Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Haziran 2022 Salı

Vil El Fi Erdemsel Özelliği, Sorun ve Problem Arayan Erdemsel Özellik, Vil El Fi Nedir?, Vil El Fi'nin Felsefi Tanımı, Yeni Erdemler

Vil El Fi Erdemsel Özelliği, Sorun ve Problem Arayan Erdemsel Özellik, Vil El Fi Nedir?, Vil El Fi'nin Felsefi Tanımı

Bu erdemsel özellik, özellikle sorunlar ve problemler üzerine dayalı olan bakış açısını geliştirmek üzere hazırlanmıştır. Bir amacı, bir gayesi olan varlıkların bu amaçları konusunda sorunlar ve problemler onlar için en önemli konular olmaktadır ve bunların çözüme ulaştırılması konusunu halletmek, amaçları için oldukça önemli bir çalışma anını ifade etmektedir. 

Bütün amaçların, çalışmaların, hedeflerin üzerine gidilen yol içinde mutlaka sorunlar ve problemler ortaya çıkabilir ve bunlara karşı duyarsız olmamız durumunda bu sorunlar amaçların, çalışmaların seyrini değiştirecek özelliklerde olur ve bu erdemsel özellik sayesinde bir amacı olan ve çalışma içinde bulunan varlık, bu erdem sayesinde belirli aralıklarla sürekli amaçları üzerine sorun ve problem aramakla ilgili olarak bir çalışma içine girer. 

Kontroller, sorun olabilecek alanların denetimi, şu an bulunan zamanın amacınız üzerindeki etkisi ile sorunların ve problemlerin ortaya çıkabilmesi ihtimali üzerine yeni incelemeler, çünkü yeni günün zamanı ile değişen imkanlar sayesinde yolumuz üzerindeki çalışmalar içinde yeni günün sayesinde hiç bilmediğimiz sorunlar ve problemler ortaya çıkmış olabilir ve bunların düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir, yapılması konusunda varlıkları aydınlatır, hatırlatmalarda bulunur.

Önemi olan bir amaç, ideal, hedef ancak böyle itinalı çalışmalar sonrasında faydalı bir şekilde sonuçlanabilir. Yoksa sürekli tüketmek ile ilgili olarak çeşitli yapılanmaların içerisinde yaşam koşulları olan dünya hayatı, çalışmalarımız ile ilgili sorunların ortaya çıkarılması konusunda yapılanmaları ile amaçlarınıza gidilen yolda engeller çıkarabilir. Yaşam alanı sistemi düzeni, size destek olmakla ilgili olmaktan çok sizi kısıtlamakla ilgilidir ve böyle bir düzende elinizde olan şey, sizin bilgi ve tecrübeleriniz dahilinde davranarak yaşamanızdır. 

Bu yanılgı dünyası yaşam alanı sisteminin başa çıkamadığı en önemli şey bilgili davranan varlık modelidir. Çünkü kendisi tamamen olumsuzlukların yapılandırılması şeklinde bir uygulama hali ile düzenlendiği için içerisindeki bilgili, yani sevgiyi tamamlayan erdemlerin bilgisine sahip olan varlıkların eriştiği algılama ve anlama, beceri ve yeteneğin kavuştuğu imkanlara ulaşamamaktadır. 

İçerisinde bir nokta gibi görünen varlıklar, bu özellikleri ile bütün gücü kendisinde toplayarak kendisini dokunulmaz yapmaktadır. Ancak bir çok imkan ve özelliği olduğu halde bunları kullanmayarak gereksiz bir şekilde zaman geçiren varlıkları bu sistem yorucu şekilde uğraşlarla sorunlar ve problemler bularak zamanlarını harcatabilir. 

Bizler, bu gibi erdemlerin çokluğundan dolayı kesinlikle bir nasıl yapacağız şeklinde ön yargılarla umutsuzluk içine düşmemeliyiz, sizin varlıksal alanlarınızdaki güç, tam olarak kendisini yapılandırabilse, bu bilgilerin hepsini bir anda okumakla ne denmek istediğini anlayan özelliklerinizin olduğunu anlayacak ve bu bilgiler bütünlüğü bile çok az bilgiler şeklinde yorumlar yapmak sonuçları ile karşılaşacaksınız. Bu gibi gözlemlere neden olacak özelliklere sahipsiniz. Şimdilik bir ayılma ve arınma dönemindesiniz, yoksa bunları bilen bende bir insanım sizde...Aynı dünya şartlarındayız ve benim yapıyor olmam, bunları açıklamakla ilgili olarak sizin de bu açıklamalarla anlamanızı sağlamakla ilgilidir. Olayın bir yerinde bulunan ben açıklamakla ilgili olarak bunları biliyorum ve olayın başka bir yerinde olan siz, anlamakla ilgili olarak bunları bilecek ve öğreneceksiniz. Bu açıklamalar yeterince bilgilendiricidir. Nasıl yapacağım telaşı içine kesinlikle düşmeden, gücün sizde olduğunu hissederek kendi potansiyelinize güvenmelisiniz. Zorunlu cahilliklerimizde artık çok kısa zamanlarda giderilebilecek şekilde yapılanmalar doğru yol almaktayız.

İşte bu gibi açıklamalarla kendi yapısını oluşturan Vil El Fi erdemsel özelliği, sizin amacınız doğrultusunda karşınıza çıkacak olan sorunları ve problemleri düşünen bilgi olarak varlıksal alanlarınızda gereken şekilde çalışır ve sevgiyi tamamlayan erdemler arasındaki yerini alır. Amaçlarımızın önündeki en büyük engeller olan sorunlar ve problemler, belki de amaçların olması gerekirken onları yarıda bırakan varlıkların sebepleri olabilemektedirler ve bu erdemsel özellik sayesinde sorunlar ve problemleri sürekli kontrol eden ve önlem alan çalışma disipliniz ile yaşam amacınızı uygulamanız konusunda sizlere yardımcı olur. Vil El Fi Erdemsel Özelliği