Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Haziran 2021 Pazar

Sinema: Ölüler Ordusu - Army of the Dead - Zombi Salgını Nedeniyle Yok Olan Las Vegas Şehrine Soygun Yapmaya Giden Ekibin Gerilim Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölüler Ordusu - Army of the Dead

Oyuncular;  Dave Bautista, Ella Purnell, Ana de la Reguera
Yönetmen; Zack Snyder
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu: Film, zombi salgını nedeni ile tamamen yok olan Las Vegas şehrine soygun yapmak için giren ekibin yaşadığı aksiyon ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Bir askeri birliğin taşıdığı kargo kutusunun bulunduğu araç yolda iki yeni evlenmiş sevgilinin arabası ile çarpışınca kaza sırasında açılan kargonun içinden çıkan vahşi zombi, diğer askerlere de saldırıp onları zombiye dönüştürecek ve Las Vegas şehrine doğru yol alacaklardır. Ve çok kısa bir süre içinde Las Vegas'da bulunan tüm insanlar zombiye dönüşecek ve çok az insan direnerek sağ kalacaktır. Ve Las Vegas'ı karantina altına alarak çevresini barikat şeklinde duvarlarla kapatacaklardır. Ve Scott Ward isimli savunma bakanını kurtaran ve özgürlük madalyası alan kişide bu direnişçilerin arasından sağ kurtulmuştur ve şimdilerde hamburgercide çalışmaktadır ve bir gün cafeye gelen Bly Tanaka isimli bir adam, Las Vegas'daki kumarhanelerin birinin bodrum katında 200 milyon dolar olduğunu söyleyecektir. 




Bunu topladığı bir ekiple birlikte zombilerin bulunduğu alana girip almasını ve karşılığında 50 milyon doların O'nun olmasını teklif edecek ve bunu düşünmesi için kendisine paranın bulunduğu yeri gösteren bir harita verecektir. Bu salgın sırasında eşini öldürmek zorunda kalan Scoot'ın kızı da Las Vegas'ın belirli bir alanında hazırlanmış kamptadır. 

Ve bu durumu düşünen Scoot, sonunda teklifi kabul edecektir ve hazırlıklara başlayacaktır. Bu iş için tanıdığı ve bildiği bütün uzmanları bulacak ve soygun için gerekenleri sağlayacaktır. Aynı zamanda hükumet Las Vegas'a nükleer füze atmayı düşünmektedir ve bu olay olmadan paraları alıp gelmeleri gerekmektedir. Ve Scoot, giriş için kamp alanındaki kızından yardım isteyecektir. Ve tamda bu sıralarda Scott'un kızı olan Kate'in yakın dostu çocuklarına para bulabilmek için karantina bölgesine girmiştir ve bunun üzerine Kate'de babası ile birlikte arkadaşı Geeta'yı bulmak için karantina bölgesine girecektir. 

Hep birlikte toplanan ekip, sonrasında kendilerine katılan güvenlik görevlisi ile birlikte içeri girecekler ve girişte güneş yüzünden bedenleri çürümüş ancak yağmur yağınca bir kaç saatliğine canlanacak olan zombi cesetlerini göreceklerdir. Karantina bölgesine girdiklerinde zombi bir kaplan ile karşılaşacaklar ve sonrasında kamp alanındaki kadınlara tecavüz eden ve kendileri ile gelen güvenlik görevlisini şimdilerde düşünebilen ve örgütlenmiş bir şekilde yaşayan zombilere fidye şeklinde ve kendilerine engel olmamaları için yaralayarak vereceklerdir ve olay yerine gelen iki düşünebilen zombi, güvenlik görevlisini alıp götüreceklerdir. Sonrasında yollarına devam eden ekip, kapalı alanlardan geçmek isteyecekler ve karşılarına derin uykuda olan zombiler çıkacaktır ve gerilim dolu anlar içinde uyandırmadan onların arasından geçmeye çalışacaklardır. 




