Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Haziran 2022 Salı

Vil Til Danşe Erdemsel Özelliği, İşve, Cilve ve Naz Nedir?, Vil Til Danşe'nin Felsefi Tanımı, Yeni Erdemler

Vil Til Danşe Erdemsel Özelliği, İşve, Cilve ve Naz Nedir?, Vil Til Danşe'nin Felsefi Tanımı

Vil Til Danşe İşve ve Cilve Özelliği

İşve ve cilve, bir ilişkiye canlılık, renk, güzellik ve estetik, aynı zamanda eğlence katma yeteneğidir. Bunu elinde olan kişiliksel, bilgisel imkanlarla yapabilme durumudur ve bu genellikle varlıklar arasında yaşatılma özellikleri ile sağlanır. Bu bir varlığın kendi başına yaşam tarzıda olabilir, nitekim varlıklar bu erdemsel özelliği kendi başına kaldığı zamanlarda yaşamaktanda oldukça mutlu olmaktadırlar. Bu özellik aynı zamanda oldukça çekici bir etkiyi sağlar kullanan varlığın kendisinde. O'na gülmek oldukça güzel ve tatlıdır, eğlencelidir. Gülsem mi, yoksa izlerken, bakarken beğensemmi şaşırdım gibi haller yaşatır karşısındakine. 

Bir konuyu ister ama istemiyormuş gibi davranarak aslında isteğini almaya çalışması, bu sırada kılıktan kılığa girerek ortamı şenlendirmesi bilinen bir işve ve cilve durumudur. Bir açıklama, bir konu, olay yada durum söz konusu olduğunda bu durum biraz ciddi ve can sıkıcı özelliklerde ise, bu yetenek kullanılarak gereken açıklama yapılabilir ve ilgili alan açıklamayı sorun etmeyebilir, yada sorun kendisi ile ilgili olmaktan çıkabilir. 

Ayrıca çok eğlencelidir, yaşayan varlığın kendisi çok eğlenir en başta, kendi kendine saatlerce bu yetenekle ilgili olabilir, uygulamasını yapabilir ve çok eğlenir. Varlığın, varlıksal kendi alanlarını neşelendirme, estetikleştirme, güzelleştirme, bir anlam katarak o anlamla eğlenceli bir zamanlar yaşama halidir. Hareketlere de yansıyan bu yetenek, sözler, gözler, davranışlar, konuşmalar, hatta yazıda bile kendisini ortaya çıkarabilir. Mesela bir örnekle; bir varlığa söylenmek istenen bir şey var, bu çok önemli de bir şey değil ama amaç cilve ve işve erdemini kullanarak varlığı ve kendisini eğlendirmek, ortama neşe katmaktır. Ve bunu kullanmayı bilen varlığın, diğer varlıkla ilgili olarak ve kendince etkileyicilik davranışlarının ortaya çıkarılmasını sağlayarak içerisine güzel söz, güzel bakış, çekimser tavırlar, cevabı saklanmış soruları olan ve duygulara yansıyan anlamlar, anlayışlar, varlığı merakta bırakan ama heyecanlandıran hareketler, edepsizliğin dışında oldukça edepli ve düzenli bir şekilde uygulanan bu erdemler bütünlüğünü o sırada yaşatmak işve ve cilve şeklinde bir erdemin yaşatılmasını sağlamaktadır ve ortam, içerisindeki olumsuzluğu yok edecek özelliklerde konuyu bu şekilde davranmanın güzelliğine çekecek anlamları yaşatır, pozitif bir erdem olarak sevgiyle uyumlu amaçları içerdiğinden mutlulukla sonuçlanır. 

Bu sevgililer arasında kullanıldıkça çok daha duygu yüklü ve anlamlı diyaloglar ortaya çıkar. Bu erdemin uygulanması ile varlıklar kendilerine cinsel bir tavır alma halinin sergilendiğini sanmak yanlışlığı içine girerler ki, işve ve cilve tamamen ortamı ve alanı neşelendirmek, pozitif bir etkiyi yaratmak için yaşatılır, yaşanır.

Vil Til Danşe Naz Özelliği

Naz ise bir konuda istediği şeyleri istemiyormuş gibi göstererek, aslında isteyerek, onunla bu istediği konuda aynı amacı olan kişi ve kişilere birşeyler anlatma durumudur. Aslında istiyordur onu, ama bunu kendisi alamıyordur yada kendisi isteyemiyordur, yani kendisi istediği şeyle ilglii birşey yapamıyordur yada yapmak istemiyordur ve dışarıdan bakıldığında aslında yapabilir gibi görünmesi ve bunu yapmadan beklemesi ve bunu başkalarının yapmasını amaçlayarak tavırlanmalar nazdır, çok masum bir durumdur. İstediği şeye bir el uzatacak kadar yakınken onu almayıp, onu başkasının bu kadar kolay bir şekilde alarak kendisine vermesini istemesi, aslında nazın sonucunda ulaşmak istediği kişi ile ilgili bir amacı ortaya çıkarır, aslında istediği şey değildir amacı naz yapılan kişidir o an ulaşılmak istenen ve dikkat çekmenin, masumiyet içeren bir halidir. 

Bir amacı olarak uygulanan naz keyifli durumlarda çevreye renk katmak için, aşık ise aşığının daha çok kendisi ile ilgilenmesini sağlamak için yapılır. Hayır gelmiyorum işte gibi...:) Aslında geliyordur, ve gelemediğini söylediği için kendisi ile ilgilenmesi istemektedir ve sana kendisi ile ilgilenmesini de söyleyemiyordur ve bu, açıkca benimle ilgilen lütfen, buna ihtiyacım var demenin, duyguların ve pozitif davranışlarında içerisine eklenerek ifade edilmesi halidir. 

Eğlenceli, masum, oyunsu, güldüren ancak duygusal bir durum olan naz, kontrollü kullanılması gereken bir erdemdir, yoksa kimilerini eğlendireyim derken bıktırmak gibi bir yanlışa kapılınabilir. Dozunda naz, oldukça güzel yaşatılan bir erdem olarak varlıklara duygusal şölenler yaşatır. Sevgiyi tamamlayan erdemler arasındaki yerini alır.

Ve bu üç özellik işve, cilve ve naz, hepsinin bir arada yaşatılması ile ortaya çıkan yeni erdemsel özellik, aynı zamanda hepsinin ayrı ayrı kullanılması şeklinde de bir açıklamaya sahiptir ve bu özellikleri ile sevgiyi tamamlayan, hayata renk katan, kişilikleri ve ilişkileri renklendiren özellikleri ile gereken şekilde çalışır. Vil Til Danşe Erdemsel Özelliği ( Vil: Kelime anlamı varlık demektir, varlıksal oluşumlara kısaca Vil denilmektedir )