Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Ocak 2024 Perşembe

Balon - Balloon

 Balon - Balloon

Oyuncular; Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross
Yönetmen; Michael Herbig
Tür; Tarih, Dram, Aile, Biyografi

Konusu; Gerçek bir hikayenin sinemaya uyarlanmış hali olan film, batı ve doğu Almanya'nın sınırlarla ayrıldığı zamanlarda kendi özgürlükleri için batı Almanya'ya geçmeye çalışan ailelerin yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; 1976 ile 1988 yılları arasında yaklaşık 38.000 doğu Alman vatandaşının batıya kaçma girişiminde başarısız olduğu tahmin ediliyor. En az 462 erkek, kadın ve çocuk sınır ihlallerinde hayatını kaybetti. Doğu Almanya'ya göre onlar vatan hainiydi.

O yıllarda Peter Strelzyk ve ailesi, doğu Almanya'da sosyalist rejimin yönetimi altında yaşamaktadırlar ve zoraki uygulamalarından oldukça rahatsızdırlar. Bu yüzden batıya kaçmak istemektedirler ve bunu çevrelerindeki herkesten gizlemektedirler. Yakın dostları ile birlikte bir uçan balon yapıp birlikte kaçmayı planlamaktadırlar ancak balon sekiz kişiyi almayacağı için dostları gelmeyecek ve kendileri 4 kişi balonla kaçmaya karar vereceklerdir. Bunun için rüzgarın doğru yönde çıkmasını beklemektedirler ve o günde rüzgar istedikleri gibidir. Devamı için Tık.