Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Ağustos 2019 Çarşamba

Sinema: Konstantin - Constantine - İblislerle Mücadele Eden Bir İnsanın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Konstantin - Constantine

Oyuncular; Keanu Reeves, Rachel Weisz, Shia LaBeouf
Yönetmen; Francis Lawrence
Tür; Aksiyon, Fantastik, Korku

Konusu; Film, John Constantine isimli mistik güçleri olan bir insanın şeytanlarla ve iblislerle ettiği mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; John Constantine, çocukluğundan bu yana iblisleri görebilme ve onlarla iletişime geçebilme yeteneğine sahip olan biri olmuştur ve bu durumu kaldıramayan John, ergenlik yıllarında intihar etmiştir. Ancak intihar başarılı olmamış, cehennemden geri gelmiştir. Bu sırada cehennemde olanları görmüş ve mistik konularla ilgili yeteneği çok daha fazla artmıştır. Artık insanlara iblislerle ilgili yardımlar etmekte ve şeytan ayinleri düzenleyerek içlerine giren şeytanları, varlıkları yok etmekte, geldikleri yere geri göndermektedir.





Bu sırada iblislerin dünyaya gelmeye başladığını fark eden John, bu durumu ve kendisi ile ilgili sorunları kilisede Cebrail ile konuşmaya gittiğinde, burada kendi kardeşinin intihar etmesi konusunda peder ile konuşmaya gelen Angela ile tanışır.

Bu sırada dünyaya gelmeye çalışan şeytanın oğlu, her şeye gücü yeten kader hançerini bulmuştur ve kendisine aracı olacak olan ikiz kız kardeşleri aramaktadır. Biri İsabel'dir, diğeri ise Angela'dır.

İsabel, intihar ederek cehenneme gitmiştir ve şeytanlar Angela'yı aramaktadır ve O'nun bedenini kullanarak şeytanın oğlunu dünyaya getirmeyi planlamaktadırlar. Kardeşi İsabel'in ölümünde şaibeli bir durum olduğunu düşünen Angela, kardeşinin ölüm videosunu izlerken Constantine'nin ismini duyacak ve John'un yanına gidecektir. John'a kardeşinin durumunu anlattıktan sonra istediği cevabı alamayan Angela'yı takip eden iblislerin olduğunu gören John, O'na yardım edecek ve bu sırada kendilerine saldıran iblislerden Angela'yı koruyacaktır. John aynı zamanda akciğer kanseridir ve kendisinin cehenneme gideceğine inanmaktadır. Tüm bu iyilikleri cehenneme gitmekten kurtulmak için yapmaktadır.






Angela'ya yardım etmeye karar veren John, cehenneme gidecek, burada İsabel'i görecek, kendisinin intihar ettiğini anlayacak, bunu kardeşine söyleyecek ama buna inanmayan Angela'yı da kısa bir süreliğine cehenneme göndererek gerçekleri görmesini sağlayacaktır.

Aynı zamanda dünyada melekler ve şeytanlar olarak ikiye bölünmüş, iyilik ve kötülük için çalışan varlıklar vardır ve kötü olanları cehennemden dünyaya iblislerin getirilmesi için uğraşmaktadır. Kader hançerini alan ve bu hançer ile geçişi sağlayabilecek olan şeytanın oğlu, bir insanın bedenine girmiştir ve bu beden aracılığı ile Angela'ya ulaşacaktır. Sonrasında Angela'ya ulaşacak, Angela'nın bedeninde doğumu bekleyecek ve bu doğumu gerçekleştirmek için Cebrail, şeytanlarla birlikte çalışacak ve bunu gören John, kendi canını feda ederek şeytanların lideri ile bir anlaşma yapacak, bu anlaşma ile İsabel'in cehennemden çıkarılmasını isteyecek ve bu olayın sonlanması için kendi ruhunu şeytana vermeyi kabul edecektir. 

Bunun üzerine oğlunun dünyaya gelmesine engel olan şeytan, Cebrail'in de ihaneti yüzünden kanatlarını yakıp, O'nu insan yapacaktır ve John'un ruhunu almak üzereyken, John'un fedakarlık yaptığı anlaşılacak ve ruhunu alamayacaktır.



Bu olaydan sonra John, cennete gitmek üzereyken şeytan John'un ciğerlerindeki hastalığı alıp, yeniden dünyada yaşamasını sağlayacaktır.

Tüm bu yaşananlardan sonra Angela iyileşecek ve kendine gelecek, John'da hastalığından kurtulacak ve Angela ile birlikte hançerin çok gizli bir yerde saklanmasına karar verdikten sonra film son bulacaktır.

Çeşit çeşit iblis görüntüleri ile yaşanan aksiyon dolu sahnelerin olduğu, meleklerin ve şeytanların içerisinde rol aldığı, oldukça sürükleyici aksiyon ve fantastik korku filmidir.