Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Haziran 2022 Pazar

Erdemlerin İçine Karışmış Olan Olumsuz Eylemler, Erdemlerin Olumsuz Eylemlerden Arındırılması, Erdemlerin Kötüye Kullanılması, Erdemlerin Yozlaştırılması

Erdemlerin İçine Karışmış Olan Olumsuz Eylemler, Erdemlerin Olumsuz Eylemlerden Arındırılması, Erdemlerin Kötüye Kullanılması, Erdemlerin Yozlaştırılması

Dünya şartlarında bir çok erdemin içine olumsuz eylemler karışmıştır ve varlıklar erdemleri bu şekilde yanlış uygulamaya başlamışlardır. Bu durum erdemlerin varlıklar ve yaşam üzerindeki etkisini yok eden sebeplerden biridir.

Mesela, cinselliğin içinde karışan olumsuz eylemler neticesinde sadizm, taciz, tecavüz ve benzeri şekilde eylemler yaşanmaya başlamıştır. Gülmek ve güldürmek erdemlerinin içine aşağılayıcı ve küçük düşürücü, hakaretlerin edildiği olumsuz eylemler karışmıştır ve ortaya kendi erdemsel özelliğini tam olarak yaşatamayan gülmeler ve güldürmeler çıkmıştır. Öğretmek erdeminin içine baskı ve tehditlerle öğretmek gibi olumsuz eylemler karışmıştır ve öğrenilen şeylerde sorunlar ortaya çıkmıştır. İşte bu ve benzeri şekilde varlıksal erdemlerin içerisinde oumsuz eylemler gizlice, kimi zaman açık bir şekilde yaşatılmaya başlanmıştır ve erdemlerin, erdemsel özellikleri yok edilmeye çalışılmaktadır. 

Varlıklar bu konuya dikkat ederek bütün erdemleri içeriğindeki bilgiler gibi temiz ve faydalı olacak şekilde yaşatmalıdırlar ve sevgiyi gerçek şekilde uygulayarak, erdemlerin içeriğindeki yanlışlıkları anlayarak, erdemleri bu olumsuzluklardan temizlemelidirler. O zaman erdemlerin gerçek güçleri ile tanışmış olurlar. Bu sinsilik içindeki oyunu varlıklar durumun farkında olarak bozmalıdırlar. Erdemlerin kötüye kullanılması, erdemlerin yozlaştırılması şeklinde de bir tanımla anlatılmak istenen daha açıkça ifade edilebilir.