Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Ocak 2021 Cuma

Sinema: Vahşet Çetesi - The Devil's Rejects - Şeytani Çeteyi Yok Etmeye Çalışan Şerif Wydell'in Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Vahşet Çetesi - The Devil's Rejects

Oyuncular; Sid Haig, Sheri Moon Zombie, Bill Moseley
Yönetmen; Rob Zombie
Tür; Gerilim, Korku, Aksiyon

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde psikopat aile tarafından öldürülen şerif George'in kardeşi şerif Wydell, kardeşinin intikamını almak için bu şeytani çeteyi yok etmeye çalışmaktadır.

Özeti; 1978 yılında şerif Wydell ve ekibi, psikopat ailenin çiftlik evine arama operasyonu düzenlemişlerdir ve evde 75'den fazla cinayeti içeren günlük ve not defterleri bulmuşlardır. Ve bu acımasız cinayetlerden sorumlu olan aile, bundan sonra şeytanın reddettikleri olarak adlandırılmaya başlanmıştır. Ve bu ailenin yeni yaşadıkları evi bulan polisler, evin çevresinde bir barikat oluşturacaklar ve evin içindeki aile üyeleri de silahlarını kuşanarak polislerle çatışacaklardır. Ancak içlerinden Tiny, dışarıda bir cesetle uğraşmaktadır ve evde değildir. Çıkan çatışma sonrasında evin içine gaz bombaları atan polisler, içeri girdiklerinde aile üyelerinin metal korumalarla kendilerini koruyarak mücadele ettiklerini görecekler ve içlerinden erkek kardeşi öldürmeyi ve anneleri Firefly'ı yakalamayı başaracaklardır. Otis ve Bebek lakaplı psikopatlar ise arka kapıdan çıkıp, kanalizasyona girip kaçacaklardır. 




Evde yine kafesler içinde insanlar varken kaçan Otis ve Bebek, dışarıda bir yol bulacaklar ve Bebek, yere yatarak yaralı taklidi yapacak ve yardım etmek için duran arabadan inen kadını öldürerek arabasını alacaklardır. Evde arama yapan polisler Kaptan Spauldings'in resimlerini de görmüşlerdir ve Otis ile Bebek, bunun üzerine Kaptan Spauldings'i arayarak kaçmasını ve kendileri ile buluşmasını söyleyeceklerdir. 

Otis ve Bebek ise buldukları bir otele gidecekler ve orada ailesi ile birlikte kalan Roy Sullivan'ı rehin alarak odasına gireceklerdir ve eşini, arkadaşını ve O'nun eşini zorla odanın içinde silahla tutsak alacaklar, bir müzisyen arkadaşını da odaya alarak öldüreceklerdir. Kaptan Spauldings'de saklanmak için sonrasında fuhuş işi yapan Charlie isimli arkadaşının yanına gitmek istemektedir. 

Ancak önce Otis ve Bebek'in yanına gidecek ve yolda arabasının benzini bitince, çocuğu ile yola çıkmak üzere olan bir kadını darp ederek arabasını çalacaktır. Otis ve Bebek ise girdikleri otel odasında Sullivan'ın ailesini darp ve taciz etmektedirler, peşlerindeki polisleri unutmuş sapkın arzularını tatmin etmektedirler. Diğer tarafta polisler tarafından yakalanan anne Firefly, şerifin kardeşinin ölümünden bahsedecek ve bulunduğu hücrede hayaletlerden bahsederek polislere hakaretler etmeye başlayacaktır. Sheriff Wydell ise oldukça öfkeli ve intikam doludur, Firefly ve ailesini yok etmek istemektedir. Otis ise otel odasından erkekleri çıkararak ıssız bir araziye götürecek, burada sakladığı silahları almak isteyecek ancak Adam, bulduğu bir fırsatta Otis'e saldıracak, tam etkisiz hale getirmek üzereler iken kendisini toparlayan Otis, Roy'u da Adam'ı da kendisinin şeytan olduğunu ve buraya şeytanın işini yapmaya geldiğini söyleyerek ikisini de canice öldürecektir. 




