Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Kasım 2020 Cuma

Sinema: Dev Avcısı Jack - Jack the Giant Slayer - Sihirli Dev Bir Sarmaşığın Göklere Uzanan Macera Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Dev Avcısı Jack - Jack the Giant Slayer

Oyuncular; Nicholas Hoult, Stanley Tucci, Ewan McGregor
Yönetmen; Bryan Singer
Tür; Fantastik, Macera

Konusu; Film, sihirli fasülye tohumları ile göklere uzanan bir sarmaşık sonrasında devler ülkesine çıkan Jack'in macera dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Küçük Jack'e babası ve küçük prenses İsabelle'e annesi efsanevi dev hikayesini anlatmaktadırlar. Bu hikayeye göre sihirli tohumları bulan insanlar onları toprağa ektikleri zaman gökyüzünün ötesine kadar uzanan dev bir sarmaşık ortaya çıkmıştır ve bu sarmaşığa tırmanarak gökyüzünün ötesine çıkmaya ve cennete ulaşmaya çalışan bazı keşişler, Tanrı'ya ulaşacaklarını düşünmektedirler ve karşılarına cennet ile dünya arasında olan ve içerisinde ürkütücü devlerin yaşadığı bir araf alanı çıkmıştır. Buraya gelen insanları canice aşağı atan devler, sonrasında insanların dünyasına inecekler ve insanları öldürüp onların etleri ile beslenmeye başlayacaklardır. Bunun üzerine kral, bir büyü yapılmasını isteyecek ve bu büyü sonrasında büyülü bir taç yapılacak ve buldukları bir devin kalbinden yapılan büyü sonrasında bütün devler krala itaat edecek ve kral Erik, onları geldikleri yere geri gönderecektir. 




Bunun üzerine dev sarmaşığı da kestiren kral, ülkeye yeniden huzuru getirecektir. Yıllar boyunca bu huzuru koruyan kral, sihirli tohumlar ve büyülü tacını koruyacak ve öldüğü zaman bunlarla beraber gömülecektir ve bu gerçekler efsane olarak masallarda anlatılmaya başlanacaktır. İsabelle ve Jack, bu hikayenin etkisi ile büyüyen iki çocuktur ve aradan 10 yıl geçecektir. 

Jack ve İsabelle, bir tiyatro gösterisi sırasında İsabelle'i taciz etmeye çalışanlar olduğu sırada tanışacaklar ve O'nu korurken O'nun bir prenses olduğunu öğrenecektir. Bu sırada krallıkta İsabelle ile evlenmek derdinde olan lord Roderick, efsanevi hikayede adı geçen tacı ve sihirli tohumları mezarlıktan çalmıştır ve bir keşişte O'ndan tohumları çalmıştır. 

Krallıkta hırsızlık alarmı verildikten sonra kaçacak yer arayan keşiş, bu sırada atını satmaya çalışan Jack ile karşılaşacak ve O'na fasulye tohumlarını verip manastıra götürmesini, orada O'na istediği parayı vereceklerini ve bu fasülyelerin sihirli olduğundan bahsedecektir. Onları kesinlikle ıslatmamasını söyleyecek ve yanından ayrılacaktır. Bunun üzerine eve giden Jack, babasından at karşılığında fasülyeleri aldığı için azar işitecek ve yere düşen fasülyelerden biri oyuğun içinden girecektir. Diğer tarafta İsabelle'de babasının Roderick ile evlenmeye zorlaması karşısında isyan etmektedir ve saraydan kaçarak halkın içine karışmaya çalışmaktadır. Bu kaçış sırasında gece olacak ve yağan yağmur ile kaybolan prenses, Jack'in evine ulaşacaktır ve Jack ile yeniden bir araya geleceklerdir. Konuşmaya ve tanışmaya başladıkları sırada evin içindeki oyuktan düşen fasülye tohumu su ile temas edecek ve evin içinden dev sarmaşık şeklinde bitki büyümeye başlayacak ve evi de içine alarak göklere doğru yükselmeye başlayacaktır. Evin içinde kalan İsabelle'yi kurtarmaya çalışan Jack'de O'nunla birlikte göğe doğru çıkacaktır. Ancak O'nu kurtarmak isterken aşağı düşecek ve ertesi gün kral ve adamları gelecek ve Jack, onlara hesap vermek zorunda kalacaktır.






