Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Eylül 2022 Perşembe

Birlik ve Beraberliğin Bir Sonucu Olarak Yaşanan Erdemsel Özellik, Örnek Almak

Birlik ve Beraberliğin Bir Sonucu Olarak Yaşanan Erdemsel Özellik, Örnek Almak

Örnek almak, örneklendirmek yapılan bir çalışma ve olayda bir konunun tıpkısına benzer yada kısmen işine yarayan bilgileri edinerek, kendi çalışması veya uygulamasında bunu kullanmak metodudur. Bu şekilde oluşturulmuş oluşumlar örnek alınarak yapılmışlardır ve yaşam halimizde bu şekilde herkes örneklendirme metodu ile bazı çalışmalarını yapabilir, uygulayabilirler. Bizler birlik ve beraberlik içinde yaşamayı amaç edinmiş bir toplumuz ve herkes birbirinden örneklendirme metodu için ilham alabilir. 

Özellikle oluşmaması istenen bir durum olursa o zaman bilgilerle bildirilir. Bunun dışında yaşam hali içinde herkes her şeyden örnek alabilir, örnekler alınarak zaten gelişim sağlanır, bilenlerin uygulamaları örnek alınarak, bilmeyenler bilmeye başlarlar. Birinin aklına gelen şey ötekinin aklına gelmemiştir ve bu yüzden o aklına gelen şeyi örnek almak isteyebilirler, birlikte gelişimin doğal süreçlerindendir. 

Yaşam halinde birbirinden farklı akıl ve karakter bu kadar çokken örnek alınması bir erdem olarak yaşatılabilir ve çalışmalarımız içinde katkı ve fayda sağlayıcı özellikte bir erdem olarak bulunur. 

Örnek Almak ve Örneklendirme Erdemsel Özelliği, Örnek Almak Nedir?, Örneklendirme ve Örnek Almanın Felsefi Tanımı