Ancak bu sırada  Bly Tanaka'nın adamı olan ve ekibi kontrol etmesi için onlarla birlikte gelen Martin, kendisinde bir sorun olduğunu düşünen Chambers'ı zombilere yem yapmak için tuzak kuracaktır ve bu tuzağa aldanan Chambers, zombilerin saldırısı sonrasında hayatını kaybedecektir. Ve diğer tarafta zombilerin alfası olanın sevgilisi hamiledir ve yeniden ekipten insan adağı istediklerinde, bu hamile zombi kadının başını keserek alan Martin'in, aslında Lilly ile ortaklaşa çalıştığı ve bir zombinin kafasını alarak sonrasında onun kitle imha silahı olarak üretilmesi amacında olduğu anlaşılacaktır. 

Sonrasında geriye kalan ekip kasayı bulacak ve kasanın önünde hazırlanmış bir çok tuzağı yok etmeye çalışacaklardır ve bunun için zombileri kullanacaklardır. Marianne Peters ise helikopteri kullanan pilot olarak görev yerine geçecektir ancak helikopterde sorun çıkınca tamiratı ile ilgilenmeye başlayacaktır. 

Bu sırada ölen sevgilisinin haberini alan alfa zombi, sevgilisinin kafası kesilmiş cesedini bulacak ve karnını kontrol ettiğinde çocuğunun öldüğünü ve sonrasında karnından çıkardığı ceninle gerçekten bir çocuğu olabileceğini anlayacaktır. Bu olay üzerine paraları almak için gelen ekibe çok sinirlenecek ve sürü ile birlikte peşlerine düşecekleridir. Ekip ise bu sırada kasaya ulaşmış ve kasayı açmayı başarmıştır. İçerideki paraları toplayıp helikoptere doğru yol almaktadırlar. Ancak yol üzerinde zombilerin saldırısına uğrayacaklar ve ekipten bir kaç kişi bu sırada hayatını kaybedecektir. Aynı zamanda Scott'ın kızı Kate'de arkadaşını bulmak için zombilerin yaşam alanlarına gitmiştir ve aradığı arkadaşı Geeta burada tutsaktır, O'nu kurtarmaya çalışacaktır. Martin ise bütün ekibe ihanet etmiştir ve onları kapalı bir alanda tutsak olarak bırakmış ve helikopteri alarak kaçma planları yapmaktadır. Sonrasında ise zombi kaplan tarafından canice öldürülecektir.








Tüm bu saldırılar sonrasında geriye sağ kalan Scoot, helikoptere binmeyi başaracak ve karantina alanından uzaklaşacaktır. Kate ise arkadaşını bulmak için karantina alanında kalmıştır ve öncesinde sorunları olan ve şimdilerde zombi olmuş güvenlik görevlisinin saldırısına uğrayacaktır. 

Kate'i karantina alanından almak için uğraşan Scoot ve Marianne, nükleer füze için çok az zaman kaldığını fark edeceklerdir. Kate ise bu sırada Geeta'yı bulmuştur ancak Burt isimli güvenlik görevlisi zombi peşlerindedir. Onu öldürmeyi başaran Kate, sonrasında alfa olan zombinin saldırısına uğrayacak ve Geeta ile Kate'i bu durumdan yanlarına gelmiş olan babası Scoot kurtaracaktır ve sonrasında birlikte helikoptere binerek ayrılmayı planlarlarken, helikopterin içerisine atlayan alfa zombi, içeride çıkardığı kargaşa yüzünden helikopter kontrolden çıkacak ve Scoot'ı ısırmayı başaracaktır. 

Bu sırada Las Vegas'a nükleer füze atılacak ve füzenin etkisi ile helikopter yere düşecek, öncesinde Scoot, alfa zombiyi öldürmüş olacaktır. Ve kaza sonrasında babasının yaralandığını ve ardından bir zombiye dönüştüğünü gören Kate, çok zor olsa da babasını öldürmek zorunda kalacaktır. Son olarak bu olaylar yaşanırken kumarhanenin kasasında kalan Vanderohe, füzeden sonra çıkmayı başaracak ve 3 valiz para ile Las Vegas'tan ayrılacaktır ve bir uçak kiralayacaktır. Ancak yaşanan olaylar sırasında alfa zombi tarafından ısırılmış olan Vanderohe, uçakta dönüşmeye başlayacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Bir zombi salgını sonrasında tamamen yok olan Las Vegas şehrinde soygun yapmaya çalışan bir ekibin yaşadığı aksiyon ve gerilim dolu anlara tanık olacağınız, aksiyon, gerilim ve korku filmidir.