Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Ocak 2020 Cuma

Sinema: Adalet 2 - The Equalizer 2 - McCall'ın Adalet Arayışı Devam Ediyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Adalet 2 - The Equalizer 2

Oyuncular; Denzel Washington, Pedro Pascal, Bill Pullman
Yönetmen; Antoine Fuqua
Tür; Suç, Aksiyon, Gerilim

Konusu; Serinin ikincisi olan film, Robert McCall'ın en yakın dostu olan Susan Plummer'ın öldürülmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Türkiye'ye doğru yol alan bir trenin içinde başlayan film, McCall'ın babası tarafından kaçırılmış ve alıkonulan bir kızı kurtarması ile devam etmektedir. Yaşanan son olaylardan sonra McCall, evini değiştirmiştir ve taksicilik işi ile uğraşmaktadır. Bu sırada bir şirketin çalışanları tarafından tecavüze uğrayan asistan bir kızın taksisine binmesi sonrasında O'na bunu yapanların dersini veren McCall, ertesi günlerde en yakın arkadaşı Susan ile bir gün geçirecektir. Sonrasında CIA'in gizli operasyon gücü mensuplarından biri olan Susan, Belçika'da ki bir cinayeti araştırmak için görevlendirilecektir.







Belçika'da evinde eşi ile birlikte intihar süsü verilerek öldürülen bir olayı araştırmaktadır ve olayın intihar olmadığını anlayan Susan, zanlılara ulaşmak üzere iken kaldığı otelde saldırıya uğrayacak ve öldürülecektir.

Bu haber ile yıkılan McCall, o sırada evinin duvarını boyamış olan serserilerin yaptıklarını düzeltmekle uğraşmaktadır ve bu iş için komşusu olan Miles isminde bir genci görevlendirmiştir. Susan'ın ölüm haberini aldıktan sonra eşi ile görüşecek ve olayı incelemeye başlayınca, oteldeki kamera kayıtlarını izleyecek ve Susan'ın asansördeki görüntülerinden ve saldıranların bıçakladığı yerlerden bu işi yapanların uzman olduğunu anlayacaktır. 

Bu olay üzerine CIA'de çalışan eski bir dostu olan ve McCall'ın öldüğünü sanan Dave York ile görüşecek ve Susan'ın ölümü ile ilgili şüphelerinden ve düşüncelerinden bahsedecektir. Dave ile görüşmelerinin sonrasındaki günlerde taksi işine devam eden McCall, arabasına binen birinin kendisini öldürmek istediğine şahit olacak ve aksiyon dolu bir mücadele sonrasında O kişiyi öldürecektir. Ölen suikastçının üzerinden aldığı telefonu incelediğinde kısa bir süre önce konuştuğu arkadaşı Dave ile görüştüğünü anlayacak ve bunun üzerine Dave'in ailesi ile yaşadığı evine gidecektir. Dave'in yanındayken kendisine saldıran adamdan bahsedecek ve telefonundan bulduğu son aranan kişinin numarasını aradığında Dave'in telefonu çalacak ve Dave, yaptıklarını itiraf etmek zorunda kalacaktır.







Aslında Belçika'da ki cinayetin sorumlusu da, Susan'ın ölümünün sorumlusu da Dave'dir ve bu işi para için yapmışlardır. Kendisi gibi 3 arkadaşı daha olan ve hepsini de geçmişten tanıyan McCall, onlarla da görüşecek ve hepsini teker teker öldüreceğine söz vererek yanlarından ayrılacaktır.

Bunun üzerine Dave ve arkadaşları McCall'ı öldürmek için plan yapacaklar ve yaşadığı evi bulup baskın düzenleyeceklerdir. Ancak bu sırada evin içinde duvarları boyamak ile uğraşan Miles'ı, saklanmış olmasına rağmen sonrasında bulacaklar ve arabalarının bagajına atarak kendilerini arayan McCall'ı bulmak için eskiden yaşadığı mahalleye gideceklerdir. McCall, onları burada beklemektedir ve onlar için tuzaklar hazırlamıştır. 

Dave ve arkadaşları fırtınanın şiddetli olduğu bir zamanda mahallenin içinde kimseler yokken McCall ile aksiyon ve gerilim dolu bir mücadele içine girecekler ve McCall, söz verdiği gibi hepsini teker teker öldürecektir. Bu sırada bir B planı olarak bagajda tuttukları Miles'ı da kurtaracak ve Susan'ın intikamını almış olan McCall, sakin hayatına yeniden dönecektir. Böylelikle film son bulur.

En yakın arkadaşının öldürülmesi sonrasında arkasındaki kirli oyunları ortaya çıkaran McCall'ın başka bir adalet arayışına tanık olacağınız, yer yer dram sahneleri de olan suç, aksiyon ve gerilim filmidir.