Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Ekim 2020 Perşembe

Sinema: Adadaki Dehşet - Sweetheart - Bir Adada Yalnız Kalan ve Bir Yaratığa Karşı Yaşam Mücadelesi Veren Jenn'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Adadaki Dehşet - Sweetheart

Oyuncular; Kiersey Clemons, Emory Cohen, Hanna Mangan Lawrence
Yönetmen;  J.D. Dillard
Tür; Gizem, Gerilim, Macera, Fantastik

Konusu; Tekneleri alabora olunca bir adaya çıkmak zorunda kalan Jenn'in, bu adadaki amphibian özellikli dev yaratık ile aralarında yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Film, Jenn isimli bir kızın bir adanın sahilinde baygın olarak uyanması ile başlamaktadır. Sonrasında yine kendisi gibi baygın ve bedenine mercan saplanarak ağır yara almış arkadaşı Brad'i görecek ve O'na yardım etmeye çalışırken Brad, hayatını kaybedecektir. Bunun üzerine adayı tanımak için yürümeye başlayacak ve sahili takip ederek yürüdüğünde yine Brad'in cesedinin olduğu yere gelecek ve bir adada olduğunu anlayacaktır. Bunun üzerine adanın ormanlık olan iç kısımlarını araştırmaya başlayacak ve bazı insan eşyaları ile karşılaşacaktır. Hepsi eskimiş ve işe yaramaz haldedir. Sonrasında gece olunca sığınmak için bir yer bulacak ve yağan yağmurla geçen geceden sonra sabah sahile vurmuş olan balıkları görecek ve onları toplayarak yemeyi planlayacaktır.





Ardından adayı dolaşmaya devam edecek ve bazı mezarlar görünce Brad'i de gömmeye karar verecek ve kokmuş olan cesedini gömecektir. Balıkları toplarken parçalanmış bir köpek balığı bulan Jenn, kısa bir süre sonra Brad'in cesedini gömdüğü yerden bir şeylerin O'nu parçalayarak çıkardığını fark edecek ve bu olaylar üzerine kendini korumak için aletler yapmaya başlayacaktır. 

Adada insanlardan kalan eşyalar arasında bulduğu kibrit ile ateş de yakmaktadır. Ve ertesi günlerde denizden gelen bavulu görecek ve denize girip bavulu almaya çalıştığında denizin dibinde bir delik görecektir. Aynı gece ateş başında beklerken gökyüzünden geçen bir uçağın sesini duyacak ve işaret fişeğini ateşlediğinde çıkan kırmızı ışık denize yansıyacak ve denizden dev bir yaratığın kendisine doğru geldiğini görecek ve kaçmaya başlayacaktır. Ve sabaha kadar saklandığı yerden çıkmayacak, sabah olunca adadan gitmenin yollarını arayacak ancak bulamayınca dev bir ağaç kovuğunda uyuyarak geceyi geçirmeye karar verecektir. 

Ancak her gece ortaya çıkan yaratık O'nu ağaç kovuğunun içinde bulacak ancak dışarı çıkaramayacaktır. Bunun üzerine ertesi gün dev bir balık yakalayan Jenn, bu balığı yaratığın yemesi için gece hazırlayacak ve yaratığı göremeden yaratık balığı alıp götürecektir. Ve yine sabah olacak ve bu seferde Jenn, diğer arkadaşının parçalanmış bedeninin denizden geldiğini görecek ve bu seferde arkadaşının yarım kalmış cesedini yaratığa yem olarak kullanacaktır ve gece olunca ortaya çıkan yaratık cesedi alacak ve Jenn, O'nu tam olarak görecektir artık. Bu yaratık dev bir amphibian özellikli canlıdır ve siyah renkli kanı vardır, denizde çok hızlı ve güçlüdür. 





Sonrasında Jenn, uzun ağaçların tepesinde kendisine saklanmak için bir yer yapacak ancak yaratık gece çıkınca O'nu bulacak, aralarında aksiyon dolu bir kovalamaca yaşanacak ve sonrasında Jenn, son anda ölümden kurtulup yaratığın gitmesine sebep olacaktır. 

Ertesi sabah Jenn, denize baktığında bir şişme botun geldiğini ve içinden Lucas ve Mia isimli arkadaşlarının çıktığını görecektir. Onları görünce çok sevinecek ve olanları, adada yaşananları anlatacaktır. Diğer arkadaşlarının ölümüne üzülen Lucas ve Mia, yaratıkla ilgili hep birlikte bir çare düşünmeye başlayacaklardır. Ancak Jenn, botla biran önce gitmeyi isteyecek ve arkadaşları bunu kabul etmeyecektir. Bunun üzerine tek başına botla kaçmaya çalışan Jenn ile arkadaşları arasında tartışma çıkacak ve Jenn'i bağlayarak zapt edeceklerdir.

Ve gece olunca Jenn bağlı iken ve Lucas, Jenn'e nasıl buraya düştükleri hakkında sözler söylerken, fırtına çıkınca batan tekneleri yüzünden adaya düştüklerini konuştukları sırada sahilde tek başına zaman geçiren Mia'ya yaratık gelip saldıracak ve denizin içinden götürecektir. Bunları gören Lucas, bir şey yapamayacak ve Jenn ile birlikte kaçmaya başlayacaklardır. Sabah olunca bot ile adadan ayrılmaya karar verecekler ve erzakları toplayıp güneş ışığında adadan ayrılacaklar ve gündüzleri yaratığın ortaya çıkmamasını fırsat bilerek yol alırken, yaratık ortaya çıkarak botlarına saldıracak ve yaratığı yaralayarak biran kurtulacaklar ancak sonrasında yaratık Lucas'ı alarak denizin içindeki deliğe götürecektir. Jenn ise yeniden adaya çıkmak zorunda kalacaktır. 







Adaya çıktığında yeniden yaratıkla mücadele etmek için hazırlanacak, cesetlerin kemiklerinden kesici aletler yapacak, ağaç dallarından silahlar yapacak ve gece olunca daire şeklinde bir ateş tuzağı hazırlayıp yaratığı içerisine çekecek ve yaratık gelince aralarında gerilim dolu bir mücadele yaşanacaktır. Bu mücadele sonunda Jenn, yaratığı öldürmeyi başaracak ve yanan adanın ormanlarının görüntüsü ile film son bulacaktır.

Gizem dolu başlangıç sahneleri ile izleyicisini merak içinde bırakan ve bir adada vahşi ve dev bir yaratığa karşı yaşam mücadelesi veren Jenn'in hikayesinin konu edildiği gerilim, macera ve fantastik gizem filmidir.