Ve kral emrindeki adamları görevlendirecek ve Jack ile birlikte dev sarmaşığa tırmanarak İsabelle'yi kurtarmaya çalışacaklardır. Bu zorlu tırmanış sırasında Roderick, diğer askerlerin iplerini kesecek, onları ölüme terk edecektir. Geriye kalan 6 kişi, yukarı çıkmayı başaracak, yukarıda evi bulacaklar ve prensesin evden çıkarak devler ülkesine gittiğini fark edip O'nu bulmak için onlarda ülkeye gireceklerdir. 

İkiye ayrılan gruptan Elmont ve Crawe, devlerden birine yakalanacak ve götürülecektir ve Jack, onları takip edecektir. Diğerleri Roderick ve yaveri, yanlarındaki askeride öldürdükten sonra devlerin saldırısına uğrayacak, yaverini öldüren devler Roderick'e saldırdıklarında, büyülü tacı çıkaran Roderick, bu sayede kurtulacaktır. Diğer tarafta devler topluluğunun arasına götürülen Crawe ve Elmont, burada prensesi görecekler ancak Crawe'yi devler yiyeceklerdir. Devlerin derdi ise sarmaşığın yerini bulmaktır. 

Bu sırada aralarına Roderick başında tacı ile gelecek ve bütün devlere hükmedip, prensesi ve Elmont'u kurtarmayıp, yakında aşağı inerek insanoğlunu fethetme planından bahsedecektir ve bütün devlerle dünyayı fethetme planını uygulatacaktır. Sonrasında prenses ve Elmont'ı yemek için pişirmeye çalışan devden onları Jack kurtaracaktır. İsabelle ve Jack ise bu kaçış sonrasında sarmaşıktan inerek insanları uyarmaya çalışacaklar ve Elmont'da tacı almak için devler ülkesinde kalacaktır. Ancak bu sırada aşağıya bir dev düşüreceklerdir ve bu devi gören kral, efsanenin gerçek olduğunu düşünüp sarmaşığı kestirmeye başlayacaktır. Bu sırada sarmaşığın üzerinde olan Jack ve İsabelle, kesilen sarmaşıktan ölmeden inmeyi başaracaklar ve devler ülkesinde tac için mücadele içine giren Elmont, Roderick'i öldürecek ancak tacı devlerin lideri alarak devlere artık o hükmetmeye başlayacaktır. Roderick, ölürken kendisindeki diğer tohumları da devler ülkesine düşürmüştür ve devler, kesilen sarmaşıktan aşağı inmeyi başaramamışlardır. 




Ancak tohumları bulan devler, hemen onları ekecekler ve çıkan sarmaşıkları aşağı doğru yönlendirerek insanların yaşam alanına gideceklerdir. Aşağı inen devler birdenbire krallığa saldırmaya başlayacak ve kalelerine sığınan insanlar, devlere karşı yaşam mücadelesi vermeye başlayacaktır. 

Bu sırada tacı parmağına takmış olan devlerin lideri kaleye girmeyi başaracak ve İsabelle'yi almaya çalışırken Jack, kendisindeki son tohumu devin ağzından içeri atacak ve içinde dev sarmaşık büyüyen dev, parçalara ayrıldıktan sonra parmağındaki tacı alan Jack, dışarıdaki bütün devlere hükmedecektir. Böylelikle savaş sona erecek ve devleri kendi ülkelerine gönderecekler ve sarmaşığı kestireceklerdir. 

Tüm bunlar üzerine Jack ve İsabelle evlenecek ve çocuklarına bu hikayeyi anlatacaklardır. Ve bu hikaye dilden dile dolaşacak, zaman geçecek ve günümüze kadar gelen bu hikayenin eseri olan tac İngiltere'de sergilenmeye başlayacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Sihirli fasülye tohumları ile dev bir sarmaşığın ortaya çıkması sonrasında devler ülkesine çıkan Jack ve İsabelle'nin macera dolu hikayesinin anlatıldığı, görselleri ile de oldukça başarılı olan fantastik macera filmidir.