Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Kasım 2019 Çarşamba

Sinema: Oxalis - Etkileyici Bir Klonlama Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Oxalis

Oyuncular; Andrew W. Walker, Derek Wilson, Julian West, Kelly Pendygraft
Yönetmen; Brian Gottlieb
Tür; Psikoloji, Gerilim, Dram, Bilim Kurgu

Konusu; Film, çocukları bir cinayete kurban giden ailenin klonlama yöntemi ile yeniden çocuklarına kavuşma çabaları sırasında gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; John ve Selen, Ethan isminde bir çocukları ile mutlu bir aile yaşamı sürmektedirler. Ancak birlikte yemeğe çıktıkları sırada çocuklarını bir bakıcıya emanet edecekler ve eve gelen bir katil tarafından hem Ethan hemde bakıcısı öldürülecektir. Bu olay sonrasında çok üzülen John ve Selen, Ethan'ı klonlama yöntemi ile yeniden dünyaya getirmeyi düşünecekler ancak John, Selen'e söylemeden aykırı bir girişimde bulunacak, katilin kim olduğunu anlayabilmek için katilin DNA'sını kullanarak Selen'in katile benzeyen bir çocuk doğurmasına neden olacaktır.



Selen'in babasının da katil olabileceğinden şüphelenen John, çocuk doğduktan sonra yüz yapılarından kimse ile bir benzerliği olmadığını anlayacak ancak Selen'in henüz bundan haberi olmayacaktır.

Zaman geçtikçe Selen, yeni çocukları Nick'in Ethan'a hiç benzemediğini fark edecek ve bu durumda bir gariplik olduğunu düşünüp, evine gizli kamera yerleştirecek ve kamerada John'un Nick'e kötü davrandığını görecektir. Bu şaşkınlıkla John'un kilitli olan odasına girecek ve evrakları karıştırdığında Nick'in, Ethan'ı öldüren kişinin DNA'sı ile oluşturulmuş bir klon olduğunu öğrenecektir.

Bu haber üzerine yıkılan Selen, Ethan'ın ölümü ile zaten sarsılmıştır ve katilin DNA'sı ile hamile kaldığını anlayınca ruhsal problemler yaşamaya başlayacaktır. Bunun üzerine yıllar geçecek artık Nick, genç bir çocuk olacaktır. Ancak diğer tarafta Ethan'ın katili olan Dean Ruster isimli şahıs,
Selen'e bir mektup yazacaktır ve çok pişman olduğunu, yakında teslim olacağını söyleyecektir. Sonrasında varlıklı bir ailesi olan Selen, Dean'ı takip ettirmeye başlayıp O'nunla iletişime geçecektir. Dean'a kendince cezalar veren Selen, ilerleyen zamanlarda O'nunla dost olacak, hatta aralarına bir ilişki başlayacaktır. Selen'in tavırlarından bu durumu hisseden John ise, Selen'i takip edecek ve onları birlikte görecektir. Bu olay sonrasında psikolojik olarak bunalıma giren John, Nick'i öldürmeye karar verecek ve bunun için Selen'e bir mektup yazacaktır.



Ancak Nick'i öldürmeye gittiği yeri Selen bulacak ve John'a engel olduğu sırada John, kendini de Selen'i de öldürecektir. Bu olayın üzerine de yıllar geçecek ve Nick, bir ormanlık alanda yalnız başına bir hayat sürmeye başlayacaktır.

Kendisinin bir katilin klonu olduğunu öğrenmiştir ve geçmişini, hayatını sürekli sorgulamaktadır. DNA yapıları aynı olduğu için orjinal bedenin anılarını da görmeye, hatırlamaya başlayan Nick, Dean'a ait bir çok anı ile yaşamaya başlayacaktır. Gerek rüyalarında, gerek halüsinasyonlar olarak Dean'ın anılarını yaşayacaktır. 

Bu sırada ise yaşadığı ormanlık alanda yıllarca gerçek babası sandığı John'un tıpa tıp aynısı olan bir adam ile tanışacak, O'nunla dost olacak ve aralarında duygusal yakınlaşmalar başlayacaktır. Ancak zaman geçince O'nun da kendisi gibi bir klon olduğunu, aynı zamanda 2033 yılında olduğunu sanarken çok daha ileri bir gelecekte bulunduğunu, çok uzun zaman önce tanıştığı Selen'in doktorundan öğrenecektir. Doktor O'na çok uzun zamandır küçük farklarla sürekli yenilenen klonlar olduklarını söyleyecektir, ve bu yüzden Nick'in John'un babasına benzediğini hatırlamadığı ortaya çıkacaktır.



Ve sürekli aynı kişilerin yenilenen klonlarının yaratılmasının anlaşılması sonrasında Nick'in çocukluğunda yaptığı oyuncak evin içinde gelecekteki kendi halini tasarladığının görülmesi ile film son bulur.

Çocuğuna yeniden kavuşmak isteyen bir annenin hiç tahmin edemeyeceği bir gerçekle karşı karşıya kalması ve sonrasında yaşadığı gerilim ve dram yüklü olayları izleyeceğiniz, bazı sahneleri ile anlam kargaşası içine de girebileceğiniz, klonlama üzerine hazırlanmış psikolojik gerilim, dram ve bilim kurgu filmidir.