Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Nisan 2020 Pazartesi

Sinema: Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi - Solo: A Star Wars Story, 2018 - Galakside Özgürlük Arayan Han'ın Aşk ve Macera Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi - Solo: A Star Wars Story, 2018

Oyuncular; Donald Glover, Emilia Clarke, Paul Bettany, Alden Ehrenreich, Woody Harrelson,
Yönetmen; Ron Howard
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, galaksideki Corellia isimli baskıcı yönetimi olan gezegenden kurtulan ve bir pilot olma hayali ile yaşayan Han'ın hikayesini konu almaktadır.

Giriş Yazısı;
Uzak, çok uzak bir galakside uzun zaman önce...
Kanunsuzluk dönemi.
Suç örgütleri gıda, ilaç ve hiper yakıt kaynakları için bir yarış halindedirler. Gemi inşa gezegeni olan Corellia'da yozlaşmış Lady Proxima barınma ve korunma karşılığında kaçaklara kirli işlerini yaptırmaktadır. İşte bu acımasız ortamda genç bir adam, hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Ve tek bir hayali vardır, yıldızların arasından uçmak...





Özeti; Han, pilot olma hayali ile yaşayıp galakside özgürce gezmek için uğraşan bir gençtir. Yaşadığı Corellia gezegeninde baskıcı Lady Proxima'nın etkisinden kurtulmaya ve sevdiği kız Qi'ra ile bu gezegenden kaçmaya çalışmaktadırlar. 

Bu amaç için bir araç ve arıtılmış hiper yakıt çalan Han, sevgilisi Qi'ra ile buluşacak ve birlikte gezegenden kaçmaya çalışacaklardır. Ancak onları bu sırada Lady Proxima'nın askerleri yakalayacak ve hesap vermesi için yanına götüreceklerdir. Hiper yakıtın peşinde olan Lady'e bulamadığını söyleyecek ve buna sinirlenen ve güneşten saklanan Lady'den, camı kırıp güneş ışığının içeri girmesi sayesinde kaçacaklardır.

Qi'ra ile çaldığı araca binecekler ve aksiyon dolu bir kovalamaca sonunda limana ulaşacaklardır. Biran önce limandan içeri girmeleri gerekmektedir ve bilet gişesindeki görevliye hiper yakıtı rüşvet olarak verecekler, bunu kabul eden görevli kapıyı açacak ancak içeri sadece Han girebilecektir, bu sırada Qi'ra, Lady'in adamları tarafından yakalanacaktır. Qi'ra'yı geri dönerek almaya söz veren Han, Corellia gezegeninden ayrılmak için Galaksi imparatorluğunun askeri birimlerinde pilot olmak için başvuruda bulunacaktır. Hemen onaylanan başvurusu sırasında Solo soyadını alacak ve sonrasında 3 yıl geçecek ve Han, bir gezegeni istila etmeye çalışan askerlerle birlikte bir savaş içinde bulunacaktır. Burada kendini albay olarak tanıtmış olan ve aslında hırsızlık için kendi çetesi ile gelen Tobias Beckett ile tanışacaktır ve O'ndan kendisini ekibine dahil etmesini isteyecektir. 





Beckett, bunu kabul etmeyince O'nu ifşa etmek ile ilgili tehdit edecek ve Beckett'ı albay sanan askerler, Han'ı canavar olarak adlandırdıkları bir yaratığın bulunduğu hücreye kapatacaklardır. 

Burada aslında canavar olmayan ve dev bir Wookie ırkından olan Chewbacca ile tanışacak, O'nunla ilk başta kavga edecekler ancak sonrasında bir dost olup birlikte hücreden kaçmanın yolunu bulacaklardır. Kaçtıktan sonra havalanmak üzere olan Beckett ve ekibinin gemisine yetişecekler ve Chewbacca'yı gören ekip, O'nun kendilerine çok yardımları olabileceğini düşündükleri için Han ile birlikte gemilerine almaya karar vereceklerdir. 

İmparatorluk Wookie'lerin gezegenini istila etmiş ve Chewbacca'ın ailesini de esir almışlardır. Bu yüzden Chewbacca'da artık onları aramaktadır. Ancak Beckett ve ekibinin bir planı vardır ve hiper yakıtlarla dolu bir treni soyacaklardır. Bu soygunda kendilerine yardım eden Han ve Chewbacca'ya paylarını vereceklerdir ve onlarda istediği uzay gemilerini alacaklardır. Tren gelmeden önce bütün hazırlıkları yapan ekip, klon askerlerin ve droidlerin bulunduğu trenden aksiyon dolu bir çok olay yaşayarak hiper yakıt vagonunu ayırmayı başaracaklar ancak hem ekipten iki kişi hayatını kaybedecek hemde peşlerine yağmacılar takılacaktır. Yağmacılarla yaşanan olaylar yüzünden vagon yere düşmek zorunda kalacak ve hiper yakıt yüzünden büyük bir patlama yaşanacaktır.





