natalie ve arkadaşlarının maceralarını izleyeceğiniz aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.