Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

9 Mart 2020 Pazartesi

Sinema: K.O. - Bir İş Adamının Pişmanlıklarını Yaşadığı Farklı Bir Gerçeklik Deneyimi... / Konusu, Özeti, Afişler

K.O.

Oyuncular; Laurent Lafitte, Zita Hanrot, Phareelle Onoyan
Yönetmen; Fabrice Gobert
Tür; Dram, Gizem, Psikoloji, Gerilim

Konusu; Antoine Leconte isminde özel ve mesleki yaşamında kibirli ve güçlü bir iş adamının bir saldırıya uğrayıp komaya girmesinin ardından kendine geldiğinde, yaşadığı hayatının tamamen değişmiş olduğuna tanık olması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Antonie, kibirli ve güçlü bir iş adamıdır. Birlikte yaşadığı sevgilisi Solange ile aralarında sorunlar vardır ve Antonie, her bulduğu fırsatta başka kadınlarla da birlikte olmaktadır. Kendini beğenmiş, kibirli, çevresindekilerin yaşamını önemsemeden kararlar veren Antonie, bu bakış açısı sayesinde iş yerinden kendisine Edgar isimli birde düşman edinmiştir. Aynı zamanda kalp ile ilgili sorunu olan Antonie, bazı anlarda krizler geçirmektedir. İşe döndüğü bir gün asansörden inerken Edgar'ın silahlı saldırısına uğrayan Antonie, hastaneye kaldırılacak ve komaya girecektir. 





Uzun bir koma süresi sonrasında kendisine gelen Antonie, hastaneden çıkıp hemen evine gitmek isteyecek ancak gittiği yerin kendi evi olmadığını fark edecektir. Saldırıyı yaşamadan önce evinden gitmesini istediği Solange, şimdi evin yeni sahibidir ve Antonie'nin bu ev hakkında hak sahibi olduğunu iddia etmesi üzerine polisler gelecek ve Antonie'i karakola götüreceklerdir. 

Burada Antonie, polislere yaşadıklarını anlatacak, bir saldırıya uğradığından ve şirkette yönetici olduğundan, Solange'nin oturduğu evin kendisine ait olduğundan bahsedecek ancak polisler Antonie hakkında araştırma yapınca çok daha başka gerçekler ortaya çıkacaktır. Aslında yönetici konumunda çalıştığı şirkette hava durumu spikeridir ve evi de tamamen başka bir yerdedir. 

Tüm bunları duyunca şaşkına dönen Antonie, şirkete gidip yaşadıklarının ne anlama geldiğini anlamaya çalışacak, birilerinin kendisine komplo düzenlediğini düşünerek hareket edecek ve sonunda istemeden kendi üzerine giydirilmiş bu yeni hayatı kabullenmek zorunda kalacaktır. Jeff isimli eski bir arkadaşı ile görüşen Antonie, O'ndan senelerce komada kaldığını öğrenecek ve komaya yatmasının sebebi olarak, hava durumu programı sunarken geçirdiği kalp krizi olduğunu video görüntülerini izleterek gösterecektir. Artık tüm bunlardan sonra git gide bu hayatı kabullenmeye başlayan Antonie, yeni pozisyonu ile iş yerinde çalışmaya başlayacak ancak bu sırada önceki hayatında arasında sorunlar olan bir çok kişinin şimdi yeni karakterleri ile yaşamak zorunda kalacaktır ve bu ilişkiler sırasında geçmişte yaptığı hatalarla yüzleşecektir. 





Kendisini aşağıladığı kişiler şimdi patronu olmuştur. Bu şekilde belirli bir süre yaşamaya devam eden Antonie, stres atmak için bir sokak dövüşü gruplarına katılacak ve burada
dövüştükleri bir gece polis baskınına uğrayacaklardır. 

Ve polislerden kaçarken hastanede kendisine bakan hemşire olduğunu söyleyen bir kadından silah alacak ve polisler, Antonie'in elinde silah olduğu için O'na ateş edeceklerdir ve Antonie, yine gözünü hastanede açacaktır. 

Ancak bu sefer yine eski hayatına geri gelmiştir ve her şey ilk bıraktığı gibidir. Bu sefer bir saldırı sebebi ile komaya girdiği bilinmektedir ve her şeyde Antonie'in bildiği gibidir. Bu durumu anlayınca yaşadığı bu garip olaydan kendisine dersler çıkaran Antonie, iş yerindeki yaptığı hataları düzeltmeye çalışacak ve ayrıldığı eşi Solange ile de yeniden birlikte olmaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Filmin son sahnesinde bile gizemini koruyan ve başından sonuna kadar gizemli bir senaryoya sahip filmde kibirli hayatının pişmanlıklarını yaşayan bir iş adama tanık oluyoruz. Aksiyonun hiç olmadığı, durağan ve sürükleyici bir konusu olan Fransız yapımı gizem, dram ve psikolojik gerilim filmidir.