Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Eylül 2021 Cuma

Sinema: Babamın Penguenleri - Mr. Popper's Penguin - Sevgiye İhtiyaç Duyan Sevimli Penguenlerin New York Macerası... / Konusu, Özeti, Afişler

Babamın Penguenleri - Mr. Popper's Penguin

Oyuncular; Jim Carrey, Angela Lansbury, Carla Gugino, Ophelia Lovibond
Yönetmen; Mark Waters
Tür; Aile, Komedi, Macera

Konusu; Film, kendisine babasından miras kalan penguenlerle New York şehrinin göbeğinde yaşamak zorunda kalan bay Popper'ın sevgi, komedi ve macera dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Popper, ünlü ve başarılı bir emlakçı olarak çalışmaktadır ve eşinden ayrı olarak iki çocuğu ile birlikte yaşamaktadır. Hafta sonlarını çocukları ile geçiren Popper, çocukluğundan bu yana babasını Antartika'da olduğu için görememiştir ve uzun yıllar sonra babasının ölüm haberini almıştır. Babası kendisine miras olarak insanlara çok bağlı olan özel bir penguen ırkından olan 6 tane penguen göndermiştir ve Popper, bu penguenlere New York şehrinin göbeğindeki dairesinde bakmak zorunda kalacaktır. Aynı zamanda son günlerde çocukları ile de arası açılmış olan Popper'ın evindeki penguenleri gören çocukları oldukça mutlu olacaklar ve babaları ile araları yeniden ısınmaya başlayacaktır. 




Bu dönemlerde ise Popper, New York Central Park'da ki bir lokantayı almak istemektedir ancak oranın sahibi olan bayan Van Gundy, uzun yıllar boyunca ailesi ile bu lokantayı işlettiği için lokantayı kıymetini bilecek kişilere satmak istemektedir ve işinde başarılı olan Popper, lokantayı almayı başaramayacaktır. 

Diğer taraftan artık penguenlerle yaşamak zorunda kalan Popper, onlara bakamayacağını düşündüğü için bir çok hayvan kuruluşuna haber vermiştir ve onların içlerinden hayvanat bahçesi olan Nat Jones, penguenleri görünce onlardan kar elde etmek için hemen almak isteyecektir ancak Popper, artık kararını değiştirmiştir ve onlara kendi evinde bakmak istemektedir. Penguenler ise oldukça akıllı, zeki ve duygusal penguenlerdir, insanlara bağlılığı ve sevgisi gözle görülür şekilde ortadadır. 

Ve Popper, çocukları ile birlikte kendi evinde artık penguenlere bakmaya başlayacak, onlar için oyun alanları düzenleyecek, evin içini karla doldurup onlara soğuk hava şartlarını sağlayacak, tuvalet eğitimleri, televizyon izlemeleri, Popper partide iken O'nu arayıp bulmaları gibi bir çok eğlenceli anları yaşatacak ve birbirinden komik ve sevgi dolu anlarla zamanlarını geçirmeye başlayacaklardır.  Tüm bunlar yaşanırken işini de aksatan Popper, patronlarının evini ziyaret etmesi ile kovulduğunu öğrenecektir ancak Popper'ın hiç biri umurumda olmayacaktır. Çünkü çok sevdiği penguenlerinin üç tanesi yumurtlamıştır ve bunlardan iki tanesi yumurtadan çıkmış ancak bir tanesi henüz çıkmamıştır. Geceler boyunca onun başında bekleyen Popper, sonunda yumurtadaki yavrunun öldüğünü öğrenecek ve bu duruma çok üzüldüğü, onlara bakmayı beceremediğini düşündüğü için hayvanat bahçesi olan Nal'i arayacak ve onları verecektir. 






Bu olay sonrasında olanları öğrenen çocukları, bu duruma çok üzülecek ve Popper, bir kaç gün sonrasında evin içinde babasından gelen kargodan düşmüş olan notu bulunca, bu penguenlerin sevgiye ihtiyacı olan hayvanlar olduğunu öğrenecek ve çocukları ile hayvanat bahçesine onları geri almaya gidecektir. 

Ancak gittiğinde Nal, onlara penguenleri sattığını söyleyecek ve bu durumun bir yalan olduğunu ve soğuk bir dolapta onları sakladığını öğrenen Popper ve ailesi, aksiyon ve komedi dolu bir mücadele sonunda penguenleri geri alacaklardır. Penguenleri aldıktan sonra kendisine Central parktaki lokantayı vermek isteyen bayan Van'ın toplantısına katılacaklar ve burada kendisi ile birlikte gelen penguenleri ve peşlerinden gelen Nal ve polisleri gören insanlar, penguenlerin balık değil de Popper'ın sevgisini tercih ettiğini görünce, hep birlikte Popper'a destek olacaklar ve Nal'in haksız olduğu kanıtlanmış olarak penguenler artık Popper ve ailesinde kalacaktır. 

Bu duruma çok sevinen aileye şimdi birde tarihi bir lokanta verilmiştir ve bunun üzerine penguenleri Antartika'da ki doğal yaşam alanlarına götürmeye karar verecekler ve içlerinden Kaptan isimli penguen, daha öncesinde yavrusu ölmüş olsa da orada yeniden yumurtlayacaktır ve bu mutlu haber sonrasında filmde son bulacaktır.

Kendisine birbirinden sevimli 6 penguenin miras kalması ile sevgiyi farklı bir şekilde yaşama fırsatı bulan Popper'ın komedi ve macera dolu hikayesini izleyeceğiniz macera, komedi ve aile filmidir.