Bu olay sonrasında bu işin önemini anlatan Beckett, aslında hiper yakıtları Dryden Vos isminde bir zorba için çaldıklarını açıklayacaktır. 100 kilo hiper yakıt isteyen Dryden Vos'a bunu götürmediği takdirde O'nu öldürecektir ve bu durumu açıklamak için Dryden Vos'un yanına gitmeye karar vereceklerdir. 

Crimson Dawn isimli bir gemi ve organizasyonun patronu olan Dryden Vos ile görüşmeye gittiklerinde, dev geminin içinde Han, Corellia'da bıraktığı sevgilisi Qi'ra ile karşılaşacaktır. Qi'ra, orada yüzbaşı olmuştur ve Dryden Vos için çalışmaktadır.

Sonrasında Beckett'ın verdiği sözü tutmadığını gören Dryden, O'nu öldürmek isteyecek ancak arıtılmamış olan hiper yakıtlara ulaşabileceklerini söyleyince bir şans daha verecektir. Yakıtlar bir maden ocağının içindeki kasadadır ve yanlarına Qi'ra'yı da alarak gideceklerdir. Bunun için bir gemi bulmaları gerekecektir ve gemi içinde Lando Carrissian'ın kumar oynadığı mekana gidecekler ve O'nunla kumar oynayan Han, gemi kazanacağını düşünürken yenilecektir. Ancak Lando'yu tanıyan Qi'ra, yüzde 25 pay vererek Lando'nun kendilerine katılmasını sağlayacak ve hep birlikte hiper yakıtları almak için derin uzayda yolculuğa çıkacaklardır. Hiper uzayda seyahat ederek maden ocaklarına ulaşacaklar ve burada imparatorluktan gelmiş gibi davranıp, köle satma bahanesi ile içeri girecekler ve aksiyon dolu bir çok olay sonrasında herkesi öldürüp hiper yakıtları alacaklardır. Onlara birlikte Lando'nun sadık dostu droid L3-37'de gelmiştir ve bütün droidleri özgürleştirme hareketine girmiştir. 





Hep birlikte kaçmaya çalıştıkları sırada L3-37 hasar alacak ve gemiye bindiklerinde tamamen kapandığı için O'nu geminin sistemine dahil edeceklerdir. Aynı zamanda bu hırsızlık sırasında Chewbacca'da kendi soyundan varlıklar görmüştür ve onları kurtarmıştır.

Geri dönüş yolu için yine hiper uzayı kullanacaklar ancak bu sefer onlara, yer çekimi kuyusunun çevresinde dev bir uzay canavarı saldıracaktır. Canavardan ve yer çekimi kuyusunun etkisinden kurtulmak için füzyon reaktörüne bir damla hiper yakıt ekleyecekler ve ışık hızına çıktıkları için bu zor durumdan kurtulacaklardır. 

Bu sırada gemi hasar alınca acilen inmek zorunda kalacaklar ve hiper yakıtlar kendilerindeyken bulundukları alana yağmacı gruplar gelecektir. Burada onların aslında yağmacı olmadığını, imparatorluğa direnen varlıklar topluluğu olduğunu öğreneceklerdir ve hiper yakıtları Dryden Vos'a verdiklerinde, bu işin onlar için kötü sonuç doğuracağını anlayacaklardır. Bu sebeple Dryden Vos'a hiper yakıtları vermekten vazgeçecekler ve hep birlikte bir oyun hazırlayacaklardır. Ancak bu oyundan hoşnut olmayan Beckett, aralarından ayrılacak ve Tatooine gezegenine gideceğini söyleyecektir. Dryden Vos'un yanına giden Qi'ra, Han ve Chewbacca, burada Beckett'in kendilerine ihanet ettiğini görecekler ve hiper yakıtları alan Beckett, Chewbacca'yı da yanına alarak kaçacaktır. Ancak geminin içinde Dryden Vos ile kalan Han ve Qi'ra, aksiyon dolu bir mücadele içine girerek Dryden Vos'u öldüreceklerdir. 





Bunun üzerine Han, Beckett'in peşinden gidecek ve hiper yakıtları almak için O'nu öldürmek zorunda kalacaktır.

Gemide kalan Qi'ra ise Darth Maul'a yaşananlarla ilgili sahte bir rapor verecek ve Darth Maul'un istemesi üzerine gemi ile O'nun yanına gidecektir.

Darth Maul'a çalıştığını bilmeyen Han, Qi'ra'yı gemi ile giderken görecek ve çok şaşıracaktır. Bunun üzerine hiper yakıtları direnişçi gruplara verecekler ve kendileri de bir tane alıp Lando'nun mekanına, O'nunla gemisi için kumar oynamaya gideceklerdir. Bu sefer hile yapma fırsatı bulamayan Lando, yenilecek ve gemisini alan Han ile Chewbacca, Tatooine gezegenine doğru yola çıkacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

İmparatorluğun yönetimi altında olan galakside özgürce gemisi ile seyahat etmek isteyen Han'ın aşk ve macera dolu hikayesine tanık olacağınız, L3-37 model droidi eğlenerek izleyeceğiniz, izleme sırasına göre serinin 4. olarak düşündüğümüz aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.