Bebek ise otel odasında Gloria ve Wendy'e taciz ve darplarına devam edecek, Wendy tuvalete girmek istediği için birbirlerine tokat atmasını şart koşacak, tuvalete giren Wendy penceresinden yardım istemeye başlayınca Bebek, O'nunla uğraşmaya çalışacak ve bu sırada Gloria, Bebek'in silahını alacak ancak boş olan silahı bilen Bebek, elindeki bıçak ile Gloria'yı öldürecektir ve bu sırada dışarı kaçmanın yolunu bulan Wendy, dışarıda yardım çığlıkları atarak koşmaya başlayacak ancak karşısına Kaptan Spauldings çıkacak ve darp edip Wendy'i bayıltacaktır. 

Ve tekrar odaya götürecekler, bu sırada odaya gelen Otis, kocasının yüzünün derisini çıkarmıştır ve bunu Wendy'in yüzüne monte edecekler ve otelden kaçacaklardır. Belirli bir zaman sonra odaya gelen temizlikçi kız, içerideki cesetleri görünce panikle kaçmaya çalışacak, bu sırada yardım isteyen Wendy'den de korkacak ve dışarı çıkan Wendy, nereye gittiğini bilmeden yardım isterken bir tırın altında kalarak hayatını kaybedecektir. 

Tüm bunların üzerine şerif Wydell, rüyasında kardeşinin intikamını almasını söylemesi üzerine hücredeki anne Firefly'ı bıçaklayarak öldürecektir. Otis, Bebek ve Spauldings'da, Spauldings'ın fuhuş işi ile uğraşan Charlie Altamont isimli arkadaşının yanına gideceklerdir. Buraya geldikten sonra hep birlikte eğlenceli bir gece geçirecekler ve Charlie'nin Spauldings ile dostluğunu öğrenen şerif, ertesi gün Charlie'yi tavuk pazarında bulacak ve gece yarısı Spauldings, Otis ve Bebek'i buraya getirmesi konusunda tehdit edecektir.  Şerif onları, anlaşma yaptığı başka suçlu serseriler aracılığı ile bulmuştur. Ve Otis, Bebek ve Spauldings, Charlie'nin mekanında felekten bir gece geçirdikleri sırada şerif, yanındaki serserilerle birlikte gece kulübünü basacak ve üçünü de tutsak alıp işkenceler içinde öldürmek için kendi mekanına götürecektir. 









Burada öldürdükleri insanların resimlerini göstererek onlara yaptıklarının hesabını soracak, kendinin şeytanın adamı olduğunu iddia eden Otis'i ellerinden sandalyeye çivileyecek, diğer psikopat palyaço Spauldings'i şok aletleri ile bayıltacak ve Bebek'i de darp edip serbest bırakacak, O'nu öldürdüğü insanlara yaptığı gibi kovalayarak öldürmek isteyecek ve diğer ikisinin bulunduğu kulübeyi yakarak kendi cehennemlerinde yanarak ölmesini sağlayacaktır. 

Ve dışarıda Bebek'i kovalayarak öldürmeye çalışan şerif, bu sırada Charlie'nin O'na yardım ettiğini görecek ve O'nu öldürecektir. Ancak sonrasında hiç hesapta olmayan diğer dev kardeşleri Tiny ortaya çıkacak ve şerifi arkasından yakalayarak öldürecektir ve Bebek ve diğerlerini yanan evin içinden çıkarıp hayatlarını kurtaracaktır. 

Sonrasında arabaya binerek olay yerinden uzaklaşan şeytani üçlü, belirli bir süre sonra polis barikatına takılacaklar ve açılan ateş sebebiyle üçü de ağır yaralı bir şekilde yakalanacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

İlk filminde öldürülen şerifin intikamını almak isteyen ve bir şeytan avcısı olan şerif Wydell'in, şeytani çeteyi yok etme mücadelesini izleyeceğiniz, serinin ikincisi olan ve yine kan ve vahşet görüntüleri ile dolu aksiyon, gerilim ve korku filmidir.