Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Haziran 2022 Pazar

'' Hakikat Tektir Felsefesi '' Nedir? Hakikat Tektir Felsefesi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

'' Hakikat Tektir Felsefesi '' Nedir? Hakikat Tektir Felsefesi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Yaşamdaki hakikatler, yani bir tanımla ifade edebildiğimiz her hangi bir şeyin gerçekleştiği, yada yaşandığı, yada ilgili konunun olup bittiği şeklindeki tanımlarla söz konusu olabilen gerçekler, tecrübeler ve anlamları, ortaya çıkarabileceğimiz şekilde bilgisi ile tek bir anlamı olan, başka bir anlamı olamayan tanımlamalardır ve bu özellikleri ile göreceli olarak yorumlanamayan hakikatlerdir ve bu şekildeki hakikatler tektir.

Herkese göre ve her şeye göre tek bir tanımı ve anlamı vardır.

Mesela, Sen dün nereye gittin, bilmem şu saatte? sorusunun cevabı olan hakikat tektir.
Bir cafeye gittim geldim...

İşte bu hakikat tektir.

Cafeye gittin ve geldin, hiç bir şekilde, her hangi birileri senin cafeye gitmediğini iddia edemez, çünkü gittin ve geldin, ve yaşanmış ve bitmiş bir hakikat olarak artık değiştirilmesi de söz konusu olmayacak şekilde o olayın anlamıda, tanımıda tektir. Ve senin dün nereye gittiğinin cevabı olarak hakikat tektir. Bu cevap göreceli değildir. Tek bir cevabı vardır, ya gitmişsindir, yada gitmemişsindir, yada başka bir yere gitmişsindir.

Bu durum senin söylediğinin doğru olup olmaması, doğru bilgiyi verip vermemenle ilgili değildir. Bu şekildeki verilen ve aranılan bilgiler tektir ve bir çok olay, gözlem, inceleme, felsefe ile o bilginin anlamının doğru olup olmadığı bilinir ve bu açıklama, senin kesinlikle doğru söyleyeceğini varsayarak tanımlamayı yapmaktadır, yalan söyleniyor olması başka bir durumdur. Gerçek bilgiler üzerinden konuşuyoruz.

Gerçeklik algısına göre, bulunduğu yer içinde yer değiştirmek konusu söz konusu iken gerçekten cafeye gitti mi O, şeklindeki yorum da, bu konu ile ilgili değildir, O'na göre ve algıladığı yaşama göre gidip gitmemesi ile ilgilidir sorumuz ve bu hakikat tektir. Ya gitti ya gitmedi. Birey olarak O'nun cevabı ile ilgileniyoruz burada...

İşte bunun gibi sorular, olaylar, durumlar, konular ile ilgili olan bütün hakikatler tektir.

Şunlar tek değildir. Cafe de en güzel yemek hangisidir? Cafeye giden herkes mutlu mu? Şeklindeki kişilerin kendi bilgi ve tecrübelerine göre verilebilen cevaplar olarak ve bunlara göreceliler şeklinde yaptığımız tanımla, işte bu gibi hakikatler tek değildir.

Bu sorulara herkesin cevabı farklı olabilir ve hakikat tektir felsefesi bu gibi sorulara cevap vermez.

Hakikat tektir felsefesi, ilgili olunan konunun göreceli olup olmadığını inceledikten sonra o tek hakikatin ortaya çıkarılması ile ilgili olarak gereken düşünsel ve felsefi çalışmaların yapılmasına neden olur ve varoluşun hakikati, varlığın hakikati, dünya yaşam alanı sisteminin hakikati gibi hakikatlerin ortaya çıkarılmasında da oldukça fazla kullanılarak gereken şekilde fayda sağlar.

Çünkü bu konularla ilgili hakikatlerde tektir. Dolayısı ile varlığımızın hakikati tektir. Dünya'nın hakikati tektir. Varoluşun hakikati tektir. Varlıksal olarak sizin hakikatiniz tektir. Dünya sana göre bir oluşum şeklinde tanımlanırken bana görede ayrı bir oluşum şeklinde tanımlanamaz, ikimizde aynı yerdeyiz ve buranın bir hakikati vardır, yapısı ve anlamı tektir, ve bunun ne olacağı işte tek olan hakikatidir.

Ve bu tek olan hakikatler yanılgı dünyasında özellikle saklanmış, değiştirilmiş ve bilinmemesi için çalışmalar yapılmıştır. Ve bu konularda sanki bir çok hakikat varmış gibi herkesin dünya ile ilgili fikirleri birbirinden ayrı olmak zorunda kalmıştır.

Oysaki doğru olan bilgi bu konuda bir tanedir.

Dünya için hem simülasyon derken hem de koca bir evrensel gezegen olduğu söylenemez, bu gibi hakikatler tektir. İkisinden biridir hakikat ve hakikatin tek olması bu cevabı da içine alır.

İşte bunun hangisi olduğunu bulmakta, çok düşünmek, akıl etmek, felsefe yapmak, sevgiyi tam olarak anlamak, zihinde ve varlıksal alanında cesur ve özgür olarak bir çalışma içine girmek ve benzeri gerçekleri açığa çıkarmakla ilgili çalışmalar yapmaktan geçmektedir.

Hakikat yaşanmaktadır zaten, sadece bizim bilgimizin olup olmasıdır söz konusu olan, bilsekte bilmesekte o tek olan hakikat yine de yaşanmaya devam eder.

Tek olan hakikat değişmez ve anlamı kesinlikle değiştirilemez, sadece saklanır, gizlenir, bilinmesi engellenir, ve zamanla temas etmiş olan bir yaşanmışlığı olarak zaten o hakikat tek olma halini korur. Zamanın belirli bir noktasında o hakikatin bilgisi açığa çıkmıştır, ilgili oluşumu açıklamıştır ve bu bilgi işte, tek olan hakikati açıklayan bilgi olarak ilgili alanlarda bulunmaktadır, ifade etmektedir.

İşte hakikatlerin tek olması ve göreceli olması konusu bu şekilde ayrımlarla belirlenir ve hakikatin tek olması bilgisini kullanarak yaşamda bir çok sorunumuzla ilgili sağlam felsefeler yapabilir ve daha net sonuçlar elde edebiliriz. Bu açıklamada yaptığımız gibi...

Sevgiler