Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Haziran 2022 Çarşamba

Gelişim Erdemsel yada Duyusal Özelliği, Gelişim Nedir?, Gelişimin Felsefi Tanımı

Gelişim Erdemsel yada Duyusal Özelliği, Gelişim Nedir?, Gelişimin Felsefi Tanımı

Gelişim, bir şeyin değişimler geçirerek önceki halinden daha yetenekli, bilgili, tecrübeli olduğu anlamına gelen ve öncesi için gelişmemişlik olarak adlandırıla bilinmesi tanımlarını ortaya çıkaran ve sonrasında gelişmişlik şeklinde bir tanımla bilgi ve tecrübelerini arttırması anlamına gelen bir durumdur.  Ve gelişim yine sevgiyle uyumlu olacak şekilde bir yönde ilerleyecektir. Varlıkların yaşam halindeki gelişimi bilgiler, tecrübeler, yaşanmışlıklar şeklinde olacaktır ve gelişim konusu yaşam halinin kendi kendine bile sağlayabileceği bir özellik olarak yaşanmaktadır. Zaman duyusal özelliği zaten tamamen gelişimi destekleyen özellikleri ile çalışmaktadır. Sevgiyi tamamlayan bütün bilgiler gelişim için en uygun içerikleri barındıran bilgilerdir ve bütün şartları gelişimi destekleyen özelliklerdedir. 

Varlıkların sadece yaşama halinde olması bile gelişime sebep olan etkenlerdendir, tabii ki obsede olunmamış bir yaşam söz konusu olduğunda. Geliştikçe yenilikler elde edecek, bu yenilikler içinden bize uygun olanlarla anımızı kıymetlendireceğiz, bilgi ve tecrübeler elde ederek faydalı işler ortaya çıkaracağız, var olmaya anlam katacağız, beraberliğimizin tadını çıkaracağız ve gelişimi bu şekilde bir etkiye sebep olması ile ilgili yaşayacağız. 

Gelişim, zorlayıcı olmadan, sıkıntı ve stres yaratmadan mutluluk ve huzurla bir yolda ilerlememiz halinde yaşam halinde yaşanan bir gerçek olarak vardır. Bu dünya şartlarının uygulama soktuğu gelişim metotları yanlıştır, ıstırap ve olumsuzlukların tetikleyici sonucu olarak ortaya çıkan gelişmişlik konusu tamamen dünya şartları ile ilgilidir, normalde varlıkların mutluluk ve sevinçle uygulayacağı özelliklerde bir konudur gelişim. Gelişim konusu var olmanın kendi doğal yapısı olarak karşımıza çıkmış bulunmaktadır. 

Gelişim, varlıkların yaşam amacını kapsayan bir konudur ve gelişim söz konusu olmadan varlıklar yaşam halinde belirli bir noktadan ileri gidemezlerdi. Bu açıklamalarla gelişim erdemi, sevgiyi onaylayan, isteyen yapısı ve yönelmesi ile sonsuz zamanlar boyunca var olacaktır. Gelişim erdemi sayesinde yeni bilgileri edinebilmekteyiz ve onları yaşama fırsatı, bu sayede varoluşu daha iyi anlamlandırabilme imkanı yakalamaktayız. 

Bu özellikleri ile sevginin içeriğindeki yerini alan gelişim erdemsel özelliği, varlıksal alanlarımızda gereken şekilde çalışır ve bir çok duyumuzun kendi yapısıyla temas ederek kendilerini geliştirmesine kadar bir çok konuda çalışmasını sağlar. Ve kimi varlıklarda bu özellik duyu olarak yapılanmışken kimi varlıklarda erdem şeklinde olabilmektedir. Genellikle duyu şeklindeki yapılanmaları söz konusu olduğundan, zaman duyusal özelliği ile de bir uyumla varlığı etkilemesi söz konusu olan gelişim, varlıksal alanlarımızda gereken şekilde çalışır.