Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Haziran 2022 Pazartesi

Teşekkür Etmek Erdemsel Özelliği, Teşekkür Etmek Nedir?, Teşekkür Nedir?, Teşekkür Etmenin Felsefi Tanımı

Teşekkür Etmek Erdemsel Özelliği, Teşekkür Etmek Nedir?, Teşekkür Nedir?, Teşekkür Etmenin Felsefi Tanımı

Teşekkür etmek, yapılan bir yardım, iyi bir iş, bir ince davranış, güzel bir söz sonrasında bunu yapan yerlere söylenen ve yaptığı şeyi karşılayacak ölçüde bundan memnun olduğunu ifade eden bir incelik sözüdür, memnun olma ifadesidir, yaptığı için minnettar olduğunu anlatmanın ve ilişkileri pozitif yönde etkileyici bir tavır alma halidir, sözlerle ifade edilerek teşekkür etmek şeklinde dile getirilir. Ve bu gibi sözler, toplum içinde birlik ve beraberlik sağlayıcı, saygıyı yaşatan, önemseyen bir cevap olarak kullanılır. Her hangi bir şekilde bu gibi olaylar yaşanınca teşekkür ederler ve bunu duyan diğer varlıklar, bundan mutlu olur ve yaptığı şeyi yapmış olmaktan dolayı sevinir. Teşekkür edilmesi, varlığın kendisini iyi hissetmesine neden olur, tabii ki samimi ve gerçek teşekkürlerdir bunlar. 

Teşekkür edende kendisini iyi hisseder, teşekkür edilende kendisini aynı şekilde iyi hisseder. Bu durum varlıkların arasındaki iletişime saygı, incelik, anlam katar. Genellikle yapamadığı bir şeyi başkasının yapması durumunda ona mutlaka teşekkür edilir ve bu sayede insanlık kavramları daha da anlamlı ve güzel olur. 

İçeriğindeki pozitif etkilerle sevginin içinde yer alan erdemsel özellik, varlıkların toplu yaşam alanlarında kullanması gereken bir erdem olarak oldukça faydalı özellikleri ile bulunur. Kısa bir kelime gibi gelse de içeriğinde oldukça büyük ve varlıkları birbirlerine bağlayan anlamları olan erdemlerden biri olarak sayılır.

Varlıklar kendilerine yardım eden varlıklara teşekkür etmeyi unutmamalıdırlar ve varlıklar kendilerine teşekkür edilecek şekilde yardımlarda bulunmak konusunda da cömert davranmalıdırlar. Bu sevginin içeriğine tamamen uygun bir davranış biçimidir. Teşekkür etmek, aynı zamanda nezaket ve kibarlık erdemleri ile de temas eden bir erdem olarak yaşatılır. Bu gibi erdemler varlıklar arasındaki ilişkileri yaşanılır kılar, ilişkilere renk ve çekicilik katar... Sevgiyi tamamlayan erdemlerden biridir...