Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Haziran 2022 Pazartesi

Huzur Erdemsel Özelliği, Huzur Nedir?, Huzur Nasıl Yaşanır, Huzurun Felsefi Tanımı

Huzur Erdemsel Özelliği, Huzur Nedir?, Huzur Nasıl Yaşanır, Huzurun Felsefi Tanımı

Huzur, bir sonuç olarak yaşanan ve öncesinde bazı olayların yaşanması gibi yada hatırlanması yada huzurun ortaya çıkması için sebep olması gibi bir uygulamanın yaşatılması ile ancak yaşanabilir özelliklerde bir yapılanma ile dünya şartlarında algılayabilmemiz sağlanmıştır. Bu algılanan şey, mesela önemli bir konuda başarı göstermesi sonrasında bu başarının üzerine kendisini doğru bir yolda olarak algılaması ile çevresinde barışın, dozunda ve sakin bir mutluluk halinin ve sükunetlik içinde bir düzenin olduğunu anlayabilmesi yollarıyla ortaya çıkan hislerin, başarı gösterdiği konuyla bir alakada kurulduğu düşüncelerin ve hayallerin etkilerinin keyifle hatırlandığı anlarda, yaşamın doğru bir halinde bulunduğunu kendisine hissettiren özel bir anlayışın da bu algılar sonrasında ortaya çıkmasıyla ve bu toplam tanımı ifade eden bilgilerin, hisler ve duygular yoluyla yaşanarak tanımlanması, huzur erdemsel özelliğini felsefi olarak açıklamış olur. Genellikle huzurlu anlarda varlıklar kendilerini huzurun yaşandığı ana uygun olan düşüncelerin ve hayallerin içinde bulurlar. Bir anlamlar bütünlüğü ile huzurlarını yaşamayı uzatırlar. Başarılarını, yaptığı iyilikleri, kendisinin iyi bir varlık olduğunu anlayabilmesine kadar bir çok konuda iyilikler üzerine düşünceler içinde olur ve bunun sebebi huzurun ortaya çıkması ile ilgili olan erdemsel uygulama yöntemidir. Mutluluk gibi kendisine özel bir algılanma hali vardır. Normalde bu erdem, öncesi ve sonrası gibi olayların etkileri olmadan ortaya çıkabilir özelliklerdedir ve direk olarak hissinin tanımlanması ile yaşatılabilen şekilde iken Dünya şartlarında huzuru bulmak adına yapılmayan çalışmalar ve uğraşlar kalmamıştır. Çünkü huzur, en büyük anti obsedör oluşumları yok edici hisleri ve algıları ile kötülüğün zıddı olduğunu yaşatan ve ispatlayan özelliklerdedir. 

Kötü varlıklar kesinlikle huzurlu olamazlar, yaşamlarındaki yanlışlıklar yüzünden huzur erdemi onları terk etmiştir ve sevgiyle uyumlu olan ve olmaya çalışan varlıkların yaşayabileceği şekilde bir oluşum olarak ve var olmaya oldukça kıymet katan, yaşanılır kılan, sorunsuzluğu tanımlayan hisleri ve algılamaları ile var olma özelliği yaşayan varlıkların yaşamlarında olması gereken oldukça özel ve faydalı bir erdemdir. 

İçeriğinde sükunet, barış, dozunda ve sakin bir mutluluk hali, sorunsuzluk, başarılı ve doğru bir varlıksal hayatı yaşadığını hissettiren bilgi ve tecrübelerin hepsinin birden enerjetik olarak varlığın kendisinde ortaya çıkması durumudur ve bunun hissi, huzurun yaşanmasını anlamlı kılmaktadır. Yoğun duygu ve hislerin tanımlanması ile oldukça keyifli anların yaşandığı huzur erdemi, iyi varlıkların yaşamları için kendilerine verilen bir hediye gibidir. 

Huzurun yapısını bir kere anladıktan sonra ve sevgiye uyumlu olarak yaşamaya ve varlıksal alanlarınızı yapılandırmaya başladıktan sonra onunla ilgili olarak olayların meydana gelmesi ile ortaya çıkması kısıtlayıcılığını yok ederek, hissini ve duygusunu anımsayıp, tanımından içeriğinin yapılanması ile ilgili bilgileri de kullanarak, bunun varlıksal alanlarınızda istediğiniz zaman yaşanması için gereken çalışmalarını yapabilirsiniz ve istediğiniz zaman huzuru yaşayabilen varlıklar olarak var olma halini yaşarsınız. Ancak dediğimiz gibi, bu zaman isteyen çalışmalar sonrasında bu kadar kolay bir şekilde varlıklarınızda uygulamaya geçebilir ancak şimdiden huzurun sizin en büyük erdemsel özelliğinizin olduğunu bilerek ve bunu yaşamaya her zaman hakkınızın olduğuna inanarak, bu erdemin kendisinin varlığına inanıp, deneyimleyip faydalarını görebilirsiniz ve mutluluk gibi yaşadığınız zaman tadından vazgeçemeyeceğiniz şekilde sizleri etkisi altına alır, var olmak kıymetlenir, iyi ki varız demeniz için bambaşka çekici bir sebebi daha tanımış olursunuz.