Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Haziran 2021 Pazar

Sinema: Sahtekar - Changeling - Oğlu Bir Psikopat Tarafından Kaçırılan Annenin Verdiği Mücadelenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sahtekar - Changeling 

Oyuncular; Angelina Jolie, Colm Feore, Amy Ryan
Yönetmen; Clint Eastwood
Tür; Biyografi, Suç, Dram

Konusu: Film, oğlu bir psikopat tarafından kaçırılan bir annenin O'nu bulmak için verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; 1928 yılında geçen hikayede Christine Collins isimli bir anne, yalnız başına oğlu Walter'a bakmaktadır ve aynı zamanda telefonla iletişimin bağlantılar şeklinde yapıldığı bir kurumda amir olarak çalışmaktadır. Christine, hem çocuğuna karşı sorumlu bir anne hem de başarılı bir iş kadınıdır. Eşi Walter'ın doğumunda O'nu terk etmiştir. Ve o gün Walter'ı sinemaya götürmek isterken iş yerinden acilen çağırılması üzerine programı ertesi güne alan Christine, Walter'ı evde yalnız bırakacak ve işten döndüğünde oğlunu evde bulamayacaktır. Her yeri arasa da Walter'ı bulamayacak ve polise haber verecektir ancak polis 24 saat geçmeden yardımcı olamayacağını söyleyecektir. Ve 24 saat geçtikten sonra polise haber verecek ancak Walter bulunamayacaktır ve aradan 2 hafta geçecek, Christine'in kayıp çocuğu konusu siyasilerin gündemi haline gelecektir. 




Los Angeles polis teşkilatı sorunlu çalışmaları yüzünden halktan ve basından oldukça büyük tepki almaktadır ve aradan beş ay geçtikten sonra Christine'e oğlu bulunduğuna dair haber gelecek ve bu başarıyı basının gözü önünde bildirmek isteyen polis teşkilatı, Christine'e kendi oğlu diye hiç tanımadığı bir çocuğu getireceklerdir ve Christine, ilk başta bunu reddetse de sonrasında polislerin ısrarı ve psikolojik baskıları yüzünden basının gözü önünde O'nun kendi çocuğu olduğunu kabul etmek zorunda kalacaktır. 

Eve geldiğinde çocuğun banyoya girmesini sağlayacak ve banyoda O'nun sünnetli olduğunu ve kendi oğlu Walter'dan boyunun kısa olduğunu görecek ve kendi oğlu olmadığını bir kez daha anlayıp, polise bu durumu bildirecektir ancak polis, Christine'i sanki zihinsel bir sorun yaşıyormuş gibi algılamasına neden olarak sürekli yanıldığını söyleyecektir. 

Hatta bununla kalmayıp evine doktor gönderecekler ve doktor kendince bilimsel konuşmalar yaparak bu çocuğun oğlu olduğuna inandırmaya çalışacaktır ancak Christine inanmayacaktır ve O'nun için en kötüsü de polisin çocuğunun bulunduğunu düşünerek gerçek oğlunu aramayı bırakması olmuştur. Olaylar bu şekilde süregelirken Christine'i bölgenin pederi arayacak ve Los Angeles bölge polisinin kara mazisinden, nasıl karanlık işler yaptığından ve çocuğunu da olumsuz bir durumda görünmemek için değiştirdiklerinden bahsedecek ve Christine'e mücadele etmesini söyleyecektir. Bunun üzerine Christine, oğlunun dişçisine giderek yeni gelen çocuğun Walter olmadığını ispatlayan diş yapısı kontrolü yaptıracak ve resmi bir yazı alacaktır. Aynı şekilde Walter'ın öğretmeni ile de görüşecek ve öğretmeni kesinlikle O'nun Walter olmadığını söyleyecektir. Bunun üzerine Christine, basın açıklaması yaparak her şeyi açıklayacaktır. Ve bu açıklamayı duyan polis teşkilatı, Christine'yi tutsak alarak ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edeceklerdir ve orada akıl hastası gibi muamele gören Christine'i zorla kapalı bir odaya kapatacaklardır ve yanında da bir hasta kalacaktır. 




Sonrasında doktorla görüşse de ikna edemeyecek, aksine çok daha akıl hastası durumuna düşecektir. Bu sırada polislerden biri, bir çocukla ilgili görev almıştır ve bulunduğu yere giderek O'nu alıp Kanada'ya göndereceklerdir ve bu çocuk, yaşadığı kötü olayın şokunu atlatamayıp polislere her şeyi anlatacaktır. 

Aslında bulunduğu yerde psikopat bir adam çocukları kaçırıp öldürmektedir ve bu çocuk O'na yardım etmek zorunda kalmıştır ve şimdiye kadar 20 çocuğu kaçırıp öldürmüştür. Ve bu çocukların arasında Walter'da vardır ve bu durumu anlayan polis, Christine'in haklı olduğunu anlayacaktır. Diğer taraftan peder ve dostları Christine için polis merkezine gelmişlerdir ve yaşananların hesabını sormaktadırlar ancak polis şefi yasaları ve gerçekleri çiğneyerek kendilerini haklı çıkarmak için yalanlara ve çirkinliklere devam edecektir. 

Christine'e ise akıl hastanesinde polisleri aklamak için belge imzalatmaya çalışacaklar, Christine'i korumak isteyen bir arkadaşına elektrik vererek işkence edeceklerdir. Ve polis şefinden gizlice Gordon Northcott denilen psikopatın evine giden polisler, tanık olan çocuğun gösterdiği yeri kazdıklarında bir sürü çocuk cesedi ve kemikleri bulacaklardır. Ve bu olay üzerine tamda elektrik ile işkence yapılmak üzere olan Christine'in haklı olduğunu öğrenen doktorlar O'nu bırakmak zorunda kalacaklardır. Ve bu zor durumdan kurtulan Christine, sonrasında haksız yere böyle bir duruma düşürülmenin kendisini haklı çıkarması üzerine akıl hastanesinde polisler yüzünden tutulan kişilerin çıkarılmasını sağlayacaktır. 

Ve halkın tepkisini alan polis teşkilatı, mahkemede hesap vermek zorunda kalacak ve dava süreci başlayacaktır. Diğer taraftan Walter taklidi yapan Arthur isimli çocuk, kendisini buna polislerin zorladığını itiraf edecektir ancak polisler bu söylemin üzerini kapatmaya çalışacaklardır. 

Ve incelemeler sonucunda Walter'ın kemiklerine ulaşılamayacak ve bu durum Christine için oğlunun yaşadığına dair bir umut doğuracaktır. Aynı zamanda psikopat Gordon'da cezaevinde hücre hapsi alacaktır ve ardından idam cezasına ile çarptırılacaktır. 

Ve aradan 2 sene geçecek, Gordon idam edilecek ve Christine, hala bir umutla çocuğunu aramaya devam edecektir. Ve 1935 yılına gelindiğinde Gordon'ın elinden kaçan çocuklardan biri, Walter'ın da bu kaçanlar arasında olduğunu söyleyecek ve Christine için yeni bir umut doğacaktır ve oğlunu bu umutla aramaktan asla vazgeçemeyecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Gerçek olaylardan esinlenerek hazırlanmış, oğlu bir psikopat tarafından kaçırılan bir annenin oğlunu bulmak için verdiği mücadeleyi izleyeceğiniz film dram, biyografi ve suç filmidir.