Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Şubat 2020 Cumartesi

Sinema: Neşeli Ayaklar - Happy Feet - Bir İmparator Pengueninin Azim Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Neşeli Ayaklar - Happy Feet

Oyuncular; George Miller, Judy Morris, Warren Coleman
Yönetmen; Marion Cotillard, Sophie Marceau, Kad Merad
Tür; Macera, Komedi, Aile, Animasyon

Konusu; Film, Mumble ismindeki herkesten farklı olarak Dünya'ya gelmiş bir imparator pengueninin kendini ispatlaması ve sürüsüne yardımcı olması sırasında gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Antarktika kıtasında yaşayan imparator penguen sürüsünün içinde Memphis ve Norma Jean, eş olmuşlardır ve Norma, yumurtasını baba Memphis'e emanet ederek balık avına çıkmıştır. Bu süre zarfında dondurucu soğuktan yumurtayı korumak ile sorumlu olan baba, bir ara yumurtayı düşürecek ve sonrasında yeniden bacaklarının arasına alarak yumurtaya sahip çıkacaktır. Belirli bir süre sonra çetin soğuklar azalacak ve bütün yavrular yumurtadan çıkmaya başlayacaklardır.






Diğerlerinden daha geç yumurtadan çıkan Mumble, Memphis ve Norma Jean'ın yavrusudur ancak yumurtadan çıktığı gibi ayakları ile ilginç dans figürleri sergilemeye başlayacaktır. Kısa bir zaman sonra annesi de gelince çok mutlu olan Mumble, bir gelenek olarak penguenlerin hayatının şarkısını öğrenmesi için derslere katılacaktır.

Ancak bu dersler sırasında Mumble'in sesinin çok kötü olduğu ortaya çıkacak, bütün penguenler çok güzel şarkı söylerken Mumble, söyleyemeyecektir. Fakat diğerlerinden farklı olarak Mumble, dans etmektedir ancak bu durum penguenler için çok garipsenmektedir. 

Diğer çocuklardan dışlanmış bir şekilde büyüyen Mumble, ergenlik çağına geldiğinde bütün penguenlerle denizlere açılacak ve ilk kutlama gecelerinde çıkardığı garip sesler yüzünden sürüden dışlanacaktır. Bu dışlanma sırasında ayrı bir buz kütlesinde uyuya kalan Mumble, uyandığında çevresinde kimseyi göremeyecek ve birden O'na bir deniz aslanı saldırmaya başlayacaktır. Denizin içinde ve buzların arasında yaşam mücadelesi veren Mumble, sonunda deniz aslanından kaçmayı başaracak ve çıktığı kara parçasında 5 tane birbirinden zıpır ve eğlenceli Adelie penguenleri ile tanışacaktır. Oldukça dost canlısı olan bu penguenler, Mumble'dan oldukça küçüktürler ve hemen dost olmuşlardır. Mumble'ın dans edişini gördükten sonra bundan etkilenen Adelie penguenleri, O'nu da kendi arkadaş grubuna dahil edecekler ve kendi sürülerinin olduğu alana götüreceklerdir.





Burada herkes Mumble'ı çok sevecektir ve birde Adelie penguenlerinin mistik kahini olarak bilinen, kafasına plastik atık sıkışmış Lovelace isimli penguen vardır. Yavru iken kendisini yemeğe çalışan martılardan uzaylıları duymuş olan Mumble, onlar hakkında bilgi almak için Lovelace'e danışacaktır ancak istediği cevabı alamayacaktır.

Bu olay sonrasında arkadaşları olan Adelie penguenleri ile kendi sürüsünün olduğu yere giden Mumble, burada aşık olduğu Gloria isimli penguene, Adelie penguenlerinin seslendirdiği şarkı ile gösteriş yapacak ancak oyunu ortaya çıkınca Gloria tarafından terslenecektir. Bu sırada Mumble,
dans ederken ayaklarından çıkan sesleri Gloria'nın söylediği şarkıya uyumlu bir şekilde yapınca Gloria, bu durumdan hoşlanacak ve sürünün içindeki en güzel sesi olan Gloria'da Mumble gibi dans etmeye başlayacak ve bütün sürüde onlara uymaya çalışacaktır. 

