Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Kasım 2020 Çarşamba

Sinema: Not Defteri - The Notebook - Birbirlerine Çılgınca Aşık Olan İki Çiftin Yaşlılıklarına Kadar Uzanan Aşklarının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Not Defteri - The Notebook

Oyuncular; Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams
Yönetmen; Nick Cassavetes
Tür; Romantik, Dram

Konusu; Film, birbirlerine çılgınca aşık olan iki çiftin yaşlılıklarına kadar uzanan aşk hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Bir huzur evi ve hastane de dost olan Duke ve hafızasını kaybetmiş olan Allie, birlikte Duke'un not defterinden bir hikaye okumaya başlayacaklardır. Hikayede 1940'lı yıllarda Noah isimli bir genç Allie isimli bir kızdan hoşlanmaktadır ve O'nu ilk gördüğü gece karnavalda dönme dolabın üzerine çıkacak ve kendisini öldürme bahanesi ile çıkma teklifini kabul ettirmeye çalışacaktır. Allie'ye kafayı takmış olan Noah, sonraki günlerde yolda O'nunla karşılaşacak ve birbirinden etkileyici sözlerle O'nun kalbini çalmaya çalışsa da Allie, bunu istemeyecek ve sonraki akşam sinemada karşılaşacaklardır. Ve sinema sonrasında yürüyüşe çıktıklarında birbirlerini daha iyi tanıma şansı bulacaklar ve yaşanan duygu yüklü ve eğlenceli anlardan sonra birbirlerine aşık olmaya başlayacaklardır. Sonraki günlerini artık hep birlikte geçiren çift, birbirlerine çılgınca aşık olacaklar ve çok güzel zamanlar geçireceklerdir. 




Her anın tadını çıkaran çiftin aileleri de onların ilişkilerini tanımaya başlayacak ve Noah'ın ailesi çok ılımlı baksa da bu ilişkiye, zengin bir ailenin kızı olan Allie'nin ailesi Noah ile olan ilişkilerine çok sıcak bakmayacaktır. Ama Noah ve Allie'in bu durum umurlarında olmadan aşklarını yaşamaya devam edeceklerdir. 

Gece eve geç geldiği bir saatte Noah ile özel anlar yaşayan Allie, ailesine hesap vermek zorunda kalacak ve bu tartışma sonrasında Noah ile görüşmesine engel olmaya çalışacaklardır. Noah'ın O'na uygun olmadığını düşünen ailesinin fikirlerini de duyan Noah, bu durumdan oldukça utanacak ve kendisini kötü hissedecektir. 

Bu durum üzerine Noah, Allie'den ayrılmanın daha doğru olduğunu düşünmeye başlayacak ve Allie ile bu yüzden kavga edeceklerdir. Allie, buraya yazı geçirmek için gelmiştir ve ertesi gün ailesi Allie'yi de alarak kasabadan ayrılmaya karar vereceklerdir. Bu ani karara anlam veremeyen Allie, kereste fabrikasında çalışan Noah'a ulaşmaya çalışsa da bunu başaramayacak ve ailesinin zorlamaları nedeni ile kasabadan ayrılmak zorunda kalacaktır. Giderken Noah'ın arkadaşına not bırakacak ancak Noah geldiğinde çoktan gitmiş olacaklardır. Bunun üzerine Noah, her gün Allie'ye mektup yazacak, mektubunda isterse yanına gelebileceğini söyleyecek ancak mektupları Allie'den önce alan annesi hepsini yok edecek ve Allie'ye bundan bahsetmeyecektir. Noah, tam 365 tane mektup yazmıştır ve hiç birine cevap alamamıştır. Bunun üzerine uzun bir zaman bekleyen Noah artık Allie'den umudunu kesecek ve Atlanta'ya giderek çalışmaya başlayacaktır. Burada savaş zamanları başlayınca Afrika'da savaşmak üzere Amerikan askeriyesine katılacaktır. 




Allie ise üniversiteyi bitirdikten sonra hemşire olarak çalışmaya başlamış ve yaralı askerlerin bakımları ile uğraşmaktadır. Noah'ı hiç aklından çıkaramayan Allie, her yaralıya Noah gibi davranmaktadır. Ancak bu sırada Lon isimli bir asker ile tanışacak ve ailesi de zengin olan bu asker, Allie ile birlikte olmaya başlayacaktır ve Allie'nin ailesinden de tam not alan Lon ile Allie, birlikte geçirdikleri zaman sonrasında evlenmeye karar vereceklerdir.

Tüm bunlar sonrasında askerden dönen Noah, babasının kendisine Allie ile hayalini kurdukları eski bir evi aldığını görecek ve bu evin tadilatlarını yapmak için şehre gittiğinde Allie ile karşılaşacak ancak yanında Lon'u görünce hayal kırıklığına uğrayacaktır. Bunun üzerine satın aldığı eski evin tadilatını yapmaya ve Allie'in kendisine dönmesini umut etmeye başlayacaktır. Evin tadilatını bitirdikten sonra çok lüks bir ev haline gelen evi bir çok alıcılar istese de satmayacak ve Martha isimli dul bir kadınla birlikte olarak zaman geçirmeye başlayacaktır. 

Ve bir gün gazetede Noah'ın yaptığı ev yayınlanacaktır ve gazetedeki haberi gören Allie, Noah ile hayal ettikleri evi görünce bayılacak ve sonraki gün Noah'ın yanına gidecektir. O'nunla bir gün geçirecekler ve eski günleri konuşacaklardır. Bu sırada hikayenin anlatıldığı Duke ve Allie'e geri döneceklerdir ve aslında hikayenin kahramanlarının onlar olduğu ve Duke'in Allie'ye hafızasını geri kazandırmak için geçmişlerini hikaye olarak anlattığı ortaya çıkacaktır. Yeniden devam edilen hikayede Noah ve Allie yeniden bir araya gelecek ve geçirdikleri duygu yüklü günün sonunda yeniden birbirlerine aşklarını itiraf edecekler ve birlikte olmaya başlayacaklardır. Bu durum üzerine Lon'dan ayrılan Allie artık Noah ile birlikte olmaya başlayacaktır ve hikayenin anlatıldığı zamanda Duke'ün Noah olduğu ortaya çıkacak ve kısa süreli hafızası yerine gelen Allie, Noah'ı ve hikayedeki Allie olduğunu hatırlayacaktır. Onların çocukları olmuştur ve Allie, alzheimer hastalığına kapılmıştır. 








Ve bu kısa süreli hatırlama üzerine dans eden çift, sonrasında Allie'nin yeniden unutması ile üzüntülü anlar yaşayacaklardır. Tüm bunlar üzerine Noah'ın okuduğu hikayeyi Allie'nin yazdığı ve kendisine okumasını istediği anlaşılacaktır. Ve mavi panjurlu o evleri bir hastane olmuştur. Ve bir sabah hemşire, Allie ve Noah'ı aynı yatakta ele ele tutuşarak uyurken öldüklerini görecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Birbirlerine çılgınca aşık olan iki çiftin yaşlılıklarına kadar uzanan aşk hikayesinin anlatıldığı, oldukça hüzünlü sahnelerin olduğu romantik dram filmidir.