Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Kasım 2020 Pazartesi

Sinema: Sakın Dinleme - Don't Listen - Voces - Bir Aileye Musallat Olan Bir Cadının Hayaleti... / Konusu, Özeti, Afişler

Sakın Dinleme - Don't Listen - Voces

Oyuncular; Rodolfo Sancho, Ana Fernández, Ramón Barea
Yönetmen; Ángel Gómez Hernández
Tür; Dram, Gerilim, Korku

Konusu; Film, yüz yıllar öncesinde masum insanların öldürüldüğü bir mahkeme olan eve taşınan Daniel ve ailesinin gerilim dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Eric'nin psikolojik sorunları olduğunu düşünen ailesi tarafından yeni taşındıkları evde sürekli sesler duyduğunu söylemesi üzerine bir doktor ile bu konuyu görüşmesi sağlanmıştır ve doktor, bu durumu ailesinin sürekli taşınmasına vermiştir. Düzensizliklerin Eric'de bu gibi psikolojik sorunlar ortaya çıkardığını belirtmiştir. Aynı zamanda duyduğu sesler Eric'e bir şeyler çizdirmektedirler ve doktor, evlerinden ayrıldıktan sonra arabası ile giderken kulağına bir sinek girecek ve sonrasında gözleri kanlanıp kaza yapacaktır ve bir ağaç dalı kafasına saplanarak hayatını kaybedecektir. Bu sırada Eric'de bu kazayı ifade eden bir resim çizmiştir. Bunun üzerine banyoda iken telsizden babasının sesini duyacak, kendisinden nefret ettiğini söylediğini sanacak ve aynı gece odasında karanlık bir yaratığın ayaklarını gören Eric, yatağının içinde gizlenirken babası gelecek ve yardım etmek isteyen babasını o yaratık sanacaktır. 




Bu olaylar üzerine ailesi endişelenmeye başlayacaktır. Ertesi gün okulda sorunlar çıkardığı için okuldan kovulan Eric, ailesinin bilgisi olmadan doktorun ölümünden bahsedecek ve ailesi bunu nasıl bildiğini sorduğunda seslerin bunu söylediğini belirtecektir. O gece uyuduklarında bahçedeki havuzun kapısından sesler gelince baba Daniel uyanacak ve kapıyı kapatmaya giderken Eric'in odasında olmadığını anlayacak ve panikle O'nu aramaya başladıklarında Eric'in bahçedeki havuzda cesedini bulacaklardır. 

Bu acı olay üzerine çok üzülen Sara, evden ayrılacak ve belirli bir süre annesinin yanında kalacaktır. Daniel'ın işi eski evleri alarak tadilat yapıp onları satmaktır ve bütün paralarını bu eve yatırdıkları için tadilatını bitirmeden evden ayrılamamaktadırlar. Bu yüzden Daniel, tadilatı bitirmek için evde kalacaktır. Kaldığı ilk gece Eric'in görüntülerini izlerken duygulanıp eşi Sara'yı arayacak ve O'na sesli mesaj bırakacaktır. 

Ertesi gün arayan Sara, sesli mesajında ne söylediğinin anlaşılmadığını söyleyecek ve sesli mesajı kontrol eden Daniel, sesini iyice açınca mesajın içinde Eric'in sesini, '' baba lütfen yardım et! '' derken duyacaktır. Bunun üzerine konu ile ilgili kitapları olan ünlü bir yazar ile görüşmeye gidecek ve ses kaydından bahsedince, Germán isimli bu yazar kızı Ruth ile birlikte evi incelemeye gelecektir. German, Daniel'e ölüm sonrası için her şeyin bize anlatıldığı gibi olmadığından, Dünya'nın karışıklığı gibi ölüm sonrası yaşamında karışık olabileceğinden ve Eric'in yardıma ihtiyacı olabileceğinden bahsedecektir. Ve Garmen ile kızı evin içine özel aletlerini yerleştirerek aramalar yapmaya başlayacaklardır. Kamera ve ses cihazları ile izledikleri evde Eric'in odasında bir varlığın görüntüsünü görecekler ve araştırmaya başlayacaklardır. Ve gece uyuduklarında German, uyanacak ve mutfağa gittiğinde ölen eşinin hayaletini görecek ve O'nu mutfakta bulan kızı German'ın kendi kolunu kestiğini görecektir, bunu German'a etkisinde olduğu varlık yaptırmaktadır. Ölen eşinin kılığına giren varlık, German'ı öldürmek istemiştir ancak kızı O'nu kurtarmıştır. Diğer tarafta Sara'da Eric'in kendisini aradığına şahit olacak ve telefonda O'ndan yardım isteyecektir ve ölen çocuğunun konuştuğunu duyan Sara, acele ile eve geri dönecektir. 