Ancak sürünün yaşlıları yaşadıkları kıtlık döneminin Mumble'ın uğursuzluğu yüzünden olduğunu, Mumble'ın dans ederek geleneklerini bozduğunu iddia edecekler ve bunun üzerine dostları ile Mumble, sürüyü terk edecektir. Peşinden gelen Gloria'yı rahat hayatını bozmaması için geri gönderecek ve Adelia penguen dostları ile uzaylıları bulup, penguenlerin kıtlık yaşamasına neden olan sorunu çözmeye çalışacaklardır. Bunun için Lovelace'in yanına gidecekler ve uzaylılara nasıl ulaşacaklarını soracaklardır ancak Lovelace, boynundaki atık yüzünden ölmek üzeredir ve onları atığın boynuna girdiği yere götürecektir. Yolda deniz fillerinin arasından geçecekler, çok çetin soğuk şartları ile karşılaşacaklar ve ulaştıkları yerde insanlardan kalma yerleşim yerlerini gören Mumble ve dostlarına, şimdi de katil balinalar saldıracak ve bu saldırı sırasında Lovelace'in boynundaki atık çıkacaktır ve hepside son anda canlarını kurtararak karaya çıkacaklardır.





Karaya çıktıktan sonra ise buzların içinden dev bir gemi gelecektir ve Mumble, onların uzaylı olduğunu düşünüp, onlarla konuşarak kıtlığa çare bulmak için yalnız başına geminin peşinden gidecektir.

Bu gemi insanlara aittir ve bölgedeki bütün balıkları avlamaktadırlar. Bu yüzden penguenler kıtlık çekmektedir ve Mumble, okyanusa doğru uzun bir mesafe boyunca gemiyi takip edecek ve sonunda yorgunluktan baygın düşecek ve bir sahile çıkacaktır. O'nu bu şekilde gören insanlar, Mumble'ı penguenler için hazırlanmış hayvan parkına götürecekler ve orada insanları görüp onların uzaylı olduğunu düşünen Mumble, ne kadar istese de derdini anlatamayacak ve parkta tutsak kalacaktır. 

Ancak bir kız çocuğu Mumble'ı izlerken O'nun dans edişini görecek ve bütün insanlar Mumble'ın dans edişine hayranlık duymaya başlayacaktır. Bunun üzerine Mumble'a bir takip cihazı koyarak kendi vatanına geri dönmesini sağlayacaklardır. Mumble, salı verildikten sonra Antarktika'ya geri gelecek ve sürüsüne uzaylıları bulduğunu ve yakında geleceklerini söyleyecektir. O'na inanmayan ihtiyar heyeti, ne kadar yine karşı çıksalar da kısa bir zaman sonra insanlar helikopterle gelecek ve Mumble'ı taklit ederek dans eden binlerce pengueni görünce hemen bir kampanya başlatacaklar ve penguenlerin yaşadığı bölgede balık avlamak yasaklanacaktır. Böylelikle Mumble, amacına ulaşacak ve bu olay sonrasında yeniden balıklara kavuşan penguenler, hızla çoğalıp mutlu bir şekilde hem dans edip hemde şarkı söyleyerek yaşamaya devam edeceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Antarktika'daki penguenlerin yaşamlarından bir kesitin sahnelendiği, insanların penguenlerin hayatlarına dair ne kadar olumsuz etkilerinin olduğu gibi örneklerin verildiği, farklı olmasına rağmen pes etmeyen ve amaçlarının peşinden koşan Mumble'ın hikayesini izleyeceğiniz, birbirinden sevimli Adelie penguenleri ile eğleneceğiniz bir macera, aile, komedi ve animasyon filmidir.