Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Haziran 2022 Salı

Müzik Erdemsel Özelliği, Müzik Nedir? , Müzik Nasıl Bir Oluşumdur? , Müziğin Felsefi Tanımı

Müzik Erdemsel Özelliği, Müzik Nedir? , Müzik Nasıl Bir Oluşumdur? , Müziğin Felsefi Tanımı

Müzik, seslerle ilgili olarak bir çok ses çeşidinin kullanılması ile, bunlara melodiler ve notalar gibi isimlerde verdiğimiz ölçüleri sayesinde ortaya varlıkların keyifle ve mutlulukla bilgisini tanımlayabileceği bir oluşumun çıkması halini tanımlayan, oluşumlar, çalışmalar, duymak ve sesle ilgili olan ve sanat erdemsel özelliğinin içerisinde kendisine ait bir bölümle de anılan erdemsel özelliktir, sanattır. 

Müzik, seslerin ne kadar işlevsel ve kullanışlı oluşumlar olduğunu direk olarak ispatlayan özellikleri ile hayatlarımızda bulunur. Dinlendirme, neşelendirme, düşündürme, şaşırtma gibi bir çok erdemi ve eylemi sadece sesler yolu kullanılarak ve müzik gibi bir yapılanma ile sağlayarak varlıklarda yaşatabilmekteyiz. 

Müzik günümüz dünyasına oldukça gelişim göstermiş bir sanat dalı olarak bir çok müzik ile uğraşan sanatçılarımızın varlığını ortaya çıkarmıştır. Bu varlıklar bu uzun uğraşları sayesinde müzik konusundaki duyusal özelliklerini yapılandırmış olmaları çok mümkündür. Müziğin içerisine bir çok çeşit girerek kendi içinde de kısımlara ayrılmasına neden olmuştur. 

Klasikten caza, rocktan, hip hopa kadar bir çok müzik türü bu kadar çeşitli olan varlıklar arasında kendilerine hitap eden dinleyicilerine gereken çalışmaları yapmaktadırlar. Bu melodiler ve notalar, sesler aslında varlıksal alanlarımızı etkilemek içinde bir yöntemdir, müziğin içerisindeki anlamı ifade eden tınılar, melodiler, sözlere gerek kalmadan sanki söz varmış gibi bir söylemin etkisini de yaratarak varlıksal alanlarımızda etkilerde bulunabilir ve aslında iletişimsel etkilerin sözlerle ilgili olmadığını seslerle ilgili olduğunu anlayabiliriz. 

Ve daha öncede bahsettiğimiz gibi bir çok erdemsel özelliklerin yapısının içerisine olumsuz eylemler karışmıştır ve müzikte bundan yeterince nasibini almıştır. Kini ve nefreti onaylayan şarkı sözleri, varlıkların birbirlerini ötekilemesi ile ilgili müzikler, dahilinde içeriğinde olumsuz eylemleri yaşatmakla ilgili olan klipler, müzik yayınları hep bu olumsuzlukların etkisi altında kalan müzik erdemsel özelliğinin sonucunda ortaya çıkmış eserler olarak bulunurlar.

Müzik, yapısı itibarı ile etkileme özelliği oldukça fazla olan bir oluşumdur ve içerisinde olumsuz eylemleri doğrular şekilde yapılan çalışmaların olması, varlıkları bu anlamda olumsuz etkiler ve hatta ne dinlediğinin farkında bile olmayan varlıklar zamanla bu olumsuz eylemlerin etkisinde kalarak kendisini olumsuz eylemlere yakın hissetmeye başlayabilir. 

Melodisi hoşuna giden bir şarkının sözleri içinde seni öldüreceğim geber gibi bir nakarat varsa diyelim ve bunu melodisel güzelliği nedeniyle ağzından düşürmeyen varlık, seni öldüreceğim geber olumsuz sözlerini sürekli söylemek zorunda kalır ve çevresine böyle olumsuzluk yayan bir halde dolaşmaya başlar. İstemese bile, sürekli bunu dile getirdiğinden ve bu kontrolsüzlük sayesinde belki de kaza ile birini öldürmesi an meselesi olabilir. 

Müzik, yapısı itibarı ile büyülü olarak adlandırabileceğimiz ve sizleri bambaşka alemlere götürmek gibi hayal dünyanızın kapılarını sonuna kadar açmak gibi özellikleri olan, ve kendisi ile bir bütün şeklinde bulunan dans ile de bütünleşince ortaya yaşamın oldukça keyifli ve eğlenceli başka bir uğraşını çıkaran, aslında daha bilmediğiniz ve ileride öğreneceğiniz muhteşem sırları da içerisinde barındıran özellikleri ile sadece sevgiye uyumlu olarak yapılanmalarla gerçek amacını yaşatabilir. 

Ancak bir çok erdem gibi, müzikte günümüz dünyasında olumsuz eylemlerle kirletilmiştir ve bize düşen, dinlediğimiz eserlerin içerisinde olumsuz eylemlere dair şeyler fark ettiğimizde bunları dinlemeyi bırakmak olmalıdır. 

Hiç bir şey sizin sevgi varlığı olmanızdan önemli değildir ve sizin mutluluğunuz ve güvenliğiniz sevgiyi tamamlayan erdemlerin ve bilgilerin hedefidir ve bu gibi olumsuzluklar mutluluğunuza, huzurunuza, güvenliğinize engel olmaktadırlar. Şimdiye kadar bu gibi eserleri yapan varlıklarda yine obsedör tesirlerin etkisi altında kalarak, onların dünyaya bulaştırdığı etkilerin sonucu olarak bunları yaptıklarını düşünerek kendilerini telafi eden yenilikleri deneyebilirler. Herkes geçmişte hata yapmıştır ve önemli olan anladıktan sonra neler yapıldığıdır. Bu örneklerle müzik dinlemek, müzik yapmak, müzikle ilgili olmak bir erdemsel özelliği varlıksal alanlarınızda yaşatmaktır ve bu güzel özellikleri ile diğer sanat dallarının da bir erdem gibi algılanmasını sağlayan bu açıklama, müziğin sevgiyi tamamlayan erdemler arasındaki yerini bildirir ve varlıksal alanlarınızda müzik anlayışınızla ilgili gereken şekilde çalışır.