Sonrasında evin bahçesindeki ağaçta bir sürü idam edilmiş kediler bulacaklar ve durum iyice garipleşmeye başlayacaktır. Sara, eve geldiğinde hemen Eric'in odasına çıkacak ve telefonda söylediği gibi yatağın altını kontrol edecek ancak olmadığını anladığında odadan çıkarken birden Eric'i görecek ve bir görünüp bir kaybolan Eric'i ararken oldukça kötü görünümlü bir varlıkla karşılaşacak ve saldırısına uğrayacaktır. Bu sırada dışarıda alışveriş yapan Ruth'â bulundukları ev hakkında bilgisi olan bir kadın gerçekleri anlatacaktır. 

Bundan 300 yıl önce bu ev bir mahkeme salonuymuş, onlarca masum kadına işkence edilmiş ve öldürülmüştür. Ve bunu German ve Daniel'e anlatırken birden üst kattan Sara, boğazındaki ip ile aşağı atılacaktır ve hayatını kaybedecektir. Bu olay sonrasında Ruth, babası ile bu evden ayrılmak isteyecek ancak German, kariyerinin zirvesinde bir olay olduğu için bunu araştırmak ve çare bulmak isteyecektir. 

Aynı şekilde Daniel'de Eric'in odasındayken varlığın saldırısı altında kalacak ve artık ne yapacaklarını şaşıracaklardır. İyice araştırma yapan German, buranın bir engizisyon mahkemesi olmasından dolayı öldürülenlerin evin bir yerinde saklı olduğuna karar verecek ve bunu Daniel'e söylediğinde O, böyle bir yerden bahsedecek ve duvarları kırdıklarında evin altına inen özel bir bölme bulacaklar ve yüz yıllardır kimsenin girmediği bu mahzen alanına gireceklerdir. Ve burada bir çok işkence aleti, hücreler ve yüzyıllar öncesinde kalmış cesetler bulacaklardır. Bunların içinden biri, cezalandırılmış bir cadıdır ve şu an onlara musallat olandır ve O'nun yerini bulduktan sonra cadının cesedini yakarak O'nu yok etmeye karar vereceklerdir. Ancak bunu yapacaklarını anlayan cadı, hepsine saldırmaya başlayacaktır ve yakmalarına engel olmaya çalışacaktır. Cadı, herkese sevdiği kişilerin görüntüsü ile de görünerek onları kandırmaktadır. Ve bu şekilde Daniel ve Ruth'u kandıracak, onları etkisi altına alarak German'ın kendi cesedini yakmasına engel olmaya çalışacaktır. Bunun için Ruth, babasını bıçaklayacak ancak cadının etkisinde olduğunu anlayan German, cesedi yakmayı başaracaktır ve Daniel ve Ruth, cadının etkisinden kurtulacak ve hemen mahzenden ayrılacaklardır. 

Ancak sonrasında Daniel, Eric'in çizdiği resimleri incelerken aslında Eric'i kendisinin öldüğünü ancak cadının etkisinde kalarak bunu yaptığını hatırlayacaktır. Eric, bu anlarında resimlerini çizmiştir ve bunu yaptığına dayanamayan Daniel, elindeki tüfek ile havuz başında kendisini öldürecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Yüz yıllar öncesinden cezalandırılmış bir cadının ruhunun musallat olduğu bir ailenin yaşadığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız dram, gerilim ve korku filmidir.